ONZE TOPIC CAO-BIJEENKOMST MAAKT HET EEN EN ANDER LOS

23-02-2020


Het verheugt ons te kunnen melden dat enige discussie is ontstaan op ons topic over de CAO-bijeenkomst.

Deze discussie is jammer genoeg wel wat magertjes als je de reacties afzet tegen het aantal volgers dat wij hebben en de hoeveelheid mensen die het vak uitoefent.

Wij hebben ervoor gekozen geen censuur toe te passen en veelal kort te reageren (op bedreigingen na).

Het is duidelijk geworden dat de eerste reacties voornamelijk tegen ons als organisatie zijn gericht en dat men het gebrek aan inzet en resultaten van eerdere “gefaalde” (actie)groepen en organisaties wil doortrekken naar onze organisatie.

Wij hebben bewust alle reacties laten staan en wij verwijzen iedereen die twijfelt aan onze bedoelingen graag naar onze artikelen op www.transporteffect.com, waar u kunt zien dat wel degelijk veel door ons wordt bereikt.

Uiteraard houd je altijd mensen die sceptisch zijn en dit uiten.

Voor ons is het belangrijk dat op een nette manier kan worden gediscussieerd en dat chauffeurs weer met elkaar in contact zijn, wat hard nodig is in het belang van de toekomst.

Helaas is dit slechts één van de vele onderwerpen die wij op het bureau hebben liggen. Wij willen u erop wijzen dat ons werk zeer intensief is en veel energie kost, en dat we toch echt alleen kunnen blijven bestaan als er ook kapitaal is om ons werk te blijven volhouden en te kunnen uitbreiden.

Wij hebben veel individuele zaken op ons bureau liggen waarin andere organisaties de chauffeur onder water drukten.

Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van de kwestie dubbele belastingen voor een grote groep chauffeurs.

Maar ook veel andere zaken die niet voor meerdere mensen spelen moeten worden opgelost.

Dan zijn er nog veel organisaties waarbij onze inzet nodig is. Denk aan VVN, Rijkswaterstaat, ILT, enz.

Ook in België zijn we actief, zoals nu met de kwestie LEZ Gent. Deze is van belang voor elk bedrijf en elke chauffeur.

Qua politieke contacten zitten we op het hoogste niveau in Nederland, België en Europa.

Dit is niet vanzelfsprekend; daar is hard naartoe gewerkt.

Een nadeel is dat we erg vaak vrij moeten nemen om op alle verzoeken in te kunnen gaan. Daarbij zitten we ook met kosten die aan die bezoeken zijn verbonden.

Andere kosten zoals voor onderzoeken, verslagen en presentaties, juridische kosten en natuurlijk de kosten voor het onderhoud van de platforms, mogen ook niet worden onderschat.

Vandaar onze vraag om tegen een bijdrage van slechts 20 euro per jaar lid te worden, om ons te kunnen blijven inzetten voor uw toekomst.

Om onafhankelijk te blijven kunnen wij alleen bij u terecht! Als wij er waren om dezelfde structuren te hanteren als de huidige organisaties was kapitaal geen probleem, alleen zouden er dan andere regels zijn.

Kortom: wilt u een toekomst als beroepschauffeur hebben, of wilt u het vak overdragen aan de andere lidstaten?

Om deze woorden kracht bij te zetten verwijzen wij naar onze inzet op de webpagina, met het verzoek het ons te melden als u iets in twijfel trekt, maar dan alstublieft wel met degelijk bewijs.

Het is aan u, met de vraag of u daarvoor 20 euro per jaar overheeft.

Tot slot vindt u hieronder ons topic met alle commentaren.

Met vriendelijke groet,

lid worden
Lid worden – klik

Een commentaar van een lezer

Roger van Tongelen Chauffeurstekort.,,,, Het nieuwe toverwoord in de media en ook als aangevoerde rede dat goederen en leveringen niet meer op tijd geleverd worden,, hogere werkdruk voor de chauffeurs en ,lange wachttijden voor de bus passagiers. besparingen,,,inkrimpingen,,Alles, maar dan ook werkelijk alles en iedereen doet haar/zijn best om ervoor te zorgen dat geen enkele ziel met een gezond verstand nog uit vrije wil achter het stuur van een camion of bus wil gaan zitten om ervoor te zorgen dat heel de boel stipt en op tijd draait of bij een klant op de vloer staat. Gefeliciteerd, het is gelukt.
De gemiddelde chauffeur met 25 jaar ervaring verdient zo’n €14 bruto per uur waarvan we er rond 9 euro overhouden,,,onze zwarte enveloppe is afgenomen,,,onze werk uren zijn beperkt en door de rij en rust tijden die men vaak als bus chauffeur niet zo rustig kan nemen als vrachtwagen chauffeurs kunnen we vaak niet op tijd bij de klant komen waardoor er steeds die vervelende vragen komen “waarom of waardoor ben je te laat” want koning klant kan vaak niet anders dan met slot uren te werken en als chauffeur sta je daar meer en meer door onder druk,,,het is al veel verbeterd maar bij veel bedrijven en door veel planners blijft hierover nog steeds veel onbegrip waardoor je als chauffeur hun onmacht over je heen krijgt,,,,,,alle overuren die we vrijwillig willen presteren worden peperduur belast,,,,we worden in een 38 uren contract week ingeschreven maar werken er vaak tussen 200 en 300 per maand,,,,als we een verhoogt uren contract vragen blijkt dit niet te kunnen,,,,,bij de bedienden en banen betaalt met direct of indirect gesubsidieerde lonen krijgt men bijna overal maaltijd cheques,,,,bij ons in de transport sector moet je al heel goed zoeken waar je ze krijgt want men gaat er van uit als je een nacht vergoeding krijgt om te overnachten in je cabine zit dit erin verwerkt,,,,,en wat met al die andere chauffeurs die niet overnachten in hun cabine?,,,,,telt onze kwaadheid en afgunst niet mee als we voor ons iemand aan de kassa zien afrekenen met iets waar we ook recht zouden op moeten hebben?,,,,,wie in 1991 begon met rijden kreeg een nachtvergoeding van 1100 fr en nu 27 jaar later is dat ‘gestegen’ naar het astronomische bedrag van €38,,,,, Nachtvergoeding: voor iedere prestatie of beschikbaarheid van meer dan 5 uur tussen 20 uur en 6 uur wordt er een nachtvergoeding toegekend maar die word zelden toegepast of uitbetaald,,,€ 1,5145 per uur voor rijdend personeel,,, Het pensioenfonds Pensio TL bij de STIFFL garandeert dat alle werknemers van het PC 140.03 voor het wegvervoer en de logistiek voor rekening van derden kunnen genieten van een aanvullend pensioen bovenop het wettelijk pensioen. dit word bijna overal vervangen door de goedkopere groep aanvullende ziekte verzekering binnen de transport sector.
Bij de gemiddelde klant wordt je behandeld als minderwaardig uitschot,
met veel geluk kan er een goedemorgen af maar meestal wordt je behandeld door de “zet daar maar neer mentaliteit” en liefst nog in de juiste frigo of plaats waar het voor koning klant normaal staat,,,,,alles voor de klant en de klant is koning,,,,,maar als de koning maar steeds blijft besparen op personeel waardoor wij chauffeurs steeds meer moeten doen voor die koning en daar word niets over gezegd ;;;;maar als we het als chauffeur zelf zeggen zijn we de pineut want dan zijn wij de slechte chauffeur die niks meer wil doen of te lui is om te werken,,,
Voor de gemiddelde medeweggebruiker ben je een klootzak die in de weg rijd en dat is het dagelijks startsein tot: kort tot op 1 meter voor je afsnijden,inhalen en lang naast je blijven hangen terwijl je zelf moet invoegen en je knipperlicht brand,,,,,ze beseffen het geven gas om na drie meter veel te kort na rechts komen, communicatie betekend vaak voor hen de middelvinger opsteken,,,, uitvoegen terwijl men ons nog even net voor de afrit heeft ingehaald om ons dan kort af te snijden en de afrit te nemen op het allerlaatste moment en dit liefst om voor een afslaande vrachtwagen te staan,,,,,. Op het moment dat het fout gaat, en dat gebeurt steeds vaker, zijn de catastrofale gevolgen vanzelfsprekend altijd de schuld van de bus/vrachtwagenchauffeur.
Mensen met de grootste kritiek richting de chauffeurs en vrachtwagens dat ze in de weg rijden, files veroorzaken, nergens naar kijken en het hardst roepen op andere dat ze debielen zijn….het is meestal van die mensen dat ik het hardst te horen krijg dat ik dan maar wat anders moet gaan doen.
En dat is nou precies wat erop dit moment aan de gang is: de vergrijzing slaat toe ieder die een mogelijkheid heeft om er door meer en meer geweld in het verkeer tegen vrachtwagens en bussen uit te stappen aarzelt geen moment.
Overijverige beambten die je zien als een rijdende portemonnee, boetes die totaal niet in verhouding staan met de overtreding, chauffeurs met jarenlange ervaring die gepest worden om alsnog code 95 te moeten gaan halen, bij ziekte 45% in loon terug vallen, werkdagen van 15 uur, het schrappen en het niet uitbetalen van verplichte rust uren, ,,,het flink inleveren op je sociale leven,,,, dagelijks de wekker die om 4:00,af gaat,,, gedwongen ongezonde levensstijl en ga zomaar door,,,,.
Er zijn geen chauffeurs meer te krijgen hoor je wel vaker
Gek hè. Al Jarenlang word de markt kapot gemaakt door een Oost-Europese invasie onder het mom dat er geen chauffeurs meer te krijgen zijn en dat is de grootste onzin die er bestaat.
Er waren genoeg chauffeurs maar die werden werkloos of konden moeilijker nieuw werk vinden omdat er ineens een Pools kenteken op hun trekker stond ,,,,,,,men deed aan brievenbus fraude in goedkopere Oostblok landen en zette 2 oostblokkers op één camion want dat kost evenveel als één Belgische chauffeur. ,,,Dit alles werd mogelijk gemaakt door Brussel, onder strakke leiding van /Rutte/merkel/ Verhofstad en zijn Europese neoliberale vriendjes. Er moeten zakken worden gevuld ,,,,,,en de chauffeur van 50?
Die mag na 30 jaar heel hard werken de spreekwoordelijke oprotten krijgen en genieten van een klein pensioentje berekend op een 38 uren contract wat meestal neer komt op een pensioentje van rond de 1400 euro terwijl je jaren lang belastingen hebt betaald voor werk weken van tussen 50 en 75 uren?
Na jarenlang chauffeurtje pesten op allerlei manieren begint de samenleving nu de vruchten te plukken. , onbetaalbare rij opleidingen via de rijscholen voor het behalen en door lopen van elke categorie van het rijbewijs kost nu al snel tussen 5000 en 6000 euro gemiddeld ,voorraad problemen bij distri-centra,,,
subsidie en innovatie premies die via onze vrachtwagen bouwers nog steeds naar polen blijven verdwijnen,,,,een subsidie geld stroom in de vorm van renovatie/isolatie premies die jaren lang naar de gebouwde opslag blokken tussen Vlissingen en Eindhoven werden gesluisd,,,,,
diezelfde geld stroom word verwacht ondersteunt en gecreëerd door kris peters/Joachim Coens Cdnv als belasting geld bijdrage in de huidige ontwikkeling fase en toekomstige bouw van een industrie zone van 1 miljoen vierkante meter vol magazijn blokken net over de Nederlandse grens in moerdijk,,,,,
Gefeliciteerd met het resultaat. Ongelimiteerd is er decennia lang tegen de beroepschauffeur aangetrapt en eindelijk worden daar de vruchten van geplukt. Nu iedereen tevreden?


Facebook reacties op deze tekstDeel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.