Hulp bij niet meer roken voor beroepschauffeurs

Als vrachtwagenchauffeur lever je zowel fysiek als mentaal zwaar werk. Geen wonder dat je af en toe behoefte hebt aan een sigaretje. En je bent zeker niet de enige: het grootste deel van de beroepschauffeurs rookt. Dit, terwijl de meeste chauffeurs eigenlijk het liefst zouden stoppen. Geldt dit ook voor jou? ChauffeursNieuws & TransportEffect heeft contact gezocht met Medipro om samen een speciaal programma te ontwikkelen voor beroepschauffeurs.

Professionele begeleiding door Medipro

De kans om succesvol te stoppen met roken is een stuk groter als je begeleid wordt door een professionele coach. Dit is wetenschappelijk bewezen. De coaches van Medipro kunnen jou begeleiden bij het stoppen. Medipro is de grootste aanbieder van Stoppen met Roken zorg in Nederland. Alle coaches zijn gecertificeerd en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Traject

Tijdens het coachingstraject van 3 maanden heb je regelmatig contact met je coach. Je kunt kiezen voor verschillende coachingsvormen: persoonlijk, telefonisch of videocoaching. Als chauffeur die dagelijks onderweg is, is telefonische en videocoaching een hele geschikte optie. Je wordt op afgesproken tijden gebeld en door je coach begeleid bij het stoppen. Samen breng je jouw rookgedrag in kaart en formuleer je een persoonlijk plan. Je krijgt handvatten om door de moeilijke momenten heen te komen en om te voorkomen dat je een terugval krijgt.

Vergoeding

Het coachingstraject van Medipro wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed, zonder eigen risico. Medipro regelt de declaratie bij de zorgverzekeraar rechtstreeks. Je hoeft hier zelf dus geen actie voor te ondernemen! Ook eventuele hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers en medicijnen worden vergoed. Door het gebruik van een hulpmiddel worden de ontwenningsverschijnselen verminderd. Hierdoor wordt het stoppen net iets makkelijker.

Aanmelden

Wil jij definitief afrekenen met de sigaret? Meld je dan hieronder aan voor het coachingstraject van Medipro. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen om de eerste stap te plannen.

Individuelen

Bedrijven

Ondersteund door TransportEffect & ChauffeursNieuws

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht