“Lady Truckers”, het hitkanon van de Belgische VTM2, gaat weer van start

Dinsdag 16 maart 2021

VTM2 heeft een waar hitkanon te pakken met het programma “Lady Truckers”. Veel chauffeurs vinden het woord “truckers” afschuwelijk, maar in dit geval heeft dit woord een andere lading. In Nederland is er het programma “Meiden die rijden”, gemaakt door PowNed, waarin men 14 vrouwelijke chauffeurs volgt.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Maar laten we eerlijk zijn, de naam “Lady Truckers” spreekt wel meer aan en daardoor is het ook veel bekender. België is in september 2020 begonnen met het volgen van 10 vrouwen. Het programma is bedacht door het productiebedrijf Story House in Duitsland, waar de eerste uitzending al in 2017 te zien was. Dit jaar gaat ook Frankrijk met het programma van start.

transporteffect-Lady truckers

Weinig censuur

Lady Truckers België is volgens ons vergeleken met de andere landen de best bekeken versie (met gemiddeld 460.000 kijkers en 14,6% marktaandeel). Het programma is mooi in elkaar gezet en dankt zijn succes aan weinig censuur en aan het schetsen van een duidelijk beeld. Toch moet men ook geluk hebben met de chauffeuses die meedoen, en wij vinden dat dit zeker in België goed uit de verf is gekomen.

Als we kijkers spreken geven deze ook aan dat ze echt in het programma worden gezogen en dat ze meevoelen met de emoties. De mannelijke collega’s waren zeker in het begin sceptisch en hadden ook een gevoel van “waarom is dit zo speciaal?” Maar de nieuwsgierigheid wint het toch vaak en men kijkt graag naar dit programma.

Taboe

Door de jaren heen zijn technieken verbeterd, waardoor een vrouw dit werk ook prima kan doen. Het taboe dat het echt een mannenwereld is verdwijnt langzaam en dit soort programma’s draagt daar goed aan bij. Het mooie van het vak chauffeur/chauffeuse is ook dat er veel mogelijkheden zijn; men kan vaak kiezen welke kant men op wil gaan. Zo kan men weken van huis zijn en door heel Europa rijden of men kan lijndiensten rijden en elke avond thuis zijn. Ook verschilt de kracht die nodig is voor het werk; men kan in zwaar transport rijden waarbij men vaak een zeil over de lading moet trekken of met een koelwagen waar geen spanband aan te pas komt. Dit maakt het vak zeker ook voor vrouwen interessant. Daarbij geeft het een vrij gevoel, omdat dat men niet tussen vier muren op kantoor zit.

Geen probleem

Wij denken dat een programma als “Lady Truckers” de beste reclame is om meer vrouwen over de streep te trekken. Natuurlijk is diversiteit altijd goed, en wij stimuleren dit alleen maar. Bedrijven zullen zeker aan dit fenomeen moeten wennen. Veel bedrijven hebben door de jaren heen hun sanitair en douchegelegenheden enkel voor de mannelijke chauffeurs ingericht, en hierin zal dus wel verandering moeten komen. Aangezien steeds meer vrouwen het vak zullen gaan uit oefenen, mag dit uiteraard geen probleem zijn.

Europarlementariërs Vera Tax en Agnes Jongerius stimuleren de vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs en volgens ons zou het goed zijn als ook vanuit de gehele Europese politiek erkenning zou komen.

Op 23 maart gaat België weer van start met een nieuw seizoen “Lady truckers” (VTM2), waarvan u met het promotiefilmpje hieronder alvast een voorproefje kunt nemen. Wij kijken in ieder geval uit naar de nieuwe serie, en we hopen dat deze nog beter zal scoren dan seizoen 1.

Als team Chauffeursnieuws/Transporteffect juichen uiteraard ook wij het toe dat steeds meer vrouwen als vrachtwagenchauffeur aan de slag gaan.

Met vriendelijke groet.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht