WAT VERBAASDE U HET MEEST TIJDENS DE CORONACRISIS?

06 mei 2020We zijn nu enige tijd verder en wij denken toch dat het belangrijk is om eens terug te kijken naar wat het coronavirus met de manier van leven heeft gedaan.

Wij willen zeker niet roepen dat COVID-19 niet als ernstig te beschouwen is en wij zijn het er uiteraard mee eens dat verspreiding moest worden voorkomen.

Maar gaat het allemaal niet te ver? Is het niet zo dat door de wereldpolitiek van de situatie gebruik wordt gemaakt?

De wereldbevolking bestaat uit 7,7 miljard (2019) mensen en groeit door.

Het aantal geregistreerde besmettingen was op 5 mei 2020 WERELDWIJD 3.583.174, waarvan 251.625 mensen zijn overleden.

Uiteraard is elke persoon er één te veel en u hoort ons niet zeggen dat het acceptabel is.

Vanaf 22 Januari 2020 kwam er aandacht voor corona, het eerste geval in Nederland werd op 27 februari vastgesteld en op 9 maart begon men hier met het nemen van maatregelen.

Een veel gehoorde uitspraak van de politici is nu “als we niets gedaan hadden was het vele malen erger geweest”.

Deze uitspraak is natuurlijk niet te controleren. Men kan dit niet weten, alleen beredeneren.

De griep veroorzaakt jaarlijks wereldwijd 3 tot 5 miljoen ernstig zieken, waarvan tussen 290.000 en 650.000 mensen overlijden.

Elk jaar krijgen ongeveer 820.000 Nederlanders griep. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Griep).

Of het jaarlijkse sterftecijfer hoger uitkomt door corona is nog maar de vraag, en alle politici zullen hun woorden al klaar hebben, namelijk dat dit komt door de preventiemaatregelen.

Nadelen, visie en gevolgen.In het gehele transport waren de nadelen van de maatregelen die de politiek nam al erg snel te merken.

Uit China kwamen gelijk veel minder containerschepen aan, wat inhield dat het aanbod van vrachten enorm verminderde.

Maar ook gingen bedrijven over tot het beschermen van hun eigen mensen, en een chauffeur was in de bedrijfspanden nergens meer welkom.

Dit leidde al snel tot vreemde taferelen: beroepschauffeurs konden niet meer naar het toilet, mochten geen bakje koffie meer pakken en moesten buiten in weer en wind wachten om zich één voor één aan te melden.

Angst voor de epidemie was een feit; of dit een goede zaak was kunnen wij niet zeggen.

De Europese Unie heeft laten zien dat het proberen op te bouwen van een eenheid na 26 jaar nog steeds niet is gelukt, doordat elk land zijn eigen regels blijft maken.

Als men het op Europees niveau bekijkt, waarmee een beroepschauffeur juist te maken heeft, was – en is – onduidelijkheid door politici en landen een groot probleem.

Ook op economisch gebied vinden wij het nog steeds een chaos.

Het transport werd in alle Europese landen beschouwd als een vitaal beroep.

Voor ons geeft dit aan dat men wel beseft hoe belangrijk het transporteren van goederen is.

Maar transport kent tal van vertakkingen; zo had de ene transporteur veel werk en bij de andere waren de inkomsten tot nul gereduceerd.

In de maatschappij volgt op elke actie altijd een reactie, en veel bedrijven hebben zeer grote economische schade. De landelijke politiek heeft veel maatregelen aangekondigd om ondernemers te helpen, echter waren er zeer veel uitzonderingen, en ook kostte het te veel tijd om financiële steun daadwerkelijk bij de ondernemers die het nodig hadden te krijgen.

In het transport zagen we dat wagens uit lage-lonenlanden niet teruggingen naar eigen land en vrachten reden/rijden die cruciaal waren voor lokale ondernemers om inkomsten te behouden.

De landelijke politiek heeft hier een belangrijke taak laten liggen, met enorme consequenties voor bedrijven uit eigen land.

Langzamerhand kunnen we al een dik boek schrijven als we alle economische nadelen door beslissingen van de landelijke politiek zouden moeten benoemen.

De vraag is: is de prijs die de maatschappij moet betalen niet te hoog en gaat het allemaal niet te ver?

Nu wil men ook anno 2020 de 1,5 meter afstand blijvend aanhouden. Dit heeft niet alleen enorme gevolgen voor het dagelijks leven, maar ook voor miljoenen ondernemers.

We kunnen de wereld niet groter maken, maar toch moet alles opgerekt gaan worden om aan die wens te voldoen.

En als we dan de tekst lezen aan het begin van dit stuk, is het zeer de vraag of het allemaal nodig is.

De politiek heeft wel de dollartekens in de ogen. Immers: hoe we het ook wenden of keren, alle aanpassingen in de maatschappij leveren miljarden aan btw en belastingen op.

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit onderwerp. Als u hierdoor nadeel heeft ondervonden vernemen wij dit graag, maar ook de gedachtegangen die u als wereldburger over dit onderwerp heeft kunt u bij ons kwijt.

Met vriendelijke groet,

Kanttekening is natuurlijk wel, dat we niemand wensen om corona op te lopen.
Onze DRIVE-IN keuringen voor het verlengen van uw rijbewijs tijdens de gesloten Arbo diensten (prijzen 60-80 euro)

Klik flyer

ledenlogo


Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.