Waarom onze petitie nog steeds nut heeft en wij u verzoeken vooral te blijven ondertekenen


 

Dit jaar zijn er regelmatig petities opgestart, en we horen ook regelmatig dat deze geen nut zouden hebben.

Dit is erg jammer en zeker niet de waarheid!

Helaas kosten petities opzetten en handtekeningen verzamelen wel veel tijd en energie, maar het is de moeite waard!

Stichting Chauffeursnieuws/Transporteffect kwam het afgelopen jaar regelmatig in de landelijke media en we hebben al veel gesprekken met politici en organisaties achter de rug.

Op 4 december hebben weer een gesprek met Europarlementariër Vera Tax en zo gaat het maar door.

Petitie opent deuren

Een petitie opent deuren en geeft onze woorden kracht. Ook kunnen politici met een petitie bij hun collega’s aankloppen en wordt alles beter bespreekbaar.

Maar het is geen knop die je aan of uit zet; we moeten aandacht blijven geven aan de onderwerpen die we op ons bureau hebben liggen.

Als we kijken naar de petitie over Transport en Logistiek Nederland, die ruim 1930 keer is ondertekend, heeft deze ertoe geleid dat we nu dialogen voeren over de toekomst van TLN als werkgeversorganisatie en over uw stem als werknemer. Zonder de petitie was TLN hun huisje niet uitgekomen en waren geen dialogen tot stand gekomen.

Maar ook onze petitie over de parkeerverboden op industrieterreinen heeft ervoor gezorgd dat dit nu niet in rap tempo wordt doorgezet en dat we nu om de tafel zitten om betere oplossingen te realiseren.

Sanitaire voorzieningen

Onze nieuwe petitie over bedrijven die de sanitaire voorzieningen voor (vooral de vrouwelijke) chauffeurs afsluiten maakt ook al het een en ander los.

Nu staat het aantal handtekeningen pas rond de 500, maar als we op duizenden komen is het zeker dat er aandacht voor zal zijn, waardoor men snel met een oplossing zal moeten komen.

Wij willen benadrukken dat wij met ons werk in het afgelopen jaar veel ten goede van het imago van ons vak hebben bereikt. We hebben nu eenmaal een achterstand van tientallen jaren en we moeten het doen zonder de hulp van bestaande vakbewegingen of andere organisaties.

We blijven u dan ook vragen ons te steunen als wij bepaalde acties doen! Wij zien dit als de enige manier om onze toekomst als beroepschauffeur te verbeteren in plaats van te verslechteren!

Met vriendelijke groet

Deel het:

1 Comment

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Transporteffect | Route Calais-Dover een oorlogsmissie voor chauffeurs! EU laat al ruim 26 jaar zwakte zien!
  2. Tristan (6) heeft de eerste miniatuurvrachtwagen binnen, met dank aan Marcel!
  3. Transporteffect | Duizenden vrachtwagens! Laat Europa zijn macht zien aan de VK?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.