Verplichting hulpsystemen in voertuigen sneller dan u denkt


De Europese Commissie heeft bepaald dat vanaf 2022 een dertigtal hulpsystemen verplicht moet zijn in voertuigen. Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft hierbij aangegeven dat we niet per se tegen deze ontwikkeling zijn, maar dat we er wel voor moeten waken dat de inzet van deze technieken niet doorslaat. Het kan niet zo zijn dat de verantwoordelijkheid van de bestuurder ligt bij het aan of uit hebben staan van deze systemen.

Keuze

Een bestuurder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en daarbij moet het een keuze blijven of hij deze systemen gebruikt of niet. Er zitten ook nadelen aan! Zo kan men in de waan raken dat het voertuig volautomatisch is. Ook kan men bedenken dat men wacht met inschakelen van bepaalde systemen, en dan bij storing te laat is om dit op te vangen. Daarnaast willen wij benadrukken dat er grote verschillen zijn tussen voertuigen. Zo is voor grote voertuigen een andere waarneming van de functie van de hulpmiddelen nodig dan voor kleinere voertuigen. Wij vrezen wel dat verzekeringmaatschappijen deze hulpmiddelen ook gaan gebruiken om onder claims uit te komen, en wij vinden dat hiervoor moet worden gewaakt.

Menselijk handelen

De Europese Unie stelt dat jaarlijks in Europa rond de 25.500 mensen omkomen als gevolg van verkeersongevallen veroorzaakt door menselijk handelen. Dit is de reden dat de Europese Unie is overgegaan tot het verplichten van deze hulpsystemen.

Kosten

Veel hulpsystemen vallen nu al vaak onder de standaarduitrusting van de nieuwere voertuigen en daardoor zullen zij een massaproductie worden. Daarom moeten we alert blijven dat het geen melkkoe gaat worden na alle boetes voor de autofabrikanten.

Graag horen wij ook uw gedachten over dit onderwerp. Lijst van verplichte hulpsystemen vanaf 2022:

Met vriendelijke groetzystemen

Deel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Rechtszaken tegen het mobiliteitspakket van de EU. Hebben ze een punt?
  2. België heeft weer een nieuw bord! Erkenning van het probleem maar geen oplossing

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.