Wit stuur, lampen op de vrachtwagen, wat is daar erg aan?

We horen het wel vaker: de een heeft niets met een wit stuur of het aankleden van cabine en wagen en voor de ander is het een soort levenswerk. Zoveel mensen, zoveel wensen, maar is het nou zo erg wanneer iemand aandacht aan zijn vrachtwagen besteedt?

 

In de cabine van de vrachtwagen breng je vele uren door, vaak meer dan in je huis. De cabine wordt dan ook vaak gezien als een huis. Je werkt er weliswaar, maar je brengt er ook veel tijd door wanneer je niet werkt en je slaapt er zelfs. We vinden het dan ook niet zo vreemd dat een chauffeur ervoor kiest zijn wagen uit te dossen en naar zijn wensen in te richten; dat doe je met je huis tenslotte ook.

truck show

Standaard

Natuurlijk zijn er ook chauffeurs die de vrachtwagen echt als gereedschap zien, wat uiteraard ook prima is. Dan zijn er ook nog chauffeurs die niet hele dagen in de vrachtwagen hoeven door te brengen of die een vrachtwagen delen. Deze zullen ook minder snel aandacht besteden aan de cabine of de vrachtwagen zelf.

 

Wij vinden het wel mooi wanneer een vrachtwagen fraai gespoten is en mooie verlichting heeft, en we zijn niet de enigen. Niet voor niets trekken vrachtwagens die niet standaard zijn en waarin zichtbaar tijd en geld is gestoken altijd veel aandacht op truckshows. Zeg nou zelf, het is toch ook machtig mooi?

De wet

Van tijd tot tijd zien we berichten in de kranten dat er weer een “rijdende kerstboom” is aangehouden. De media smullen hiervan en scheppen er genoegen in dit soort berichten maximaal op te blazen. Als reden voor een boete wegens te veel accessoires op de vrachtwagen wordt vaak opgegeven dat het de andere weggebruikers zou afleiden. Maar hoe kan dit een boete rechtvaardigen wanneer een flink aantal reclamevoertuigen wel mag rondrijden met allerhande verlichting om hun producten te laten opvallen? Waarom knijpt oom agent hiervoor wel een oogje toe en reppen de media er met geen woord over?

Het is dus blijkbaar enkel de persoonlijke conclusie van een ambtenaar, zonder enige feitelijk onderbouwing. Toch krijgen we eens in de zoveel tijd berichten binnen dat men een dikke boete mag aftikken.

In de wet wordt enkel gesproken over een verbod op lichten die te fel zijn, niet de juiste kleuren hebben of vanuit de cabine naar buiten schijnen. In Duitsland kan zelfs een wit stuur voor problemen zorgen. Dit is een vervanger van het origineel en moet dan ook een TÜV-certificaat hebben waarop staat dat het onderdeel geschikt is voor het voertuig.

De problemen die je onderweg kunt krijgen zijn niet mals. Een agent kan er namelijk op staan dat je het ter plekke oplost voor je verder mag rijden. Toch vragen wij ons af of dit allemaal niet te ver gaat. Als iemand zijn wagen wil inrichten en mooi wil maken moet dat toch kunnen? Een chauffeur weet echt wel wat gevaarlijk is of niet. Oké, als een chauffeur het echt te bont maakt met dingen als een blauw zwaailicht begrijpen we het nog, maar zoals gezegd is het vaak de persoonlijke mening van de agenten die het niet mooi vinden of er gewoon een hekel aan hebben en die dan als reden gebruiken dat het anderen in het verkeer zou afleiden.

 

Gelukkig zijn er ook veel agenten die er geen problemen mee hebben en die een chauffeur nooit aan de kant zullen zetten zolang de wet niet wordt overtreden. Wat is uw mening hierover?

Coming Soon
Wat is je mening? Wat vind jij?
Total Votes : 325

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor uw welzijn als u ook ons wil steunen.

gemaakt door transporteffect

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt