TWIJFEL OVER UITSPRAAK TLN: CODE 95 EN VERLOPEN RIJBEWIJS 7 MAANDEN LANGER GELDIGHet komt wel vaker voor dat Transport Logistiek Nederland (TLN) uitspraken doet waarover onduidelijkheid ontstaat. Voor Transporteffect/Chauffeursnieuws is dit ook een reden om de uitspraken te checken.

In dit geval spreekt men erover dat beroepschauffeurs over alle lidstaten zeven maanden door zouden kunnen rijden als een code 95 of rijbewijs in een bepaalde periode is verlopen.

Dit vinden wij een uitspraak die, mocht het niet zo zijn, zeer ernstige consequenties kan hebben. We weten allemaal dat je niet op TLN kunt terugvallen als het mis gaat.

Daarom hebben wij de telefoon gepakt en zijn gaan bellen naar de vakbeweging ABVV België. Deze wist van niets, en na enig opzoeken kregen we te horen dat het maar om 4 maanden ging.

Uiteraard zijn wij met dit gegeven verder gaan bellen en hebben we Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië om informatie gevraagd.

Keer op keer kregen we niet het antwoord dat gelijk was aan wat TLN uitsprak.

Nu kan het natuurlijk zijn dat TLN meer weet dan de landen om ons heen, maar zou u het erop wagen met een verlopen rijbewijs in het buitenland te worden aangehouden of – erger nog – bij een ongeluk betrokken te raken?

Transporteffect/Chauffeursnieuws wil u daarom dringend adviseren de woorden van TLN niet klakkeloos aan te nemen. Zelfs als er een kans bestaat dat TLN hierin gelijk heeft, zullen veel ambtenaren en verzekeringsmedewerkers door Europa heen dit niet weten.

Met vriendelijke groet,


Artikel TLN

https://www.tln.nl/nieuws/verlopen-rijbewijs-en-code-95-zeven-maanden-geldig/

Neemt TLN de verantwoording als u in de problemen komt?Europese Commissie: Alle rijbewijzen zeven maanden langer geldig

Nieuwsbericht | 28-05-2020 | 19:15

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom heeft de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.


Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.