TRUCKRUN SPIJKENISSE, COMMENTAREN SPREKEN BOEKDELEN

Het bericht dat de TRUCKRUN SPIJKENISSE wordt aangepast door met minder vrachtwagens te mogen rijden en de route in te korten is op zijn zachtst gezegd niet goed ontvangen.

Tijdens de Truckrun Spijkenisse nemen chauffeurs gehandicapte kinderen mee tijdens een rit door de omgeving van Spijkenisse.

Wij weten uit ervaring dat er altijd erg naar wordt uitgekeken als zoiets jaarlijks word georganiseerd.

Natuurlijk is het voor de gehandicapte kinderen iets om over te dromen en die leven dan ook al maanden van te voren in een roes van blijdschap.

Dat er nu veel kinderen niet mee kunnen is uiteraard niet uit te leggen. De impact is ook enorm; deze kinderen begrijpen absoluut niet waarom ze nu opeens niet mee mogen rijden met de vrachtwagen.

Elke parade van vrachtwagens is dan ook altijd een gegarandeerd succes.

REGELS KOMEN DE GEMEENTEN WEL ERG GOED UIT

De stikstofproblematiek is actueel in Nederland, en daarvan maken gemeenten nu gebruik.

Het is natuurlijk onzin dat dit als reden wordt gebruikt om zo’n evenement niet volwaardig te laten doorgaan.

Maar degenen die aan de touwtjes trekken hebben waarschijnlijk geen gevoel bij het evenement en kunnen zich blijkbaar niet verplaatsen in de gedachten van de kinderen en van iedereen die erbij betrokken is.

78 procent van de uitademing van een mens is stikstof; moeten we nu ook maar zeggen dat mensen moeten stoppen met ademen?

Is de “stikstofproblematiek” niet allemaal geroep om aandacht en een middel om geld aan de mensen te onttrekken?

De aarde bestaat al miljoenen jaren, maar iedereen heeft een glazen bol en ziet de planeet kapot gaan als de stikstof (een natuurlijk product) niet wordt aangepakt.

Zo was er in de jaren 80-90 de ozon en dan nu de stikstof.

De vrachtwagens die niet deelnemen worden die dag ook niet op stal gezet, dus daarmee is wel duidelijk dat er heel andere redenen spelen om de truckrun niet volwaardig te laten zijn.

Daarbij is het wegvervoer maar voor ongeveer 6,5 procent verantwoordelijk voor het hele stikstofplaatje. Dit is gelijk aan wat van de huishoudens afkomt.

Het is buitengewoon triest te noemen dat men de stikstofkaart op tafel gooit en men moet zich diep schamen om deze groep kwetsbare kinderen, van klein tot wat groter, keihard langs de kant te laten staan.

Zie de reacties en onze poll. Volgens ons spreken die boekdelen en dat zou toch een aanzet moeten geven om de beslissing te heroverwegen.

Met vriendelijke groet,

Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.