Waberer’s de Hongaar weer verder in het rood, verlies op verlies en aandelen niets meer waard.


Waberer’s was een van de eerste transportbedrijven uit Oost-Europa dat gebruik kon maken van de open grenzen voor handel.

Het aantal wagens van het Hongaarse transportbedrijf schoot als paddenstoelen uit de grond. Berichten over uitbreiding van de vloot waren de eerste jaren aan de orde van de dag en het leek wel of hun geluk niet op kon.

Tot er ook steeds meer slechte berichten naar boven kwamen. De professionaliteit – of liever het gebrek daaraan – van hun chauffeurs kwam aan het licht en er verscheen veel op sociale media over de ongelukken waarbij het bedrijf was betrokken. Er werden zelfs speciaal pagina’s gemaakt die vol kwamen te staan met slechte reclame voor het bedrijf.

Waberer’s aandelen

In 2017 ging Waberer’s naar de beurs en sindsdien is het desastreus bergafwaarts gegaan.

Het bedrijf begon met rond de 14 euro per aandeel, wat in het begin nog opliep naar ruim 16 euro. Maar al snel ging dit naar beneden, en nu is een aandeel nog maar rond de 2 euro waard!

Ook nu weer komt Waberer’s met zeer slechte cijfers, die voor de zoveelste keer op rij rood zijn.

In de eerste helft van 2020 leed het bedrijf een verlies van 14,6 miljoen euro. Hun omzet daalde met maar liefst 33.1 procent (115,5 miljoen euro). Uiteraard geeft men nu de schuld aan de coronacrisis, maar ook voor deze crisis ging het slecht en hebben we al jaren geen positieve cijfers gezien.

Verdere inkrimping van de vloot

De CEO van Waberer’s omschrijft het afschalen van de vloot als een kostenbesparend initiatief.

40% van de circa 4.300 vrachtwagens in de vloot ligt nu tijdelijk stil. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 1.000 trekkende eenheden verkocht, in onze ogen om te kunnen overleven en de schulden niet verder te laten oplopen.

Op 1 juli 2020 heeft dit grote transportbedrijf een nieuw bedrijfsmodel geïntroduceerd. Door te focussen op full truck load transporten (FTL), die op hun beurt weer op vaste handelsroutes opereren, probeert men uit de rode cijfers te komen.

Chauffeursnieuws/Transporteffect is van mening dat de verliezen vooral te maken hebben met het gegeven dat de afgelopen jaren de arbeidskosten zijn verhoogd. In het begin verdienden de mensen in Hongarije zeer weinig en Waberer’s kon hier gebruik van maken. Maar de lonen zijn de laatste jaren verdubbeld, en dat werkt door op alles.

Girteka krijgt hier ook mee te maken omdat vanaf 2018 een enorme stijging van lonen plaatsvond. Hongarije zit hier op het moment nog onder.

Met vriendelijke groet,

Aandelenkoers

 

Aandelen (Stock)


Deel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Rechtszaken tegen het mobiliteitspakket van de EU. Hebben ze een punt?
  2. Filipijnse, Nepalese en Indiase chauffeurs wordt geroepen.UNTRR

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.