Paniekvoetbal om chauffeurs te werven?

We kunnen er niet omheen; media en organisaties roepen het keer op keer dat er een tekort aan chauffeurs is.

Dat dit er aan zat te komen kon iedereen in het transport wel aanvoelen. Rond 2006 hebben veel transportbedrijven het loon voor chauffeurs naar beneden bijgesteld. Het zou een tijdelijke regeling zijn om een beroepschauffeur van een E-schaal naar een D-schaal te plaatsen. De consequenties voor een chauffeur waren enorm. Niet alleen ging het uurloon met enkele euro’s omlaag, maar het werkte ook door op ziektegeld, pensioen en natuurlijk overuren.

Propaganda?

Dat men dit kon doen kwam door het principe van vraag en aanbod. Economisch ging het in die tijd wat minder en onze collega’s van de Oost-Europese landen boden zich steeds vaker aan op de transportmarkt. Maar hoe staat het nu met vraag en aanbod? Er is veel vraag en weinig aanbod, dus je zou verwachten dat transportbedrijven de salarissen weer omhoog zouden gooen. Dit zien we in Europa dus nog niet gebeuren en dan rijst de vraag of het chauffeurstekort echt is of slechts propaganda.

Het Verenigd Koninkrijk heeft vooral het probleem dat werkvergunningen door de regels na de Brexit niet makkelijk worden afgegeven. Hierdoor zijn de chauffeurs die vanuit andere landen kwamen en die ook vaak goedkoper waren voor de transporteurs nu niet meer welkom. Wat we wel zien is dat bedrijven nu met startbonussen en zoete koekjes chauffeurs aan het lokken zijn om bij hen te komen werken. Dit is in onze ogen iets tijdelijks en we zien het meer als een reclamestunt waarmee men in het nieuws kan komen dan als een daadwerkelijke oplossing. Zulke acties zijn ook beperkt en men kan er makkelijk mee stoppen wanneer het zo uitkomt.

Geen vetpot

Het blijft een feit dat beloningen voor de werkzaamheden een belangrijk punt zijn. Een chauffeur werkt veelal 13-14 uur per dag en er blijft weinig ruimte over voor het gezinsleven, wat ook inhoudt dat de vrouw des huizes vaak niet kan meehelpen door ook te gaan werken. Dan is een uurloon van maximaal € 16,41 (D6) niet bepaald vetpot en kunnen chauffeurs maar met moeite het gezin draaiend houden. Vaak is de enige optie zo veel mogelijk uren draaien, en veel chauffeurs zijn hiervan afhankelijk geworden.

Transportbedrijven geven vaak als excuus dat men de chauffeurs gewoon niet meer kan betalen en dat de vrachtprijzen zo laag zijn dat er weinig overblijft om een bedrijf rendabel te houden. Toch komen er volgens de cijfers van de NIWO elk jaar transportondernemers bij en we zien ook dat bestaande bedrijven vaker groeien dan kleiner worden. Ook is het een kwalijke zaak dat de rekening van de jarenlange houding van de transportbedrijven om Oost-Europese chauffeurs en bedrijven te stimuleren uiteindelijk bij de werknemer wordt gelegd.

Voor jou tien anderen

We hebben het als chauffeur allemaal weleens voor de voeten gekregen: “Voor jou tien anderen, dus doe alles wat je wordt opgedragen”. Hoeveel transportbedrijven hebben de afgelopen jaren hun eigen vrachten door een bedrijf uit het Oosten van Europa laten wegbrengen, zodat het rendement voor het bedrijf hoger was? Eigen chauffeurs reden steeds minder kilometers, wat hun verdiensten in gevaar bracht.

Laten we eerlijk zijn: wie zou het chauffeursvak nog aanbevelen wanneer men amper een gezin kan onderhouden ondanks dat men dagelijks dubbele uren maakt? Gelukkig is er ook goed nieuws: wij zien de sector steeds meer openstaan voor positieve veranderingen en het wordt de mensen langzaamaan duidelijk hoe belangrijk transport is. Wij vinden ook dat we niet alleen naar de beloningen moeten kijken; het is misschien nog wel belangrijker dat het respect voor en het imago van een chauffeur moeten worden opgevijzeld.

Met z’n allen kunnen we strijden voor een betere toekomst, een toekomst waar men een leven lang op kan bouwen. Daarbij zal de brug tussen politiek, werkgevers en werknemers ook moeten worden bewandeld. Alleen dan kunnen we in heel Europa een goede, mooie en sterke transportsector hebben.

 

Met vriendelijke groet

Opmerkingen

Ja, de lonen zullen flink omhoog moeten alleen dan gaan ook de uren van de chauffeurs na beneden.

Ik zou best chauffeur willen zijn maar als ik de werkuren en uurloon zie haak ik toch af.

Chauffeurs verdienen “zo weinig” (?!), maar vragen wel steeds meer om een 3- of 4 daagse werkweek en ’s avonds thuis (in internationaal transport?!!).

Tja we moeten allemaal maar jubbellen dat de zorgmedewerkers er geld bij krijgen.
Als je die zelfde zorgmedewerker voorstelt de 2 wekelijks boodschappen 50 euro duurde te maken .
Zodat :de landbouwer/kasmedewerker/
loodsmedewerker ,winkelmedewerker en uiteindelijk de chauffeur .
Een beter loon krijgen .
Nou dan springen ze uit hun vel ,dan is opeens alles al zo duur .
In mijn inzicht komt er daar ook een 2 deling,
Bij de zorgende beroepen ,mag het allemaal wel geld kosten .
Voor alle dingen die je moet kopen uit winkels meer betalen .
Voor betere lonen is men niet bereid.

Omdat alles een reden heeft. Ook dit heeft een reden en is ook gepland. Alles heeft te maken met Agenda 2030 van WEF en NWO. Alles is er op gericht de wereld bevolking flink uit te dunnen. Straks hebben we voedselschaarste. Mede door te weinig chauffeurs, te weinig boeren, en klimaat gekte. Mensen worden tegen elkaar op gezet om chaos te creëren. Zo ook onder chauffeurs. Vandaar al die Oostblokkers met hun slechte of zelfs geen opleiding die ons werk steeds mee over nemen. Zie het grote plaatje en je gaat de verbanden zien met wat nu gaande is.

De charme van het vak is al jaren geleden kapot gemaakt. Oost-europeanen kregen de “mooie” ritten en als west-eurpese chauffeur bleven alleen de buurtritjes en winkeldistri over. En omdat supermarkten een steeds groter wordende winst willen behalen, maar toch de goedkoopste grootgrutter willen zijn, wordt je hier als chauffeur behandeld als een hond. Ritten op de minuut af gepland en alles wat je langer nodig bent is eigen tijd. De vrijheid die je had als internationaal chauffeur is verdwenen. Kosten blijven stijgen en inkomsten dalen. Ik hoor al jaren “gelijk werk, gelijk loon”. Wanneer worden wij als chauffeur extra betaald voor al het administratieve werk, steeds vaker via boordcomputer, wat wij naar ons normale werk als chauffeur moeten doen???? Want juist dat administratieve werk zou kostenbesparend zijn. Maar waarom blijft het aantal mensen op kantoor dan gelijk/groeien???? Om ons in de gaten te houden of wij ons werk wel goed doen!!! En dan willen de vakbonden een werkweek van 30uur???? Laat de huidige generatie eerst eens leren wat werk is voordat je de mensen met ervaring vermoord door de inkomsten nog verder te beperken.

In het verleden zijn overuren met 50% .belast.zodat je minder zou overwerken en meer mensen dan ook een baan zouden kunnen krijgen .
Heeft in het transport nooit gewerkt deze regel
Je probeerde nog meer uren tewerken ondanks deze belasting regel .

Veel uren, en een zakcentje dat is het leven van een chauffeur.

Belasting van de overuren verminderen, zodat werken , vooral langer werken loont.
Dan bij vrije dagen het gemiddelde loon doorbetaald krijgen, of als spaarpotje uitbetaald krijgen.
Kortom zorg dat werken loont en extra werken gewaardeerd wordt.
De werkgevers/organisaties hebben dit jaren geleden al aan zien komen , maar hebben rustig verder geslapen ! Nu is er paniek ! Dit van oorsprong prachtige beroep , met voor 95% super gemotieveerde chauffeurs , word al jaaaaren zwaar ondergewaardeerd in de beloning , en onderhand zo onaantrekkelijk door wet en regelgeving , hoge boetes bij de minste of geringste overtreding , geen sociaal leven , en zo kan ik nog wel even doorgaan , dat chauffeurs er mee kappen, en de jeugd er niet meer aan begint. Kijk bijvoorbeeld eens wat er voor de Kerst 2020 gebeurde met de chauffeurs die vanwege de Brexit de UK uitmoesten, in een woord schandalig 😡 gewoon als een stuk stront behandeld !! Het word tijd dat de overheid ingrijpt , en de slogan,,Nederland Transportland ” niet verloren laat gaan . Ik vrees dat wij anders binnen afzienbare tijd exact de zelfde chaos krijgen als in Engeland.
Lege schappen , stagnerende productie bij bedrijven door het ontbreken van grondstoffen enz..enz.
De tijd zal het leren ..
Is het niet zo dat vraag en aanbod mede de prijs bepalen ??
Dus bij veel vraag zouden de salarissen omhoog moeten gaan!
Ik zie nog steeds geen vacatures met een riant salaris 🤷‍♂️

Dat overuren extra belast werden is natuurlijk een fabel.
De belastingdienst kijkt “hoeveel ” je verdient hebt,en niet “hoe” je t verdient hebt.
En daarvan betaal je ,opJAARBASIS, belasting volgens de Nederlanlandse belasting schijven,en alles wat je teveel betaald hebt kun je terugvorderen,middels een belastingaangifte.
Ik ben altijd op CAO basis betaald geweest en heb heel veel overuren,zaterda en zondaguren gemaakt,goed geld verdient en ALTIJD aangifte gedaan en ALTIJD geld teruggekregen.

Ben 36 jaar schauffeur ben nu gestraft om te veel uren dus wa is de oplossing het stuur aan de haak en iets anders zoeken

Overuren bij de totaal gewerkte uren optellen of in ieder geval een deel hiervan zodat we eerder met pensioen kunnen.
De gemiddelde chauffeur werkt 60 uur per week terwijl de kantoormedewerker er maar 40 maak en heeft de zelfde rechten.
Dat harde werken mag dan best wat tegenover staan.

beroep is kapot gemaakt, en van de lonen krijg je tranen in je ogen

De sector heeft al hun ruiten zelf ingegooid en het is niet aan de chauffeurs om die te herstellen.

maar eendoel code 95 er af dan zijn er genoeg chauffeurs hebben die klootzakken dat niet door dat is het hele probleem zijn zat chauffeurs de hele regering methun gedonder de verkeers inspectie ze helpen alles naar de de bliksum

Goeie salaris verhoging doet wondere en dan nog iets werkdruk iets omlaag moet je eens kijken wat je binnenhaalt aan chauffeurs maar ja alles wordt duurder en duurder maar wij als chauffeur en andre mensen blijven maar het salaris krijgen van een 17 jarige lijkt wel dus overheid kom op met die loonsverhoging van 30%

Slecht betaald, hoge kans op allerlei boetes, zelf code 95 betalen als oproep. Bellende planners. Nergens kunnen eten of plassen. Welke gek wil dit nog?

mijn vorige werkgever begon met boordcomputer, gekoppelt aan kantoor, zodat wij de emballage enz direct konden verwerken. Dit zou kostenbesparend zijn maar er kwam wel personeel bij op kantoor. En werk genoeg???? Ik ben, door een bedrijfsongeval, beperkt in mijn doen en laten. Met als resultaat dat ik ontslag heb gekregen. Inmiddels gaat het steeds beter maar er is geen enkele werkgever die mij, met ondersteuning vanuit mijn letselschadebureau, een kans wil geven terug in de arbeidsmarkt te komen. Heb alle papieren (vca/heftruck/ADR basis-tank-1en7), code 95, enz maar de doordat ik lichamelijk gedeeltelijk beperkt ben krijg ik overal te horen: “u heeft een aantrekkelijk CV maar sorry dan zien wij geen mogelijkheden binnen onze organistie”!!!