Onze toponderwerpen van 2020 waarop we met gepaste trots terugkijken

(In volgorde van tijd)


 

Januari 2020 Verandering van webpagina en beheer. Het was nodig kosten te maken voor de webpagina, doordat het dataverkeer via de pagina’s aanzienlijk toenam. Nieuw: de start van de medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs, verzorgd door Chauffeursnieuws, en de aankoop van de pagina www.medische-keuring.com.

Februari 2020 Uitbreiding politieke contacten en diverse persoonlijke ontmoetingen. Met als hoogtepunt ons bezoek aan de Europese Unie met diverse Europarlementariërs en kabinetsleden op 18 februari. https://transporteffect.com/onze-ontmoeting-met-de-delegatie-belgische-politici/20/ Petitie TLN met ruim 1900 ondertekeningen.

Maart 2020 Coronavirus en de gevolgen, alsmede aandacht voor de chauffeur Landelijke media-erkenning door onze inzet. Start aankaarten van gesloten eetgelegenheden en sanitair bij bedrijven.

April 2020 Het succes van het unieke concept DRIVE-IN medische keuringen. De eerste maand ruim 200 chauffeurs kunnen helpen bij het verlengen van hun rijbewijs. Uitnodiging voor het Radio 1-progamma Spraakmakers. Onderwerp verplichte standairco op de wagen verder uitgebreid. Media en politiek organiseren voor onderwerp standairco. Actie om vakantiegeld niet uit te stellen (met goed resultaat).

Mei 2020 Medische keuringen al boven de 300. Tv-programma De Monitor die ons chauffeurs gaat helpen met het onderwerp standairco. Chauffeursnieuws gaat over naar een stichting.

Juni 2020 Eerste artikel in De Monitor over standairco best gelezen van het seizoen. In actie komen vanwege de zware ongevallen die plaatsvinden in België. Onderzoeken en rapporten aangeboden aan Belgische volksvertegenwoordigers.

Juli 2020 Eerste filmopnamen De Monitor onderwerp stand-airco. Meer media-aandacht en verschillende artikelen over ons thema standairco breed in de media. Basisrechten chauffeurs onder de aandacht brengen.

Augustus 2020 4 x filmopname De Monitor. Politieke ontmoetingen met de Belgische delegatie over welzijn en kwesties van de chauffeurs.

September 2020 Medische keuringen boven de 600. Uitzending De Monitor best bekeken van het seizoen tot dan. Start actie tegen onbetaald werk.

Oktober 2020 Ontmoeting met Europarlementariër Vera Tax. Actie respect voor de basisrechten van de chauffeur opgeschaald; diverse dialogen met Nederlandse politici.

November 2020 Politieke besprekingen met de Vlaamse volksvertegenwoordigers over Brexit en de vele wegwerkzaamheden. Uitzending De Monitor over de werkdruk voor de chauffeurs. Om de tafel met Transport en Logistiek Nederland.

December 2020 Ontmoeting met Europarlementariër Vera Tax. Afronding stukken Nederlandse en Belgische politiek. Agenda opstellen met verschillende politici en organisaties. Keurmerk Transport voor 2021 voorbereiden. Taken Stichting chauffeursnieuws voor 2021 voorbereiden. Inzet voor de chauffeurs die vast staan in de UK.

Top 10 linken

Onze overwinningen en het verschil wat we maken

Filipijnse, Nepalese en Indiase chauffeurs steeds dichterbij om achter het stuur van een vrachtwagen te gaan zitten

Waberer’s de Hongaar weer verder in het rood, verlies op verlies en aandelen niets meer waard.

Wederom brieven naar de ministers gestuurd: fundamenteel basisrecht

Onze ontmoeting met Europarlementariër Vera Tax was zeer verrassend

Vrachtwagens moeten steeds vaker zeer sterk remmen voor verkeerslichten

Het schrappen van parkeerplaatsen is toch volgens het draaiboek?


PENSIOENDRAAIBOEK FNV: 104 LEDEN STEMMEN OVER 9 MILJOEN WERKENDEN, WAT VINDT U?

LADINGDIEFSTAL – ZO MOEILIJK IS HET NIET DIT TEGEN TE GAAN

PIJLWAGENS RIJKSWATERSTAAT – INHAALVERBODEN, AFSTAND HOUDEN EN ONGEVALLEN

 

Deel het: