Total verliest snel grond in verenigd Koninkrijk

Zoals bekend zijn chauffeurs hoofdzakelijk afhankelijk van tankpassen. Chauffeursnieuws ontvangt regelmatig klachten dat chauffeurs met een Total Card Europe in het Verenigd Koninkrijk bijna nergens meer terechtkunnen. Dit is opvallend, omdat Total altijd goed vertegenwoordigd was en ook met partners samenwerkte. Veel van de klachten gingen erover dat de Total-tankstations in het Verenigd koninkrijk zelfs hun eigen passen niet meer accepteren. Total reageert niet op deze constateringen, maar van de tankstations zelf horen wij dat het te maken heeft met een toenemend aantal fraudegevallen.

Totall card

Voorschieten

Op de pagina van Total zien we nog wel veel plaatsen waar de kaart geaccepteerd zou moeten worden: Link

Maar let op: er staan veel andere merken als Gulf, Esso en meer tussen. De passen daarvan kunnen alleen bij de eigen stations worden gebruikt, waardoor deze lijst van locaties verre van betrouwbaar is.

 

De prijs van diesel in de VK zit nu op omgerekend zo’n €1,80 per liter. Hoe kun je van een chauffeur verwachten een slordige 360 euro voor te schieten omdat Total zijn verplichtingen niet nakomt? Daarnaast hebben zowel jij als je werkgever een serieus probleem wanneer je op je laatste druppel gasolie een tankstation moet zien te halen en er ook maar iets misgaat. De chauffeurs en de werkgevers worden dus wederom voor het blok gezet.

 

Nergens meer terecht

Het Verenigd Koninkrijk is een eiland en daarbij volgens ons als leken een duur land, reden voor ons eens te gaan kijken waarom Shell nu aankondigt naar het VK te willen vertrekken. Uiteraard weten we niet alle ins en outs over de beweegredenen van Shell, maar we hebben wel gezien dat Rontec/Snax 24 alle 811 tankstations van Total in het VK heeft overgenomen, waarvan 254 stations al in 2011 aan Shell zijn doorverkocht. Shell heeft inmiddels ongeveer duizend pompstations in het VK en het kan heel goed zijn dat het bedrijf daar een goede markt ziet doordat Total er slecht vertegenwoordigd is. Total en BP/Aral lieten destijds weten in de loop van 2018 elkaars brandstofkaarten door heel Europa te zullen accepteren, maar dit schijnt dus nu in het VK niet meer zo te zijn.

 

Wat de oorzaken ook zijn, het is zaak dat bedrijven en chauffeurs er rekening mee houden dat je met de Total Card Europe bijna nergens in het Verenigd Koninkrijk meer terecht kunt.

Zelf moeten voorschieten na weigering van Total om eigen kaart te accepteren.

Bom zelf voorschieten

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen.

Campagne Chauffeursnieuws Transporteffect 242

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt