Strijden helpt wel degelijk: chauffeurs ook na 20.00 uur welkom in wegrestaurants

De horecabedrijven krijgen met de regels van 12 november zeker weer een keiharde klap. Uiteraard vinden wij dit dieptriest en we leven erg met ze mee.

 

Wat de vrachtwagenchauffeur betreft lijkt het erop dat het kabinet dit keer heeft geluisterd. Men laat de chauffeurs nu eens niet bungelen, en wij gaan er voorzichtig van uit dat onze strijd van de vorige keer hieraan flink heeft bijgedragen. De wegrestaurants trokken aan de bel, daarbij gesteund door veel chauffeurs en ook door ons. Ook EP Vera Tax heeft zich hard gemaakt voor de zaak en is samen met ons aan het werk gegaan om de wegrestaurants open te krijgen voor de chauffeurs.

Essentieel

De hardwerkende chauffeurs, die toch essentieel zijn om Nederland draaiend te houden, moeten ook gewoon bij een wegrestaurant kunnen aankloppen. Overdag, wanneer alle bedrijven open zijn, hebben chauffeurs geen tijd om naar een restaurant te gaan. Zij hebben de restaurants juist in de avonduren nodig om te kunnen eten en douchen voor het slapengaan, zodat zij de volgende dag weer paraat kunnen zijn om producten van A naar B te vervoeren.

Vera Tax heeft in april ook met diverse chauffeurs en met ons gesproken. Binnen een mum van tijd vond ook zij dat dit zeer belangrijk was voor de chauffeur en is ermee aan het werk gegeaan. Op 18 mei zijn we gezamenlijk naar de Tweede Kamer gegaan en hebben daar een petitie aangeboden. Vera en wij hebben ook diverse kamerleden mogen spreken en we zien nu dus dat dit resultaat heeft gehad.

Het is voor chauffeurs echt van groot belang dat zij hun goede werk kunnen blijven doen, waarbij goed eten en persoonlijke hygiëne onmisbaar zijn. En chauffeur heeft nu eenmaal geen toilet en douche in zijn wagen, en kant-en-klaarmaaltijden leveren niet altijd de benodigde energie op om geconcentreerd te blijven rijden, laden en lossen.

Sanitair

Er zijn nog steeds te veel bedrijven die hun sanitair afsluiten, waardoor een chauffeur des te meer op de wegrestaurants is aangewezen. Weliswaar mogen tankstations na 8 uur ’s avonds ook nog voedsel verkopen en het sanitair openhouden, maar dat is bij lange na niet hetzelfde als even rustig aan een tafeltje te kunnen eten en een lekker warme douche te kunnen pakken.

 

Het verheugt ons dan ook zeer dat alle inzet zijn vruchten heeft afgeworpen en dat de overheid ons toch een stukje respect toont met deze uitzondering voor de chauffeurs.

 

Kortom, we zijn erg blij dat de chauffeurs hun werk zo normaal mogelijk kunnen blijven doen!

Petitie 18 mei transporteffect

Uiteraard is er ook veel inzet geweest van de wegrestaurants zelf.

Transporteffect Vera tax

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen.

Toen ik de Mercedes Actros kreeg met camera’s als spiegels riep ik meteen: "Wat een onzin!"

Sinds de uitbraak van het conflict op 24 februari 2022 zijn wij actief om uit naam van de Nederlandse chauffeurs voedsel en hulp te geven aan de Oekraïense chauffeurs.

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem We hebben er al eerder over geschreven: de dode hoek bij de vrachtwagen. (link) Welke oplossingen …

We horen het vaak: je mag maximaal 4 meter hoog zijn, dus als je te hoog bent is het altijd de fout van het materieel of van jou, de chauffeur.

Chauffeurs krijgen regelmatig de schuld. Maar hoe vaak is het de schuld van gemeenten en andere instanties die parkeerplaatsen of industriegebieden onder hun beheer hebben?

Je mag me niet inhuren als chauffeur. Enorme chauffeurstekort maar toch willen ze het niet makkelijk maken