RIJBEWIJS ONLINE KOPEN? MEER EN MEER LIDSTATEN WORDEN WAKKER

In april 2018 als hebben wij als eerste aangegeven dat “rijbewijzen” op het internet gewoon te koop waren en dat er aan elke wens voldaan kon worden. Toen die tijd weinig was er nog weinig aandacht tot ons tweede artikel.

2018

In juni 2018 hebben wij een foto geplaatst van een vals rijbewijs van minister president Mark Rutte. Dit is door de landelijke media opgepakt en er is aandacht voor gekomen.

De groep Chauffeurstoekomst is er later mee op de televisie geweest. (https://eenvandaag.avrotros.nl/item/nederlands-rijbewijs-online-te-koop-via-poolse-website/)

Minister Grapperhaus zou de mogelijkheden bestuderen tot het aanpakken van deze websites.

Inmiddels was het uitgebreid in de media en elk vakblad en iedere krant schreef erover.

Op 28 Juni 2018 kwamen er vragen van de kamerleden Foort van Oosten en Remco Dijkstra (beiden VVD) en Jasper van Dijk en Cem Laҫin (beiden SP) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht “Nederlands rijbewijs online te koop via Poolse website”. Anno 2019 – ruim een jaar later – is er nog steeds niets verbeterd en zijn de websites nog actief!

Sterker nog: er zijn er meer bijgekomen.

Niet te bevatten

Het is niet te bevatten dat Europa hiertegen niet kan optreden. Bovendien kan dit een gevaar zijn voor elke Europese weggebruiker.

Wij laten het niet doodbloeden! Ook al zijn de vervalsingen onder goede omstandigheden wel van echte rijbewijzen te onderscheiden, dan nog kan men niet garanderen dat de vervalsing niet als echt zou kunnen worden geaccepteerd!

Duitsland heeft nu een webpagina in de lucht waar men zelfs “legaal” een rijbewijs kan kopen via het internet met alle registraties die bij de instanties zijn vereist. (https://billigerfuehrerschein.com/)

Hoe zit het met de controle ? Hoe zit het met de regels qua opleiding en examens ? Op deze website staat bijna letterlijk dat geen rijexamen hoeft te worden afgelegd om het rijbewijs te verkrijgen.

Velen van u hebben veel tijd en geld moeten investeren om de benodigde rijbewijzen te halen, cursussen te volgen en diploma’s dan wel certificaten te halen. Dit moet ook om uzelf en alle weggebruikers veilig thuis te laten komen.

Vandaag is een brief uitgegaan naar de Europarlementariërs om dit probleem onder ogen te zien en in actie te komen.

Vakorganisaties en andere instellingen laten na druk op dit onderwerp te houden.

Buiten een paar kamervragen in 2018 vind de politiek verkeersveiligheid toch minder belangrijk dan men zou verwachten.

Uitgebreide informatie van onze inzet bevindt op deze link;

Drie jaar lang geven we al aan dat valse rijbewijzen massaal worden gekocht op het internet

Met vriendelijke groet

Zie ook: Dit jaar al veel valse rijbewijzen onderschept

brief65748
brief43567
Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.