Wederom brieven naar de ministers gestuurd: fundamenteel basisrecht

18 oktober 13:00


Brieven naar minister Nieuwenhuizen (Nederland) en minister Peeters (België)


In april hebben wij als Chauffeursnieuws/Transporteffect al aandacht gevraagd voor de omstandigheden en daarbij brieven gestuurd waarin een beroepschauffeur zijn werk moet doen tijdens de coronacrisis. Uiteraard zouden wij Chauffeursnieuws/Transporteffect niet zijn als we de moed zouden opgeven. Hierdoor zijn er gesprekken geweest en ook is er meer media-aandacht gekomen. Nu, tijdens de tweede lockdown, gaan we een stap verder en gaan we een samenwerking aan met onze Belgische collega’s.

Zie meer van onze inzet hier!

Op 18 oktober zijn brandbrieven gestuurd naar de verkeersministers van België en Nederland. Met het oog op de winter hebben we hierin de onderwerpen afsluiten van sanitair, mensonwaardige oplossingen en vragen naar medische achtergronden bij bedrijven belicht.

Uiteraard hebben wij ook ons onderwerp over het sluiten van de horeca en dat deze beroepsmatig nodig is belicht. Wij blijven het niet juist vinden dat men op een dixi moet zitten die nooit na een bezoek wordt schoongemaakt.

Het feit dat chauffeurs geen gebruik mogen maken van stromend water betekent dat zij geen andere keuze hebben dan de toevlucht tot een dixi te zoeken. Ook het in lange rijen buiten wachten zonder enige bescherming of warmte voor men zich kan aanmelden is niet van deze tijd.

Bedrijven

Onder andere deze punten hebben wij wederom belicht in de brief aan de politiek. Van bedrijven kunnen we helaas veelal niet (meer) verwachten dat men ook aan de beroepschauffeur denkt. Uitzonderingen daar gelaten; chapeau voor deze menselijke bedrijven!

Vakbewegingen en werkgeversorganisaties komen alleen in actie als er veel belangstelling in de media en/of eigen gewin te behalen valt. Veelal worden wij niet genoemd als motor van dit onderwerp, maar het zij zo. Het gaat ons uiteindelijk niet om erkenning van onze inzet, maar om erkenning van de onmenselijke behandeling van chauffeurs, terwijl het transport dag en nacht voor de bevolking klaarstaat! Ook in deze tijden van corona!


Wegens de positie die wij hebben en onze discretie policy, kunnen wij de tekst op het moment nog niet openbaar maken.
3 pagina’s per brief.
brief1


WLN
de monitor 29 oktober
Update 28 oktober 2020 ook de voorzitter aan het woord
Deel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Roemenië is boos en zegt 200.000 banen in het transport te verliezen
  2. Hongaarse Waberer's weer verder in het rood, aandelen niets meer waard.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.