Tristan en Mathijs, twee helden van 2020 in deze kerstspecial

22 DECEMBER 2020


 

Chauffeursnieuws zou Chauffeursnieuws niet zijn als we niet ook aandacht aan bijzondere verhalen zouden besteden. (Helden van 2020)

De jonge held Tristan verscheen op onze radar, en al snel ging hij viraal.

Tristan is een kereltje van 6 jaar oud dat al tien hartoperaties heeft moeten ondergaan. De vrachtwagen is nu al zijn passie; hij is er echt helemaal verzot van. Daarom vroeg de familie ons of wij een oproep konden doen aan de vrachtwagenchauffeurs om Tristan te steunen en hem een extra hart onder de riem te steken.

Het was zeer mooi om te zien dat chauffeurs massaal hun hart opengooiden, met als gevolg veel steunbetuigingen voor Tristan.

Chauffeurs benaderden ons massaal om hem miniatuurvrachtwagens te sturen. De eerste die Tristan mocht ontvangen kwam van Marcel Evers (Link), die ons had benaderd.

Maar daar bleef het niet bij, en we moesten chauffeurs en bedrijven doorverwijzen naar de stichting Westlands hoop om alles te coördineren. Afgelopen week heeft Tristan twee dozen mogen ontvangen, vol met allemaal vrachtwagens die chauffeurs voor hem hadden verzameld.

Voor ons zijn deze chauffeurs helden en geven zij Tristan hiermee de kracht zich erdoorheen te slaan.

We hebben gelukkig mogen vernemen dat het naar omstandigheden goed gaat en dat de familie, alle betrokkenen en uiteraard Tristan zelf de chauffeurs ontzettend bedanken voor hun steun.

trista213
MEER ONDER AAN HET ARTIKEL

 

Mathijs

Ook Mathijs kwam op onze radar. Ons bereikte het emotionele bericht dat Mathijs zijn vrachtwagen bewust dwars over de snelweg had geparkeerd. Er was een ernstig ongeluk gebeurd, en Mathijs was de eerste die in actie kwam.

Hij parkeerde de vrachtwagen dwars voor het ongeval, zodat de slachtoffers waren beschermd en erger kon worden voorkomen.

Verkeersdeelnemers werden agressief en Mathijs werd uitgemaakt voor alles wat lelijk was, in bewoordingen die absoluut niet door de beugel konden. Helaas kreeg men later pas in de gaten waarom de actie van Mathijs nodig was.

Dit is wederom een voorbeeld dat mensen over het algemeen al snel conclusies trekken voordat ze het hele plaatje hebben gezien.

Chauffeurs maken regelmatig mee dat ze hulp moeten bieden in situaties, omdat men simpelweg vaak de eerste aanwezige is en door opleiding en ervaring ook weet hoe te handelen.

Als men in de zomer op vakantie gaat kan iedereen weleens te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden, en mensen vragen dan regelmatig hulp aan de beroepschauffeurs uit hun eigen land.

Chauffeurs kennen het klappen van de zweep en weten de juiste wegen om hulp te bieden wanneer het nodig is.

Wij zullen altijd aandacht blijven geven aan bijzondere verhalen en we zullen ervaringen van beroepschauffeurs blijven delen. Al is het maar om mensen ervan bewust te maken dat we niet alleen alle producten rondbrengen die de mens nodig heeft om goed te kunnen leven, maar ook dat wij als beroepschauffeur er zijn als mensen hulp nodig hebben!

Met vriendelijke groet

Deel het: