Op een ferry in de vrachtwagen slapen mag niet, maar je moet vaak wel!

Update op 8 juli 2022 gaan we in gesprek met de EU over dit onderwerp

Het is zeer verontrustend wat loskomt wanneer we chauffeurs spreken over de ferry’s die ze met hun vrachtwagen moeten nemen. Wij hebben er zelf nooit bij stil gestaan, maar door de recente brand op de ferry tussen Griekenland en Italië zijn we chauffeurs die er wel ervaring mee hebben eens gaan benaderen. Vooral de berichten dat 12 chauffeurs vermist waren en dat die in hun wagen verbleven baarden ons zorgen. Het eerste dat wij ons afvroegen was waarom, want je krijgt als chauffeur toch een hut toegewezen?

Ferry

Gesprekken

Tijdens onze gesprekken met chauffeurs die vaker ferry’s moesten nemen vielen we van de ene verbazing in de andere. Veel ferry’s zijn onhygiënisch en je wordt meer op stal gezet dan dat je een fatsoenlijke slaapgelegenheid hebt. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wij net als velen het beeld hebben dat de hutten luxueus zijn en dat het goed toeven is op een ferry. De baas betaalt voor de chauffeur en er is eten en slaapgelegenheid bij. De prijzen zijn daar ook naar; ferry’s zijn nooit goedkoop. Zelf hebben we ervaring met Cobelfret, P&O Ferries en Stena Line, maar de ene ferry is de andere niet en daarom moesten we meerdere chauffeurs om hun ervaringen vragen. Het resultaat is verbluffend en het is ongelooflijk hoe slecht veel ferry’s anno 2022 zijn. We hebben ook foto’s ontvangen en geloof ons, daar wil niemand slapen. Dan zijn er ook veel ferry’s waarbij je met onbekenden de overtocht moet maken en dan slaap je ook niet fijn wanneer je met 2, 3 of zelfs 4 man in een klein hok wordt gestopt. Dit is onacceptabel en vraagt om problemen. Het is niet bij elke rederij zo slecht, maar wij vinden dat één slechte er al één te veel is.

Werk

Een chauffeur maakt voor zijn werk gebruik van een ferry en moet daarna vaak meteen weer 15 uur op pad, waardoor het essentieel is goed te kunnen slapen. Het is daarom best begrijpelijk dat chauffeurs ervoor kiezen om tegen de regels in op hun vertrouwde slaapplaats (in hun vrachtwagen) te rusten. Dat het gevaarlijk is weten we. Niet alleen brand kan zeer veel problemen geven, maar er liggen nog andere gevaren op de loer. We herinneren ons allemaal nog wel de ferry Estonia die in 1994 zonk, waarbij 852 mensen het leven lieten.

Het is een feit dat veiligheid serieus moet worden genomen, wat het zeer verbazend en absoluut onacceptabel maakt dat rederijen wegkomen met zulke zeer slechte omstandigheden. Het vervelende is dat een chauffeur wel van de ferry’s gebruik moet maken omdat er geen alternatief is, wat je wel hebt wanneer je een vakantie aan het plannen bent. De meeste klachten gingen over rederij Grimaldi, die ongeveer 100 schepen in 25 landen in gebruik heeft. De recente brand bij Corfu betrof ook een schip van Grimaldi. Ook over Minoan Lines en Anek Superfast kregen we verschillende verhalen binnen en dan vooral over het feit dat je met velen in een hut moet slapen. Dichterbij Nederland is SeaFrance Le Havre - Southampton genoemd als slechte rederij.

Vertel het ons

Om dit onderwerp op te pakken en te zorgen dat er jaarlijks goede inspecties komen, vragen we jullie meer ervaringen aan ons door te geven. We hebben al overlegd met onze contacten in de Europese Unie, die ook bijzonder verbaasd waren over deze klachten. Met jullie hulp kunnen wij ervoor zorgen dat de overtochten worden verbeterd, dus kom maar door met de verhalen! Alvast heel veel dank!

Ferry overtochten

Ervaringen

RederijGrimaldi
VaarroutePatras-Ancona / Igoumenitsa-Ancona vv
Je ervaringIk meestal de enigste nl chauffeur aan boordMet 2/3 of 4 man in de hut geen uitzonderingBG/RO/PL chauffeursEten zelf bediening als je het op tafel hebt staan is het koud , half uur in de rij is geen uitzonderingIn corona tijd wel je mondkapje dragen en dan snachts met anderen in de cabineGewoon een heel smerige boot !!!
Jaartal2021/2022 deze week nog 2 x op gezeten !

Rederij

Grimaldi/transmediterenea

Vaarroute

Griekenland/balearen

Je ervaring

Mijn ervaring met GRIMALDI is rond uit slecht en ook met de rederijen die ze laatste jaren hebben overgenomen . Je ziet het gewoon achteruit gaan . Mijn ervaring bijvoorbeeld van genova naar Malta. 48 uur met zijn 4 op een hut en voor het moet je zelf maar zorgen . ( dus meenemen ) eerst eet het eigen personeel en wat er dan over is is voor de passagiers. Hebben hier over geklaagd bij grimaldi. En kregen als antwoord we zijn een vrachtredereij en geen cruiseboot . Transmediternea (overgenomen door grimaldi) vaart op ibiza Mallorca en manorca 8s ook een slechte verhaal in de corona tijd zijn we over gegaan op boeken met eigen hut . Anders lag je met 4 man op 1 kamer . Nu de corona weg is blijven we boeken voor eigen hut dit is tegen een aanzienlijke vergoeding.bij de incheck geen probleem. Maar zodra je aan boord komt om de sleutel te halen is de pret snel over hebben ze niks mee te maken . Meegemaakt dat het zo hoog oploopt dat de politie wordt gebeld om je van boord te halen . Ook het eten is altijd koud en slecht . En de toestand van de hutten . Laten we het niet hebben over italie Griekenland ronduit angstaanjagend je wordt behandeld als vee. En de veiligheid op die schepen (elk schip van grimaldi eigenlijk)is heel ver te zoeken. GRIMALDI gewoon de maffia onder de rederijen hebben lak aan alles en hebben de lokale overheidsinstanties op de hand waar een rederijen in engeld wordt stil gelegd vanwege veiligheid. Zo vaar deze boeven bende gewoon door . Omdat de Italiaanse Griekse en Spaanse controleurs gewoon betaald worden om hun mond te houden (dat denk ik ervan ) je ziet het als met finnlines travemunde malmö ook van grimaldi. De kwaliteit is de laatste jaren zo achteruit gegaan gewoon onkosten te besparen . Is niet te vergelijken met de tt-line en stena line kleine rederijen die wel weten hoe het moet .
het is dat we afhankelijk zijn van de verbindingen . Maar als je ticket ophaald bij een ferry maakt niet uit waar . Waar grimaldi opstaat doe ik altijd een klein gebedje. Met vriendelijke groeten roy mulder

Rederij

Trein tussen duiitslanbd en italie

Vaarroute

Duitslanbd italie

Je ervaring

Schande om daar te slapen nog geen hond laat e daar in

Jaartal

Altijd

RederijDFDS
VaarrouteVlaardingen Felixtowe
Je ervaringHutten zeer onhygiënisch en heel warm. Thermostaat op koelste stand.Eten aan boord is ook slecht.
Jaartal2022
RederijTT-Line
VaarrouteTravemunde Trelleborg
Je ervaringVeel vertraging, vaak hutten delen met oostblok chauffeurs of zelfs (recent op nieuwe boot) worden oostblok chauffeurs met (+- 12 jarige) kinderen die op schoolreisje zijn samen op een hut geboekt. Word als vuil behandeld en regelmatig in vrachtwagen overnacht wegens dubbelboekingen met meerdere oostblokkers.
JaartalHeden
RederijMoby, Cobelfret
VaarrouteLivorno-Olbia, Piombino-Olbia, Rotterdam-London
Je ervaringCobelfret, perfect! Vanaf Rozenburg. Gewoon een nette kamer voor mij alleen. Mogen ook maar 10 chauffeurs mee en beschikten op dat schip over 12 vertrekken. Moby, vanaf Livorno met passagiers ferrie, kamer moeten delen met 3 andere vreemde chauffeurs. Tegen betaling bij personeel kamer voor mezelf gekregen. Cargo ferrie naar en van Piombino steevast een ramp. Kamer delen met 3 vreemde, sanitair smerig en toiletten konden niet op slot. Als je met een vrouwelijke bijrijdster bent krijg je wel een kamer voor met zn tweeën.
Jaartal2015 tot 2021
RederijTT line
VaarrouteTravemünde - Trelleborg
Je ervaringDelen hutten met andere chauffeurs, zodat ze extra hutten kunnen verkopen aan toeristen. Zelfs onder corona-tijd op de boten die geregistreerd staan op cyprus. Het schoonmaken van de douches is iets verbeterd tijdens corona (minder schimmel).
Jaartal1990 - heden
RederijTT line
VaarrouteTrelle Travemunde
Je ervaringZelfs tijdens corona proberen ze je hutten te laten delen, terwijl je in het restaurant met een mondkapje op moet lopen anders krijg je geen eten. Ook het eten is altijd oud en koud terwijl er gewoon voor betaald moet worden. Boten worden altijd overboekt omdat men 100% vol wil vertrekken waardoor chauffeurs met vaste boekingen regelmatig blijven staan.
Jaartal2021-2022
RederijStena Line
VaarrouteHoek v Holland - Harwich
Je ervaringPerfect
Jaartal2022
RederijNordö ( Grimaldi) TT Line.
VaarrouteDuitsland _ Zweden
Je ervaringNordö Travemunde/Malmö smerige hutten en sanitair en slecht eten. Hutten delen met onbekenden zoals Roemenen, Hongaren.TT Line Travemunde/Trelleborg slecht eten en behandeling als het laatste uitschot ter wereld.Hutten kunnen wel wat schoner en soms hutten delen met onbekenden. Dit gebeurt vooral in de vakantie periode. Geldt voor bijde rederijen.
Jaartal2020
RederijTrasmediteranea 5 jaar nu Balerria
VaarrouteBarcelona /ibiza / Valencia
Je ervaringEten goed , altijd hut delen met 3 of 4 man.Boek voor mijn vrouw en betaal € 120,00( is niet mee )Soms lukt het hut voor je eigen , als het druk is vrouwen bij vrouwen en mannen bij mannen.Dan gaan ik maar weer in de cabine slapen.Varen elke week deze route.
Jaartal2015/ tot heden

Rederij

Trasmediteranea 5 jaar nu Balerria

Vaarroute

Barcelona /ibiza / Valencia

Je ervaring

Eten goed , altijd hut delen met 3 of 4 man.
Boek voor mijn vrouw en betaal € 120,00
( is niet mee )
Soms lukt het hut voor je eigen , als het druk is vrouwen bij vrouwen en mannen bij mannen.
Dan gaan ik maar weer in de cabine slapen.
Varen elke week deze route.

Jaartal

2015/ tot heden

Stenaline
VaarrouteHoek van Holland - Harwich
Je ervaringOpzich een goede redeij.Je moet alleen zorgen dat je er vroeg bent i.v.m. je rusttijden als chauffeur zijnde.Bij het afrijden van de boot in Engeland kan het zijn dat je rustijd moet volmaken.Dan is het boot personeel zeer onvriendelijk ook als je nog 2 minuten moet blijven staan.Voor de rest zijn de hutten schoon en netjes.Het eten kan beter en de boot vaart altijd op tijd.
Jaartal2022

Rederij

Stenaline

Vaarroute

Harwich - Hoek van Holland

Je ervaring

Opzich een goede redeij het eten kan beter.
Vaart soms extreem laat weg uit Harwich.
Dus lange wachttijden op de terminal soms tot 3:00 in de nacht.
De hutten zijn schoon en netjes.
Tijdens de corona een hut alleen zelfs nu nog.
Als je laat in de nacht je hut krijgt kan het zijn dat de keuken dicht is.

Jaartal

2022

RederijTT line Finnlines
VaarrouteTravemunde malmo
Je ervaringZeer slecht vieze hutten vaak delen met 1 of 4 mensen eten wat je eigenlijk je hond nog niet te eten geeft . Vies klef koud voedsel waarvan ik denk van de dag ervoor . Varen nooit optijd . Die rederijen die tussen duitsland en scandinavie varen kunnen nog een voorbeeld nemen aan de rederijen die tussen nederland en engeland varen .
JaartalHeden
RederijStena Line
VaarrouteHoek van Holland - Harwich
Je ervaringGoed geregeld. Schone hutten, niks te klagen.
Jaartal2022
RederijStena Line
VaarrouteHoek van Holland - Harwich
Je ervaringGoed geregeld. Schone hutten, niks te klagen.
Jaartal2022
RederijGNV
VaarroutePalermo naar Genua
Je ervaringZeer slecht geregeld op deze lijnZoals eten en cabine slecht en viesAltijd met minimaal 2 personen op een hutSoms met 4Zelfs toen corona hoogtijdagen kenden werden chauffeurs bij elkaar op de hut gezetTerwijl de wet zei 1.5m afstand houdenMijn baas betaalde vaak meer om een eigen hut af te dwingen maar eenmaal op de boot wanneer alle kantoren dicht warenZeiden ze we zijn overboekt dus toch dubbelenAlleen wanneer je echt heisa ging maken kreeg alsnog een hut alleenMaar zoals airco in de hut veel te heet gem 24gr op de hutWaardeloze rederij wat ook onder Grimaldie valtDe Italiaanse chauffeurs lieten het gebeurenVan wij kunnen hier toch niets aan veranderenMijn ervaring is van 2010 tot heden
Jaartal2021
RederijStena line
VaarrouteHoek van Holland-Harwich
Je ervaringPerfect, schoon en bijna altijd hut alleen.
JaartalVan 2013 tot heden( vorige week)
RederijIrish
VaarrouteCherbourg - Dublin
Je ervaringDe matrassen waren erg dun en versleten verder was de hut OK, vriendelijk personeel.
Jaartal2022
RederijTT-line
VaarrouteTravemunde trelleborg
Je ervaringBar slecht hutten delen met buitenlanders en vaart bijna nooit op tijd
RederijStena line
VaarrouteHoek van Holland Harwich
Je ervaringEten slecht en slaap plek smerig
Jaartal8
RederijBrittany Ferries
VaarroutePortsmouth - Ouistreham
Je ervaringSocial distancing measures to be respected at all times, staat er op je ticket maar je word gewoon met een andere chauffeur in een hut geduwd. Afstand tussen de bedden is 60 cm. Je wordt er bij de balie op het schip ook nog even op gewezen dat je je mond moet houden anders word je van het schip verwijderd. Waardeloze maatschappij en respectloos tegenover de chauffeur. De gewone toeristen krijgen allemaal wel een eigen hut.
Jaartal2022
RederijGrimaldi
VaarrouteAncona patras
Je ervaringMet meerdere in 1 hut .hut vies .bed slecht door gezakt lakens deken vies en kapot
Jaartal2022
Rederijstena line
Vaarrouteh.v.h --- harwich/killingholme
Je ervaringgoede redery ... eigen hut ..mooi schoon ... gezellig met andere hollandse chauffeurs ... al met al niks mis mee ...
Jaartalveel jaren mee gevaren ...
RederijDfds
VaarrouteKlaipeda-kiel
Je ervaringSamen op een hut gedrukt worden, gelukkig maar met 1 onbekend persoon, waar je niet mee kan communiceren.Wegens drukte met toeristen.En dat in corona tijd, voor mij de laatste keer dat ik deze heb mee gevaren.
Jaartal2021

RederijGrimaldi Lines
VaarrouteDiversen
Je ervaringOp de route van en naar Griekenland verblijven chauffeurs bij hun auto op het open dek. De ticket is goedkoper en de chauffeurs doen voor zichzelf koken. Dit is helaas al enkele keren fout gegaan. Grimaldi is een op winst beluste rederij die nergens naar kijkt. De laatste 4 jaar op Zweden gereden met groenten en heb geen nacht normaal geslapen op die bereboot.
Jaartal1988 tot heden
RederijNordo enTT line
VaarrouteDuitsland-Zweden.
Je ervaringOmdat ik een buikje heb weeg 120 kg kan maar moeilijk tussen de geparkeerde truks tussendoor lopen moet soms kruipen om bij de uitgang of lift te komen de trucks worden veel te veel te dicht op elkander geparkeerd. En het eten is slecht .patat is warm tot het op je bord wordt geschept. Gewoon slecht eten .In de zomer worden de chauffeurs op de TT line gescheiden van de toeristen. In de restaurants. En krijgen dan weinig keus om te eten.meestal eten wat een dag van te voren in het restaurant van de toeristen heeft gelegen wat over was .Dit mag zeker een keer bij de TT aangemeld worden dat je als stuk vuil als(koeien) wordt weg gedreven in de restaurants van de toeristen. Maar in de winter mag je wel samen eten.
JaartalLaatste 5 jaar.
RederijGrimaldi
VaarrouteAncona - igoumenista
Je ervaringCabin niet gepoetst, handoeken van de vorige nog op bed, douche vol zand, badkamertje vol voetafdrukken en zooi van de vorige.
Jaartal2022
Balearia
VaarrouteBarcelona mallorca
Je ervaringWij nemen deze ferry maandelijks en zelf ms in de pandemie van corona toen we soms met amper 20 chauffeurs en geen toeristen op de ferry zaten moesten we per 4 op een kamer met mensen die je niet kent in stapelbedden waar er een doorgangetje is waar 1 persoon tussen kan.Als je een kamer apart wilt moet je de ene vaart 100 euro betalen en de andere keer op identiek dezelfde boot 200 euro bij betalenDe chauffeurskamers krijg je geen handdoeken, lakens niet altijd proper en de gedeelde badkamer ook niet altijd.De kamers die je krijgt als je zelf bijbetaald zijn wel proper dus het contrast is grootHet eten op de boot die je krijgt is niet te eten. Zo erg dat als je je eten krijgt je het in het restaurant zelf (die volstaat met microgolfovens) nog eens moet opwarmen want het eten dat je krijgt is al koud dan.
Jaartal2022

RederijTT Lines
VaarrouteTravemunde/Rostock - Trelleborg
Je ervaringRegelmatig hut delen.
JaartalHeden
Rederijdiversen
Vaarroutediversen
Je ervaringJammer genoeg ben ik nu gepensioneerd , maar volgens mij kan er wel een boek geschreven worden over de klachten, Ik praat nu oven de jaren 1970 tot 2010
Jaartal1970/2010
RederijTT-Line
VaarrouteTrelleborg _ travemunde
Je ervaringDie kloten boten komen altijd te laat binnen. En ze doen er niks aan laat de chauffeur maar wachten. Daarna geven ze gas en krijg je de rust niet op de kaart.
JaartalHeden
Rederij Grimaldi

Ervaringen

RederijWeet niet zeker meer,
VaarroutePalermo, genua
Je ervaringMet nog 3 mannen samen op 1 kamer.1 Spanjaard2 Rio de JaneiroEn ik dan.Eten in een afgelegen hok,geen ramen erinWe hebben ons zat gedronken zodat we 's.nachts niets meer hoorde van elkaar.Walgelijk,binnen 20 cm van je af staan wij ons uit te kleden.Rij al 40 jaar internationaal.ik kan boeken schrijven,ook Scandinavië.Rij nu 11 jaar uk met shuttle,,.Ongelooflijk wat daar gebeurd.is ferry niets bij,geloof mij maar.Heb ontslag genomen, ga niet meer naar Engeland.Ben onderscheiden, 20 jaar schadevrij,Heb bewijzen daarvan,dus niet zomaar een trekker,,,weet genoeg,Groetjes
JaartalPaar jaar geleden, denk 2018
RederijStens Line freight
VaarrouteHolt head / Dublin
Je ervaringAls je met deze boot gaat als beroeps chauffeur die tussen de 3,5 en 4 uur duurt , zit er officieel eten en een hut bij om te rusten .Nou leert de ervaring dat zeker in de zomer maanden de hutten niet toereikend zijn .Want eerst worden dan alle vakantie gangers er op gezet , en daarna gaan de beroep chauffeurs pas aan boord .De vakantie gangers hebben dan alle hutten in gebruik en de chauffeur moet maar een beetje rusten / slapen op de banken , of in de stoel die er is in de cinema .Maar meerdere mensen lopen dan over de dekken , en de kinderen schreeuwen alles aan mekaar .Dus zoals het dan ook mag ga je met de Boot regeling naar de overkant , om daar dan je resterende rusttijd verder te kunnen maken .Maar alles bij mekaar ben je dan gewoon van de 9 / 11 uur rust bijna 5 uur wakker .Omdat er gewoon geen hutten meer voorradig zijn en je het maar een beetje moet bekijken hoe je je rust pakt
Jaartal2016 / 2017 / 2018 / 2019
RederijAnek
VaarroutePatras_ancona
Je ervaringVind het belachelijk dat men samen met andere nationale mensen op 1 hut word ingedeeld gewoon luiheid van de rederij
Jaartal2022
RederijAnek/minoan/Grimaldi/Superfast
VaarrouteDiv Griekenland
Je ervaringOp heel veel boten en verschillende rederijen van en naar Griekenland gevaren, als vrouwelijke chauffeur is dit zoiezo geen pretje, op alle boten naar Griekenland zie je bijna nooit een vrouw en dat betekend dat ze 9/10x geen kamer hebben.In de protocollen staat dat ze mannelijke en vrouwelijke chauffeurs moeten scheiden en dus niet in 1 kamer mogen proppen.En dan heb je dus geen kamer.. dan sneak je stiekem naar beneden en ga je in je vrachtwagen liggen..Dit is niet eenmalig gebeurd, gebeurd bijna altijd als ik over ga en dat is vaak 20x in een jaar..Zelf ook meerdere malen op de grimaldi gestaan die afgebrand is.
JaartalTot op heden
RederijBrittany ferries
VaarrouteLe havre- rosslare
Je ervaringWc en douche moet je delen met kamer naast je, 2 kamers voor 1 douche en 1 wc, kan je verzekeren als je moet delen met zo een oosteuropeaan die stinkt van kilometers in de wind dat je van die wc en douche geen gebruik maakt! ?
Jaartal2022

-------------------------------------

RederijColorline
VaarrouteHirtshals - Larvik/Kristiansand
Je ervaringRegelmatig geen hut bij 4,5u durende overtocht welke in de rust valt.
Jaartal

Heden


RederijFinnlines - Grimaldigroup
VaarrouteNordolink, Travemunde - Malmö
Je ervaringDoor gezakte bedden, schimmel in de hut, eten wat je nog niet aan je hond heeft, douche die koud blijft, slecht schoon gemaakte kamers.
JaartalHeden
RederijTT- Line
VaarrouteTravemunde- Trelleborg
Je ervaringVaak ook met meerdere chauffeurs op 1 hut en hut vaak niet schoon
Jaartal2022
RederijStena line
VaarrouteIjmuiden- harwich holehead -dublin
Je ervaringDat er slechte ferry zijn is bekend maar er zijn ook goede ferry die aan de chauffeurs denken zoals de Stena-Line dit zijn de ferry's die het meeste geld kosten voor Transsport bedrijven een transsport bedrijf wil zo min mogelijk betalen voor de overtocht ik heb ervaring er mee wij hebben ook van Santander naar Zeebrugge gevaren op een poolse ferry dat was slecht 36 uur je kon er geen Alcohol kopen en het eten was slecht dit is mij ervaringmaar dat kwam omdat die ferry wat ik begrepen had, die was goedkoop!! ik ben al een paar jaar met pensioen
Jaartal2016
RederijDiverse
VaarrouteTravemunde - Malmo etcetera
Je ervaringArme oosteuropese Chouffeurs stalen alle tv toestellen uit de cabines,...., daarna nooit meer herplaatst.Verwarming in buitenhutten swinters slecht, eten soms erg slecht, soms acceptabel, koks wisselen nog wel eens....,Hygiene idd een puntje,.... Ze hebben 4 min per hut om schoon te maken....Elke line, ik gebruik ze allemaal, heeft plussen en minnen,....De beste is Fjord line, dan Colorline, gotenborg kiel, stena ook wel ok, ook hoek van holland Harwich is prima,....Grimaldie lijkt idd uit op de 'bottem line' binnen Europese standards
Jaartal2016 tot heden
Abonnement

Cao – de tijd dringt, maar nog geen voorstellen van de partijen

• 31 mei 2022

CAO - De vakantietijd breekt aan en tot op heden hebben we nog niet gehoord dat er al wordt gepraat

Transportbedrijven in de hoek gedrukt: in 2030 halvering CO2-uitstoot vrachtauto’s

• 30 mei 2022

Het lijkt wel of alle organisaties die moeten opkomen voor bedrijven op hetzelfde schip zitten, of hebben ze eindelijk weer eens een onderwerp om over te schrijven?

Camera’s als spiegels al vele malen enkel promotiestunt genoemd

• 17 mei 2022

Toen ik de Mercedes Actros kreeg met camera’s als spiegels riep ik meteen: "Wat een onzin!"

Moeten we de Oekraïense chauffeurs in Nederland nog helpen?

• 2 mei 2022

Sinds de uitbraak van het conflict op 24 februari 2022 zijn wij actief om uit naam van de Nederlandse chauffeurs voedsel en hulp te geven aan de Oekraïense chauffeurs.

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem

• 1 mei 2022

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem We hebben er al eerder over geschreven: de dode hoek bij de vrachtwagen. (link) Welke oplossingen …

Te hoog onder viaduct of brug – volgens de meesten altijd fout van de chauffeur

• 25 april 2022

We horen het vaak: je mag maximaal 4 meter hoog zijn, dus als je te hoog bent is het altijd de fout van het materieel of van jou, de chauffeur.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht