STRESSFACTOR HOOG BIJ KANTOORPERSONEEL WAAR MEN ZICH MOET AANMELDEN

27-03-2020Het is niet van vandaag of gisteren dat kantoorpersoneel van bedrijven bij wie men zich als vrachtwagenchauffeur moet aanmelden veel stress kent.

Bedrijven gaan dan ook steeds meer over op computersystemen om personeel minder aan de stressfactor bloot te stellen.

Transporteffect/Chauffeursnieuws wilde graag zekerheid hebben voor wij deze tekst gingen opstellen, en heeft daarom meer dan 80 mensen naar hun ervaringen hiermee gevraagd.

Vooral het niveau van bepaalde groepen speelt een grote rol.

Veel wordt niet begrepen, en gecombineerd met een gebrekkige talenkennis kan een uitleg die normaal 5 minuten duurt al snel uitlopen tot een half uur.

Op de vraag waarom men dan deze groepen transporteurs opdrachten verstrekt is meestal het antwoord dat de markt zo is geworden.Ook al hebben ze vaste eigen vervoerders is dat nog geen garantie dat vrachten niet worden doorverkocht.

De computersystemen

Bedrijven gaan ervan uit dat het inzetten van computersystemen arbeidskrachten scheelt en ook dat het minder stress bij het aanmelden veroorzaakt.

Computersystemen kunnen vaak in elke taal worden weergegeven, dus de insteek is dat wat voorheen een personeelslid deed nu door de chauffeur kan worden gedaan.

Een groot probleem is echter dat er nog een grote groep bestaat die er geen benul van heeft hoe men met een computer moet omgaan.

Hierdoor werkt het averechts.

Personeel dat normaal andere taken heeft moet deze mensen assisteren.

Dit levert veel stress op, omdat de rij aanmelders alsmaar langer wordt en het werk dat men normaal te doen heeft blijft liggen.

Met de coronasituatie zijn er veel regels bijgekomen, waardoor veel meer druk op het personeel van bedrijven wordt gelegd.

De regels zijn bij bijna elk bedrijf anders.

Daarmee kunnen de groepen waarover we spreken niet omgaan, wat nog meer tijdverlies en ergenis oplevert.

Nog een gevolg van het coronavirus is dat bedrijven nu vinden dat het gerechtvaardigd is toiletgelegenheden af te sluiten en mensen in lange rijen buiten te laten wachten.

Op de vraag of de goeden dus onder de kwaden moeten lijden wordt keihard gezegd: “Tja, dat is nu eenmaal zo”.

Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft hier uiteraard problemen mee.

Jarenlang hebben bedrijven gebruik gemaakt van de goedkope transporteurs, met alle gevolgen voor de vrachtmarkt vandien.

En nu worden vrachtwagenchauffeurs als beesten behandeld en weggezet als van het laagste niveau.

Tijdens deze crisis moet het toch duidelijk worden welke invloed bepaalde groepen vrachtwagenchauffeurs en transporteurs op onze mooie samenleving hebben gehad.

Het zou nu toch de taak van politiek en organisaties moeten zijn om de kop uit het zand te halen en te bouwen aan een eerlijke en respectvolle markt.

Wat vind u?

Met vriendelijke groet


Zie ook: https://transporteffect.com/als-een-chauffeur-niet-ziek-wordt-van-corona-dan-wel-van-buiten-moeten-wachten/Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.