Rekeningrijden: Is betalen voor gereden kilometers wel een eerlijk systeem?

Zondag 7 maart 2021

Dat vele politieke partijen dit willen is wel duidelijk. Politieke partijen geven vooral aan dat het een eerlijk systeem is en dat het fileprobleem zal worden opgelost doordat men minder gaat rijden. Helaas zien wij dat het systeem waarover men nu spreekt geen extra verhoging inhoudt als men tijdens de spitsuren zal rijden. Dus dat het fileprobleem minder zal worden is volgens ons een utopie.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

transporteffect rekeningrijden Groot verschil waar men woont Dit is voor ons niet het enige waarover wij het hoofd breken. Is het wel een eerlijk systeem te noemen? In andere lidstaten betaalt men voor het rijden over bepaalde wegen en voor andere wegen weer niet. Dit is niet het geval in Nederland; men wil elke kilometer gaan belasten, waar men ook rijdt. Voor ons komt hier de oneerlijkheid al om de hoek kijken. Hoe zit het als men bijvoorbeeld in de Randstad woont, waar alles binnen een straal van laten we zeggen 25 km bereikbaar is, terwijl in het noorden van het land alles pas bereikbaar is in een straal van 50 km? Daarbij is in grote steden en randsteden het openbaar vervoer een optie, echter is deze optie in het noorden van het land geheel verdwenen door het wegbezuinigen van het ov aldaar. Dus wat is er eerlijk aan als de mogelijkheden worden ontnomen en men voor bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek in de Randstad 5 km rijdt en men in het noorden van het land 50 km moet rijden? Makkelijk verhogen in de toekomst Zo kan de overheid ook toekomstige verhogingen zeer makkelijk doorvoeren omdat men kan roepen dat men niet (ver) hoeft te rijden. Dus er wordt onderscheid gemaakt, wat op het moment niet het geval is. Als de wegenbelasting omhoog zou gaan geldt dit voor een heel grote groep, en dat is moeilijk te verantwoorden. Dit is volgens ons het belangrijkste punt om deze transitie te maken.

De mobiliteitsalliantie

De mobiliteitsalliantie, een eliteclub waarin bijna alle rijke organisaties zitten, stuurt hier ook op aan. Die zijn voor betalen naar gebruik en geven als reden de verkeersveiligheid. Men gaat dus uit van minder kilometers, wat automatisch zou resulteren in minder kans op ongevallen. Er gaan geruchten dat ze zelfs 300 miljoen willen hebben. Mobility-as-a-Service Het project Mobility-as-a-Service (MaaS) waarover de mobiliteitsalliantie keer op keer roept, wordt neergezet als de uitvinding van het wiel. Dit is niet eens een nieuwe gedachte en is al in 1996 geïntroduceerd. Er zijn al onderzoeken gedaan en er is veel bekend over de effecten in de praktijk. Wij zien daarom niet waarom hiervoor 300 miljoen nodig is. Link Zo hebben we nu rekeningrijden, waarbij we onze vraagtekens zetten of de manier waarop men het nu wil doen wel eerlijk is, en we hebben het MaaS project waarbij men een enorm bedrag noemt. Wij vragen ons af waarvoor de mobiliteitsalliantie bestaat. Is het alleen maar omdat de overheid alle andere opties niet meer kan krijgen aangereikt? Over rekeningrijden of tol heffen zijn wereldwijd tal van voorbeelden te vinden; het kan toch niet moeilijk zijn dit echt eerlijk te laten verlopen. Uiteraard hebben wij wel oplossingen die eerlijker zijn en nooit 300 miljoen zullen kosten. Maar we denken dat je zelfs van de mensen die je het op straat zult vragen goede antwoorden zult krijgen. Uiteindelijk vraagt deze club, de mobiliteitsalliantie, in totaal maar liefst 3 miljard van de overheid. Doordat 25 organisaties nu samen als één organisatie zijn verdergegaan moeten we wel toegeven dat de overheid moeilijk andere mogelijkheden of oplossingen kan vinden. Rekeningrijden zal er gaan komen omdat het veel geld oplevert, het is aan de burger wat acceptabel zal zijn! Met vriendelijke groet

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht