Valse rijbewijzen gewoon te koop op internet blijft probleem; cijfers in Europa stijgen
rijbewijzenfals

In 2018 heeft Transporteffect/Chauffeursnieuws al aangegeven hoe makkelijk het was om aan een vals rijbewijs te komen.

Artikel over onze inzet om valse rijbewijzen tegen te gaan.

Er zijn in de loop der tijd veel brieven naar de EU gegaan. Niet alleen van ons, maar ook uit meerdere landen.

Toch zien we dat Europa niet in actie komt. Nederland heeft in 2018 al geroepen dat ze deze websites niet konden sluiten. Dit is toch onacceptabel? Onze volksvertegenwoordigers en ook de Europese vertegenwoordigers moeten toch voor de veiligheid van de burgers staan? Vallen weggebruikers hier dan buiten? Het kan toch niet zo zijn dat iemand die geen bewezen kennis van zaken heeft een voertuig bestuurt?

Voertuigen zijn nog steeds moordwapens als het erop aankomt. Veel ongelukken die ontstaan zijn niet eenzijdig en je moet er niet aan denken dat een groot voertuig meerdere wagens meeneemt tijdens een actie die normaal gesproken niet hoeft voor te komen.

Niet alleen rijbewijzen worden vervalst, maar ook de Code95 voor vrachtwagenchauffeurs of het omgaan met en vervoeren van gevaarlijke stoffen!

De cijfers liegen er niet om; we weten dat het aantal valse rijbewijzen toeneemt. Duitsland, maar ook landen als Denemarken en het Verenigd Koninkrijk hebben al aan de bel getrokken.

In Nederland is de pakkans volgens ons erg laag, wat ook blijkt uit een door het programma De Monitor uitgezonden enquête onder chauffeurs.

Niet verzekerd

Desastreus is het wel, doordat deze mensen ook niet zijn verzekerd en men bovenop het leed ook nog te maken kan krijgen met een gevecht over wie de schade gaat vergoeden!

Het probleem is in onze ogen niet te onderschatten en wij blijven erbij dat deze webpagina’s moeten worden aangepakt en dat de eigenaars moeten worden berecht.

In elke lidstaat kunnen we artikelen over dit probleem vinden en het komt altijd op hetzelfde neer: ongeloof en verbazing dat deze criminele organisaties gewoon kunnen adverteren op het internet.

Met vriendelijke groet,

vals rijbewijs1
vals rijbewijs 4
Medische keuring transporteffect
Deel het:

1 Comment

  1. Doe er eens een bekeuring bij die zo hoog is dat men denkt, “oeps” voor dat geld had ik het beter gewoon kunnen halen !!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Ons gesprek met Transport en Logistiek Nederland heeft plaatsgevonden
  2. Waarom onze petitie nog steeds nut heeft en wij u verzoeken vooral te blijven ondertekenen
  3. Route Calais-Dover een oorlogsmissie voor chauffeurs! EU laat al ruim 26 jaar zwakte zien!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.