TLN trekt aan de bel: oudere chauffeurs hebben moeite code 95 op tijd te halen

25 september 2020


Al op 20 augustus 2019 heeft Chauffeursnieuws/Transporteffect de minister hierop (code 95) middels een formele brief gewezen. Hierin werd gesteld dat chauffeurs die alsnog code 95 moeten halen met een behoorlijke kostenpost zaten en werd de minister gevraagd of deze hen hierin tegemoet wilde komen. Het antwoord van IenW was dat het door het uitstellen van het ingaan van de regel nog maar een zeer kleine groep betrof.

Pensioen en code 95

Nog steeds hebben beroepschauffeurs die geboren zijn vóór 1 juli 1955 een vrijstelling voor een zogeheten code 95 op het rijbewijs. Ergens heeft IenW wel een punt, want hoeveel beroepschauffeurs zijn het die nu 65/66 zijn en willen doorrijden? Deze groep valt nog in de oude pensioenregeling, dus het is echt wel zo dat men tijdens het pensioen nog ritten wil doen. (Mensen geboren tussen 31 augustus 1954 en 1 september 1955 krijgen in 2021 pensioen) Door corona kan men nu ook nog eens tot in 2021 doorrijden zonder een geldige code 95. Wij vragen ons daarom af of TLN hiermee niet een storm in een glas water veroorzaakt en ons bekruipt het idee dat het meer een roep om aandacht is. IenW staat voor ons open om hierover een dialoog aan te gaan.

Wij denken dat op dit punt geen winst valt te behalen over de kosten voor het behalen van code 95, doordat men al minstens 1 keer geen kosten heeft hoeven betalen. Ook zijn wij van mening dat als men tijdens zijn pensioen nog wil rijden, dit een vrije keuze is en wij vinden het normaal dat men daarin dan ook investeert.

Wat vindt u?

Met vriendelijke groet,

Na ons artikel dit online! 

Oudere beroepschauffeur mag toch langer doen over nascholing 

 


 
 

stichting Chauffeursnieuws
https://chauffeursnieuws.com/
Deel het:

1 Comment

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vervallen vrijstelling code 95 - invoering wetswijziging 1 december 2020
  2. België ook in lockdown horeca dicht! Ook daar kunnen de chauffeurs nergens meer terecht!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.