PARKEREN VRACHTWAGENS IN RAP TEMPO OVERAL VERBODEN (petitie)



Al 2 jaar geven wij aandacht aan het fenomeen dat steeds meer gemeenten vrachtwagens aan het uitbannnen zijn. Het gaat van kwaad tot erger, en alternatieven zijn er niet. Men zit zelf niet op een vrachtwagen, dus men wil ze ook niet zien.

Wat zou er gebeuren wanneer je gemeenten autovrij maakt en de auto’s uitbant?

Niemand kan zich indenken dat dit gebeurt, maar vrachtwagens moeten de bevolking liefst zo snel mogelijk voorzien, en mogen daarna niet meer in beeld zijn. Zo’n beetje het niveau van een sprookjesboek. Niet alleen in Nederland, maar ook in België wordt dit weren van vrachtwagens in hoog tempo gerealiseerd.

We hebben onlangs bezwaarbrieven op tafel gelegd bij de gemeente Denderleeuw in België, en nu volgt als in een domino-effect de gemeente Haaltert. Uiteraard hebben we ook hier gebeld met de burgemeester, Veerle Baeyens.

En ook hier is de boodschap duidelijk:

“De transportsector moet maar met oplossingen komen; bij ons mag geen vrachtwagen meer staan.” Geen discussie mogelijk.

Ze komen er ook mee weg doordat er simpelweg steeds minder mensen zijn die in een vrachtwagen moeten overnachten dan wel hun wagen moeten parkeren om ergens anders te overnachten.

Het is inmiddels wel bekend dat de Europese Unie en de landelijke politiek ervoor hebben gezorgd dat er bijna geen Nederlandse of Belgische Transporteurs zijn die hier last van hebben. Het is ook meer van toepassing op onze andere collega’s, die zo ver bij hun eigen firma vandaan zijn dat zij zullen moeten overnachten. Dit is ook de macht van het doordrukken van deze regels; men kan gewoon niet in opstand komen omdat men met te weinig is. Wij zien het dan ook als het zetten van een doorgeladen pistool op het hoofd van een ongewapende man.

Zoals we zeiden is dit niet alleen in België, maar ook in Nederland een feit.

Minister van Nieuwenhuizen zei letterlijk dat vrachtwagens hun 9 uur of langer alleen op betaalde parkeerplaatsen mogen maken. Zoals zij het stelde is dit voor de “business-case”, en uiteraard moet dan voor een overnachting de hoofdprijs worden betaald. Hoe meer hoe beter, zolang de boete voor fout parkeren maar hoger is.



De transportsector

Transporteffect/Chauffeursnieuws probeert al geruime tijd beroepschauffeurs en transportbedrijven op één lijn te krijgen om tegenstand tegen dit fenomeen te kunnen bieden. Bezwaren en brieven krijgen nu eenmaal pas kracht als we ook kunnen laten zien dat er veel wordt gereageerd en gedeeld op de sociale media.

Dit is de enige macht die we hebben en dit kan men niet zomaar negeren! In de sector zien wij vooral dat op dit onderwerp nauwelijks reacties komen.

Beroepschauffeurs vinden het blijkbaar geen probleem dat ze straks alleen nog maar kunnen slapen tussen honderden vrachtwagens, met 24 uur per dag overlast. Dan liggen die parkings ook nog ver van de bewoonde wereld; boodschappen doen zal alleen met een taxi kunnen.

Transportondernemers kunnen blijkbaar ook makkelijk de jaarlijkse miljoenen aan parkeergelden gaan betalen. Ze zullen denken “we gooien de vrachtprijs wel omhoog”, zodat uiteindelijk de burger betaalt.

Wilt u wel iets doen?

Geef dan uw reacties op facebook, deel dit bericht en tekenen de petitie.

Met vriendelijke groet,


Let op! u krijgt een mail van “Civist” deze bevestigen en uw stem wordt geteld!




Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.