Ons gesprek met Transport en Logistiek Nederland heeft plaatsgevonden

03 december 2020


Transport en Logistiek Nederland

Op 25 november 2020 heeft onze voorzitter dan eindelijk de heer Jan Boeve van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in de ogen kunnen kijken. Door de coronatijd moest het gesprek een paar maal worden uitgesteld, maar nu was het dan zover.

Petitie

Onze petitie met ruim 1930 ondertekeningen werd aangeboden en besproken.

Wij waren zeer blij dat men de tijd voor ons nam en we niet met bijvoorbeeld een uurtje weer buiten stonden. Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft ook zeker indruk gemaakt bij een organisatie als TLN en het was voor ons zeer belangrijk gevoelens die onder de chauffeurs heersen over te dragen.

Vaak horen we eenzijdig van de vakbewegingen als er ontwikkelingen zijn in bv. cao-onderhandelingen. Dan wordt veelal door vakbewegingen met de vinger gewezen naar een organisatie als de werkgeversvereniging TLN.

Twee kanten

Ook bepaalde uitspraken in de media van TLN over het vak van chauffeur wilden wij graag op vriendelijke wijze bespreken.

Chauffeursnieuws/Transporteffect vindt het altijd belangrijk twee kanten van een verhaal te horen, en ook als wij uitspraken doen over hoe wij tegen een organisatie aankijken vinden wij het zeer van belang te horen of deze terecht zijn.

Uiteindelijk moeten we met ons allen een goed vooruitzicht op de toekomst houden en we willen zeker ook dat een toekomst voor de Nederlandse chauffeur blijft.

Wij waren dan ook aangenaam verrast te horen dat TLN dit doel zeker ook voor ogen heeft en niet zijn oren sluit voor onze inbreng.

Kritisch

Natuurlijk zijn we ook kritisch op bepaalde punten en dat zal ook zeker wederzijds zijn. Voor ons is het erg belangrijk dat er dialogen zijn en dat kwesties en inzichten bespreekbaar zijn. Dit hebben wij aangegeven en TLN was het hier volledig mee eens.

We merken vooral dat er nog te veel wordt gekeken naar het verre verleden van een organisatie als TLN. Dit hebben wij ook besproken, omdat daar beslissingen en uitspraken lagen die menigeen de wenkbrauwen deden fronsen.

Wij hebben bij TLN aangegeven dat we het verleden laten voor wat het is, en dat wij vinden dat de vakbewegingen (werknemers) niet eenzijdig informatie naar buiten moeten brengen, maar ook de kant van de werkgevers moeten belichten. Het is onzes inziens in ieders belang het hele plaatje te kunnen zien.

Volgende ontmoeting

Wij hopen dat TLN de daad bij het woord zal voegen en dat wij als organisatie de erkenning krijgen om zij aan zij en niet als vijanden, maar als vrienden te kunnen zorgen voor een mooie toekomst voor de Nederlandse transportsector.

Onze volgende ontmoeting staat gepland voor maart 2021. Wij hopen dat de coronacrisis het toelaat om dan ook over een langere cao te spreken, en dat de sector weer rustiger en stabieler zal zijn dan nu het geval is. Een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is zeer belangrijk om geen wildwestverhalen te veroorzaken en daarbij weet iedereen waar men aan toe is.

Met vriendelijke groet

Deel het:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Route Calais-Dover een oorlogsmissie voor chauffeurs! EU laat al ruim 26 jaar zwakte zien!
  2. Tristan (6) heeft de eerste miniatuurvrachtwagen binnen, met dank aan Marcel!
  3. Transporteffect | Onze toponderwerpen van 2020 waarop we met gepaste trots terugkijken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.