Engeland - traditie van problemen? Wederom wachttijden die met geen pen te beschrijven zijn.

Elk jaar komt het Verenigd Koninkrijk wel negatief in het nieuws. Nog niet zo lang geleden was de Brexit waardoor chauffeurs dagen vaststonden nog actueel en nu zijn er opnieuw enorme wachttijden. Maar ook de migrantenkwestie speelt elke dag en veel media vinden het al zo normaal dat ze er geen aandacht meer aan schenken. In 2017 hebben we een petitie gehouden die meer dan 8000 keer is ondertekend en die we ook hebben aangeboden aan de EU. Er is niets mee gedaan en de overtocht naar England blijft een toneel van problemen. Deze week zijn er wederom rijen met vrachtwagens op de snelweg naar de boot of de trein ontstaan, en de wachttijden lopen nog steeds op. Wie gaat dit betalen? En is het wel rendabel om het eiland nog te bevoorraden?

Politiek

Elke keer weer hebben transporteurs te maken met omstandigheden die het hen niet makkelijk maken.
Chauffeurs willen die kant niet meer uit, omdat ze in situaties terecht komen waar geen touw aan vast te knopen is.
De Britse rederij P&O vond het nodig een massaontslag door te voeren waarbij ze blijk gaven lak te hebben aan de consequenties.
Wat opvalt is dat de politiek het Britse bedrijf gewoon zijn gang laat gaan en dat reacties als mosterd na de maaltijd komen.
Het Britse ministerie van Verkeer zette een oud noodplan in werking toen het kwaad al was geschied.
Delen van de autoweg M20, die van Londen naar Dover loopt, werden afgesloten voor personenwagens. "Bewoners van de omgeving konden geen kant meer op omdat alles vast stond", aldus de nieuwssite ‘Kent Online’.

Problemen

Tot overmaat van ramp waren er de afgelopen week ook nog technische problemen bij de incheck die veel tijd kostten om op te lossen.
De vraag is dan ook: hoe kwetsbaar zijn we eigenlijk?
Drie schepen van de rederij P&O liggen stil in de haven van Dover, en er viel nog een schip van concurrent DFDS uit nadat het bij slecht weer in Duinkerken schade had opgelopen.

Geen toilet of andere sanitair aanwezig.

Wat ons ook opvalt is dat het wederom de vrachtwagenchauffeurs zijn die aan hun lot worden over gelaten. Lange wachttijden, maar weer geen organisatie die de chauffeurs naar hun behoeften vraagt. Goede doelenorganisaties krijgen op jaarbasis veel geld van de mensen, maar als er ergens nood is zien we ze nauwelijks tot helemaal niet. Zelf om hulp bellen kan niet; je krijgt een bandopname te horen waarmee je als chauffeur niets kunt. Hoe kan dit allemaal? Is het VK een magneet van problemen geworden? Is er nog wel iets goed aan om de Britse burger te bevoorraden?

Aan het lot overgelaten

Problemen kunnen overal voorkomen, maar het gaat ons er vooral om hoe erop wordt gereageerd. De migrantenkwestie die zich al jaren afspeelt, de Brexit en nu weer het massaontslag bij P&O zijn allemaal voorbeelden van situaties waarvan de transportsector en vooral de chauffeurs de dupe zijn. Daarbij zijn organisaties keer op keer niet bereikbaar voor hulp of om het leed te verzachten.

Overtocht England

Wachtijden van 10 uur en meer geen uitzondering.

Waar blijft het Rode Kruis? Hoe kan men naar de wc?

Wie komt er op voor de chauffeurs?

Opmerkingen:

Net weer van Lenham tot Ashford gestaan van 09u45 tot 1900u bij ticketcounter 50min, adr aanmelding 5min, paspoort controle 30min. To get in lane 10min. En in lane 1u.. kortom 12u !!!


Gewoon is een hele week aan Franse kant alles dicht zetten . Dat er niks meer naar Engeland kan dat ze het ook naar is voelen op 14dagen tyd heb ik 24h aangeschoven schandalig


Ik heb het ministerie van buitenlandse zaken persoonlijk een brief geschreven in 2018Maak een einde aan die Brexit shit al was het maar met een handels deal en simpele overtochtenVoorstel was alle boten een week aan de kant en de tunnel dichtStel alle bedrijven schadeloos kost misschien wel 10 miljard , maar na 2 dagen gaat Londen op z’n knieën , supermarkten en winkels leeg dan komt er vast een goed overlegNu zitten we met een papier winkel die elke keer verandert , ferries die niet varen , systemen die out of order gaan enz. enz.Financieel wordt de Engelse regering hier beter van maar de exporteur en de Engelse bedrijven betalen dit( nooit geen reactie gehad )Top Mark Rutte


Al jaren een groot probleem.Ben al 40 jaar als chauffeur op pad en Engeland loopt alleen maar achteruit.Toen ik jong was koste het pond bijna 9 gulden. Nu omgerekend bijna 4 euro.Het pond is alleen maar in waarde gedaald.Bijna 1 op 1 nu.De kosten daar lopen de spuigaten uit.Alles...echt alles moet geïmporteerd worden.En door de grote instroom van hun koloniale verleden is dit nooit te betalen.Helaas worden de problemen door brexit er niet beter op en is de gewone man....en de chauffeur hier de dupe van.


Wij vinden dit mens onwaardig. Geen wc geen douche geen eten. En 12 uur wachttijd is minste. Wij hebben al langer staan aanschuiven. Je kan mag niet slapen. Ze verplichten over je werktijd te gaan. Ben je over. Wil je gaan slapen geen parkings meer. Geen informatie. Geen vergoeding. Waar zijn wij mee bezig. Waneer stopt het. T’is normaal dat al veel mensen afhaken om op uk te rijden. Ook de risico’s zijn groot en Calais gevaarlijk migranten. Daar zitten wij ook mee geen bescherming niets. In 2022 waar zijn onze rechten eigenlijk. Niemand wil of hoort ons aan. Nee blijf maar staan. En half gevulde treinen reiden rijen worden langer. Niemand doet wat. Ruzie onder de chauffeurs normaal stres breekt los. Onder dorst moe en geduld is op. Wij vragen hier dringend wat aan te doen dat weer leefbaar wordt en zonder angst naar de trein kan. Wij danken jullie


Ik ben internationale Cheuffeur en dat land is niet meer te doen Europa moet veel slimmer zijn de stop eruit nemen en dat land laten onder lopen dan zijn we er van af ik ben dat wachten beu in dat stom kut fakking Engeland 


Rij niet wekelijks Engeland!Maar als ik rij zijn er problemen!Drukte bij de trein, halve treinen lange wacht tijden enz enz geen gedoe meer aan!En dan nog maar niet te spreken over terug komen van de uk naar fr! Operation Brock wat een panfluiting ! Mensen daar laten staan voor 1 of 2 dagen! Dat is dan 2022? Triest is het! Of tunnel vol storten met beton en een brug bouwen? Of gewoon dat hele kut eiland laten zinken! Triest is het meer worden ga ik er nie aan vuil maken!


Al jaren de zelfde problemen en men begint dit telkens pas in te zien als het te laat isEr zijn wederom geen voorzieningen laat staan parkeerplaatsen


Vorige week 17 uur wachttijd


Sta er gvd al 8 uur vast, geen toilet, geen informatie en alweer 17 uur op de teller...

Test ook even je kennis aub

test je zelf

Nederland mag vrachtwagenchauffeurs die vaststaan voor het Britse Dover tegemoetkomen, zegt de Europese Commissie. De regels voor rij- en rusttijden mogen tijdelijk aan de kant als ze daar niet aan kunnen voldoen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht