Route Calais-Dover een oorlogsmissie voor chauffeurs! EU laat al ruim 26 jaar zwakte zien!

Oorlogsmissie

Voor chauffeurs is het gebied rond Calais en de oversteek naar Engeland een oorlogsgebied geworden. Dagelijks krijgen we nu materiaal van ongewenste meelifters die bewapend zijn en met hele groepen de chauffeurs aanvallen.

Waar is de arm van de wet?

Waar is het Europese leger?

Chauffeurs moeten zonder wapens vechten tegen een gewapende vijand en de Europese Unie staat niet in voor de veiligheid van zijn burgers. Dit is al vanaf het begin, ruim 26! jaar geleden, onacceptabel en er zijn al te veel doden gevallen. Dit speelt niet alleen in Calais; ook Zeebrugge en Hoek van Holland komen regelmatig in het nieuws.

In 2018 hebben we de berichtgeving een jaar lang gevolgd en de tranen springen je in de ogen als je ziet hoe machteloos beroepschauffeurs zijn.

Wij hebben Agnes Jongerius een petitie met ruim 7900 ondertekeningen aangeboden, maar nog steeds gaat het van kwaad tot erger.

In het dossier dat wij vanaf 2017 hebben bijgehouden is te volgen hoe de vreselijkste horrorfilm realiteit is geworden, en nog zegt de Europese Unie dat deze vijand zielig is en wordt er niets tegen gedaan. Beroepschauffeurs gaan nu met ernstig gevaar voor eigen leven het gebied in om Engeland toch te bevoorraden. Maar is dit nog wel nobel en is zaken doet met Engeland wel voor iedereen rendabel?

Engeland wijst Europa aan als oplosser van dit probleem, en Europa wijst weer met de vinger naar de bedrijven en de chauffeurs. De Kanaaltunnel is eigendom van Getlink (het vroegere Eurotunnel) en die wordt er door Europa op aangesproken om voor de veiligheid te zorgen. Dit betreft echter slechts een klein gebied, en we weten allemaal dat de groepen illegalen zich ook bevinden in bv. Nederland, België en verder in Frankrijk.

Hoe kan het zijn dat Europa niet eens de macht heeft zijn burgers te beschermen? Hoe kan het zijn dat Europa aan heel de wereld zijn zwakte laat zien?

Een chauffeur die een illegaal persoon vervoert zonder daarvan te weten wordt opgesloten en heeft gelijk al een hele dikke boete boven het hoofd hangen. En dan hebben we het nog niet eens over de psychische en verdere financiële schade.

Eerst moet een chauffeur door oorlogsgebied heen met alle spanningen vandien, en als er dan toch een illegaal mee is krijgt hij alsnog figuurlijk de kogel! 

De politie rijdt rond, maar die heeft zelf geen macht in het gebied. Af en toe een traangasbommetje op afstand en dat zou dan moeten helpen naar het schijnt! Maar ook als er een illegaal persoon wordt opgepakt zet het geen zoden aan de dijk. Elk illegaal verblijf is strafbaar en reden tot uitzetting; ook kan men mensen van de straat afhalen.

Maar bij de illegalen die een oversteek willen maken geldt deze reden blijkbaar niet. Mensensmokkelaars zijn vogelvrij en schieten als paddenstoelen uit de grond.

Ongeloof en boosheid onder de mensen zijn een feit, en toch doet de Europese Unie niets.

Voor chauffeursnieuws/Transporteffect is het zeer triest om keer op keer beeldmateriaal te ontvangen waarin is te zien hoe chauffeurs worden aangevallen. Illegalen hebben niets te verliezen en als ze de oversteek niet kunnen maken bewapen ze zich en gaan in de aanval.

Onze petitie is weer opengesteld en wij verzoeken u vooral te blijven tekenen! Blijf ons vooral ook beeldmateriaal sturen met datum en locatie. Redactie@transporteffect.com

Inmiddels hebben wij meer en meer Europarlementariërs en lokale politici achter ons staan, en wij menen dat het inzetten van een leger voor Europa de enige manier is om de Europese burgers te beschermen!

Wij beseffen heel goed dat het vertrouwen in oplossingen na 26 jaar tot een minimum is gedaald, maar toch verzoeken wij u ons een kans te blijven geven.

Steun onze petitie en blijf ons informatie sturen!

WhatsApp +31 6 396 10 780

Messenger

redactie@tranporteffect.nl

Met vriendelijke groet

Schade die wordt aangericht kost de maatschappij miljarden!

Linken en onze inzet uit het verleden

ingezonden watsapp
veilhigheid chauffeurs petitie
Deel het: