PARKEERBELEID VAN VRACHTWAGENS IN DE NACHT

2 februari 2019

De Europese politiek schuift het naar landelijk, de landelijke politiek schuift het weer door naar de gemeenten en die leggen op hun beurt  de problemen bij de sector.

Het is en blijft een spel van de politiek. Die is allereerst de veroorzaker, en lijkt nu ook het virus waartegen geen medicijn wordt ontwikkeld.Ze hebben de burgers op hun hand, omdat die niet beseffen wat er allemaal nodig is om geen derdewereldland te worden.
Dat die verwend zijn is volgens ons wel duidelijk en in hun ogen is elke vrachtwagen er een te veel.

We moeten toegeven: sinds de grenzen in Europa zijn opengegaan kwamen de goudzoekers onze kant op en die zijn zich gaan settelen.
Hierdoor vond er een explosie plaats aan vrachtwagens die moesten overnachten.
Maar dat is natuurlijk niet in de schoenen van de transporteur te schuiven.
Als men ergens anders het drie- tot vijfdubbele kan verdienen en de politiek maakt het makkelijk, moeten we dan altijd maar denken dat het ligt aan de transporteurs die gebruikmaken van het verdienmodel?

Voor ons ligt het probleem er voornamelijk in dat het de laatste 25 jaar door de politiek is geaccepteerd en dat er zelfs EU-steun als schep bovenop werd gedaan.

Nu proberen landen en overheden te incasseren.
Het nadeel is dat westerse transportbedrijven die de concurrentie hebben overleefd daarin meegaan.

Rijke landen verzinnen nu van alles om de transportsector te laten betalen.
De massa is er al en ook is er nu het geld in de landen die gebruik maken van de westerse vrachtmarkt .
Industriegebieden worden parkeerverbodszones, en tolheffingen en milieutoeslagen worden ingevoerd.

Als men het parkeren neemt is alleen dit straks al een enorme inkomstenbron.
Boetes aan foutparkeerders en betaalde parkeerplaatsen leveren aan alle kanten geld op.
Als 1 vrachtwagen 365 dagen per jaar zal parkeren is dit 365 x 15 of 20 euro. 21% btw voor de overheid en dan nog de indirecte opbrengsten, zoals werkgelegenheid.

De politiek weet dat het enige dat moet gebeuren is overal een parkeerverbod instellen, zodat men wordt gedwongen betaald te parkeren.

Elke betaalde parkeerplaats staat nu leeg en dat is logisch, omdat een chauffeur niet wil betalen voor de meest slechte plekken die je maar kunt bedenken.
Vrachtwagens die 24/7 aan- en afrijden, ratelende koelcontainers, en dan nog maar niet te spreken over alle cultuurverschillen die achter een hek aanwezig zijn.
De wet op de samenscholing komt nu even niet uit en mensenrechten worden ook maar even vergeten.

De burger zal het pas gaan merken als alles rond is en dan kunnen ze niet de maandelijkse 3% verhoging van consumentenprijzen tegemoetzien, maar eerder 10 à 15 procent.

Uiteindelijk moet alles wat de mens dagelijks nodig heeft worden vervoerd.

Toch blijven we er bij de politiek op hameren dat het vijf voor 12 is met alle huidige kostenverhogende maatregelen in het transport.
Steeds meer actiegroepen worden in het leven geroepen en vinden grond bij de mensen.
De transportsector is weliswaar een moeilijke sector en zeer verspreid, maar de burgers gaan inmiddels ook doorkrijgen dat wij er toch echt voor hen zijn.

Parkeren blijft een thema voor ons en wij zullen meer druk zetten op wat de gevolgen zijn. Ook bij de politiek willen wij benadrukken dat het niet de weg is hieruit inkomsten te halen.
Het ontbreekt ons nu nog aan mankracht maar we zullen Cn Parkingservice te zijner tijd zeker gaan opzetten.

Met vriendelijke groet,

https://www.bd.nl/waalwijk-heusden-e-o/waalwijk-koopt-truckparking-waar-niemand-parkeert-is-goedkoper-de-oplossing~a8ab7a75/
Deel het:

2 Comments

 1. Goeden dag;

  zoals ik al eerder in procedure’s heb aangetoond zijn de parkeerverboden op industrieterreinen niet toegestaan, in die zin, dat een chauffeur zich aan de Europese Rijtijdenwet moet houden.

  Het is dus zaak dat dit goed onder de aandacht van chauffeurs gebracht wordt. Iedere chauffeur die op een veilige plek op een industrieterrein zijn nachtrust gaat doorbrengen (bijvoorbeeld op een plek waar overdag stilstaan cq parkeren is toegestaan) en daarvoor een bekeuring krijgt kan deze succesvol aanvechten bij de rechter.

  Zo zijn één parkeerboete in Veghel en vijf bekeuringen in Rotterdam door de kantonrechter van tafel geveegd.

  Een parkeerverbod voor vrachtwagens op industrieterreinen is daarom niet alleen onzinnig, maar ook onwettig.

  vr gr Willem G.

  • Willem Grünbauer heeft u hier gerechtelijke notities van en bewijs stukken dat de rechter deze uitspraken heeft gedaan.?? Juist mij vraag omdat ik met mijn gemeente in de clince lig hier over. Gr Herman Looren

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. PARKEREN VRACHTWAGENS IN RAP TEMPO OVERAL VERBODEN (petitie)
 2. TRANSPORTEFFECT -

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.