Testuitslag als je Covid-19 heb gehad toch nog positief

06 januari 2021

Testuitslag

Er blijft veel onduidelijk over het testen (testuitslag) in het beroepsgoederenvervoer. Covid-19 oftewel corona blijft de wereld in zijn greep houden. Sneltesten zijn in de wereld geroepen en worden voor veel geld uitgevoerd. Maar dit zijn geen laboratoriumtesten, en ze worden daarom vaak niet geaccepteerd.

Zeker in de luchtvaart eist men al een RT-PCR test met een laboratoriumonderzoek, waarvoor men zeker 150 euro moet neerleggen, en dan is het nog maar 72 uur geldig. Hierdoor zou je dus in een maand tijd zomaar een enorme kostenpost kunnen hebben.

Restwaarden

Maar kan het ook zo zijn als je corona/Covid-19 heb gehad dat de test positief uitkomt en je je werk dus niet kunt uitvoeren. In een laboratorium en met gedegen onderzoek kunnen ze het uitsluiten omdat het enkel restwaarden van het virus betreft, die je al korte of langere tijd in je systeem hebt. Maar gebeurt dit ook? De testsystemen zijn massaproductie geworden en ook de behandeling in de laboratoriums is inmiddels een standaardprocedure.

Het is wel zo dat mensen goed in de problemen kunnen komen doordat men positief wordt getest als men in het verleden corona onder de leden heeft gehad.

Vragen

Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft daarom vragen gesteld aan Minister van Nieuwenhuizen, in het belang van de beroepschauffeur.

Niet alleen zijn de kosten erg hoog als je ze afzet tegen de inkoop en werkuren. De chauffeur is ook nog eens gedwongen door alle gevarenzones heen de bevolking te voorzien van essentiële goederen. Maar in plaats van dank krijgen transportbedrijven en beroepschauffeurs nu de rekening toegeworpen. Transporteffect/Chauffeursnieuws is dan ook van mening dat het uitkleden van mensen moet worden gestopt.

Als men zich laat testen bij de GGD krijgt men ook een uitslag via een laboratorium. Echter geeft men geen garantie af en de uitslag kan niet als bewijs worden gebruikt. Je kunt je ernstig afvragen of dit opzet is door onze overheid. Waarom wordt de lab-uitslag niet doorgestuurd en krijg je in je mail alleen ‘positief’ of ‘negatief’? Dit kan alleen maar een bewuste keuze zijn van de GGD, dus de overheid.

Wij vinden dit bijzonder triest. Men beloofde zo veel, maar ze doen er alles aan om het volk te laten boeten. Als we kijken hoeveel bedrijven en mensen geen hinder ondervinden van corona zelf maar enkel van het beleid roept dit toch zeer grote vraagtekens op.

3 dringende vragen

Wij hopen dan ook dat een antwoord geen weken op zich laat wachten. We stelden deze 3 dringende vragen.

A. Kunt u garanderen dat testen goed worden onderzocht en enkel daadwerkelijk actuele coronapatiënten positief worden bevonden?

B. Wat is de reden dat de GGD geen laboratoriumverslag uitgeeft als er wel in het laboratorium is onderzocht?

C. Ziet u, als blijk van dank dat we al die tijd de economie draaiend houden zodat mensen de essentiële producten ontvangen, een mogelijkheid om voor beroepschauffeurs de GGD in te zetten voor gratis testen met een uitslagrapport, zodat het belangrijke werk kan doorgaan?

Met vriendelijke groet,

Transporteffect/Chauffeursnieuws

 

covid19-1
Beste collega,
 
Mocht u het gemist hebben: Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft er door Covid-19 bewust voor gekozen het lidmaatschap zonder kosten te verlengen tot het eind van het jaar.
Het moment is nu genaderd om u te vragen ons ook in 2021 te steunen en ons werk om uw een stem te geven te kunnen uitvoeren.
Mocht u toch gemist hebben wat wij voor u doen en welk verschil wij maken dan kunt u op deze link klikken.
 
 
Niets is vanzelfsprekend en we zijn ons er ook van bewust dat veel groepen op facebook of andere sociale media al hebben geprobeerd verschil te maken en de sector te verbeteren.
Door veel energie en geld te investeren is het ons nu gelukt uw stem over te brengen en zo het welzijn van chauffeurs te verbeteren en hen te verzekeren van een toekomst.
Natuurlijk staat het transport nooit stil, waardoor we alert moeten zijn en ons niet de kaas van het brood moeten laten eten.
Buiten de voordelen en de steun die u altijd van ons krijgt willen we u vragen ook aankomend jaar 20 euro over te maken, zodat we u alleen nog maar beter kunnen vertegenwoordigen.
Klik op deze link om ons te steunen.
 
 
Bij verlenging klik hier:
 
 
Hartelijk dank alvast.
Alleen samen kunnen we een vuist blijven maken en de sector verbeteren!
 
Met vriendelijke groet,
Aschwin Cannoo
Voorzitter Chauffeursnieuws/Transporteffect
Abonneer u op onze nieuwsbrief
Transporteffect-logo4325
Naar onze hoofdpagina
chauffeursnieuws
Naar stichting Chauffeursnieuws
logobeide543678
Naar onze medische keuring pagina
Deel het: