Onze ontmoeting met Europarlementariër Vera Tax was zeer verrassend

13 oktober 2020


Vera tax in actie
Vera Tax

We komen regelmatig tegen dat politici veel kennis vanuit de boeken hebben en niet zozeer van hoe het in de praktijk is. Wij hadden ons dan ook grondig voorbereid om de spreektijd met Vera Tax zo nuttig mogelijk te gebruiken. met Vera Tax. Thema’s als standairco, inklimmers, rij- en rusttijden, cao, mobiliteitspakket en infrastructuur met daarbij veiligheid kwamen allemaal aan bod. Natuurlijk, 2 uur met elkaar spreken is kort en we waren het er beiden over eens dat het goed zou zijn stelselmatig met elkaar om de tafel te gaan zitten.

Het was voor ons een aangename verrassing dat Vera Tax zeer goed op de hoogte was en dat zij ook een goed inzicht had in het verloop van de regels in de praktijk. De transportsector staat bij haar bovenaan de agenda, en dan met name het welzijn van chauffeurs en de werkbaarheid van de regels.

Wie is Vera Tax?

Deze politica is vanaf de wieg al met verkeer bezig. Haar ouders hebben een tankstation en van daaruit is haar passie voor verkeer ontstaan. Maar ook zij weet: als je iets wilt verbeteren dan kan dat alleen daar waar de regels worden gemaakt.

Europees Parlement

De weg naar het Europees Parlement verliep uiteraard niet van de ene dag op de andere, en zij heeft een mooi cv weten op te bouwen. Deze Venlose PVDA-er is begonnen in het middelbaar onderwijs. Dit was echter maar kortstondig, omdat haar ambities verder reikten. Het vervolg mag er dan ook zijn.

2006-2014: gemeenteraadslid in Venlo;

2010-2014: fractievoorzitter in de gemeenteraad in Venlo;

2014-2017 : wethouder in Venlo; 2019-heden: Lid Europees Parlement.

Tijdens ons gesprek konden wij duidelijk merken dat we tegenover iemand zaten die kennis van zaken had, en de vragen die ons werden gesteld waren goed voorbereid en zeer nuttig. Een onderwerp dat we gaan aanpakken om Europees verplicht te krijgen is uiteraard de standairco, maar ook onze overige thema’s zullen na ons gesprek worden opgepakt.

Tot slot

Transporteffect/Chauffeursnieuws is blij met deze uitbreiding in ons politieke netwerk. Er is nu een degelijk politiek team, bestaande uit Nederlandse en Belgische politici, om de beroepschauffeurs daar waar de regels tot stand komen een stem te geven.

Voor de transportsector is het hard nodig dat op lokaal en Europees niveau aan de onderwerpen wordt gewerkt om de toekomst voor mens en milieu te verbeteren, en deze zeker niet te verslechteren. Het economisch aspect is even zo belangrijk; werkgevers en werknemers moeten samen door één deur kunnen en iedereen moet een goed belegde boterham kunnen verdienen.

Wij kijken dan ook uit naar elke komende ontmoeting met de politici in ons netwerk.

Met vriendelijke groet,


Vraag aan de Europese commissie Vera Tax : De gevolgen van hittegolven voor vrachtwagenchauffeurs


 

Deel het:

1 Comment

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Laat de beroepschauffeur niet in de kou staan, we zijn er voor het volk! zie alle berichten op een rij
  2. PvdA schaart zich achter de vrachtwagenchauffeurs
  3. Transporteffect | Onze toponderwerpen van 2020 waarop we met gepaste trots terugkijken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.