PvdA schaart zich achter de vrachtwagenchauffeurs en het is geen eendagsvlieg


 

De politici Gijs van Dijk en Vera Tax van de Partij van de Arbeid ( PvdA ) blijven zich hard maken voor de groep beroepschauffeurs. Op 9 oktober zaten wij met Europarlementariër Vera Tax  om de tafel en hebben wij knelpunten in het transport belicht. De standairco was niet het enige punt dat aan tafel werd besproken, ook het welzijn van de beroepschauffeur in het algemeen kwam aan bod.

Onderzoek

Een recent onderzoek in België heeft laten zien dat er veel speelt bij de beroepschauffeurs, en de cijfers liegen er niet om. 37,1% wordt geconfronteerd met werkstressklachten, bij 12,4% is de situatie acuut-problematisch en is er sprake van burn-outsymptomen; 26,7% kampt met motivatieproblemen en bij 12,4% gaat het om ernstige demotivatie; 27,2% heeft onvoldoende leermogelijkheden in de job en bij 9,3% is er een ernstig leertekort; 16,2% signaleert problemen in de werk-privécombinatie en bij 4,9% gaat het om een acuut werk-privéconflict (cijfers uit 2019).

Wij hebben ook deze cijfers besproken en vooral de oorzaken belicht. Ook hebben wij aangegeven dat de cijfers in 2020 zeer waarschijnlijk hoger zullen liggen.

De coronacrisis draagt niet bepaald bij aan de verbetering van het welzijn van en beroepschauffeur. Europarlementariër Vera Tax heeft laten zien dat zij kan meevoelen met de emoties die het vak van beroepschauffeur heden ten dage met zich meebrengt. Ook Gijs van Dijk heeft zich aangesloten en heeft de minister al 2 keer kamervragen gesteld (zie onder de tekst).

Economie draaiend houden

Vooral het gevoel dat de beroepschauffeurs in alle gevallen moeten doorwerken en dat alle maatregelen die worden getroffen niet voor hen gelden zit hen dwars. De beroepschauffeur wil vaak ook niets anders dan het land draaiend houden en ziekenhuizen van medicijnen en het volk van voedsel en dergelijke voorzien. De passie voor het vak gaat ver en de chauffeur is te vergelijken met een militair die zijn land verdedigt.

De beroepschauffeur vindt het zeker jammer dat zijn inzet en het rijden van het ene rode gebied naar het andere rode gebied, waar men dan ook moet laden en lossen, nogal eens worden onderschat. Zij vinden dat er best wat respect kan komen vanuit de maatschappij, omdat men daar nog wel aan een tafel een warme maaltijd kan nuttigen.

Eigen personeel beschermen

Ook is duidelijk dat veel bedrijven terecht hun eigen personeel beschermen, maar dat oplossingen voor externe leveranciers vaak ver onder de maat zijn. In onze ogen is het vreemd dat juist degenen die de maatschappij draaiend houden en producten leveren aan bedrijven zodat die niet komen stil te vallen, op een van de laagste sporten van de ladder komen te staan.

Gouden toiletten

Natuurlijk willen we geen gouden toiletten met een massage tijdens de behoeften. Maar een dixi is wel het laagste dat een bedrijf een chauffeur kan bieden. Ook vinden wij dat best iets gedaan kan worden aan de wachtrijen die vaak in de buitenlucht ontstaan omdat niet meer dan 1 persoon binnen mag zijn om een los- of laadlocatie te krijgen.

Vera Tax heeft recent een brief gestuurd naar de landelijke veiligheidsregio’s om nogmaals te benadrukken dat beroepschauffeurs gebruik moeten kunnen maken van degelijke locaties voor het nuttigen van een maaltijd en om in de eigen hygiëne te voorzien.

Chauffeursnieuws/Transporteffect is erg blij met de inzet van de PVDA en wij zullen druk op de maatschappij blijven uitoefenen om ons beroepschauffeurs niet te vergeten. Ook in België zijn we bezig hier politieke steun in te krijgen, en verschillende partijen voelen met ons mee.

Met vriendelijke groet

veratax01veratax2

Kamervragencahuffeursnieuwskamervragen2101kamervragen2102

 

 

 


brief1
Niet leesbaar vanwege de discretie en wachten op antwoord eerst
Niet leesbaar vanwege de discretie en wachten op antwoord eerst

Transporteffect-Audioboek
De start van ons ( 2 april 2020 ) voor alles zie deze link

 

My Website
My Website
Deel het:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Roemenië is boos en zegt 200.000 banen in het transport te verliezen
  2. Wederom brieven naar de ministers gestuurd: fundamenteel basisrecht
  3. Hongaarse Waberer's weer verder in het rood, aandelen niets meer waard.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.