Dinsdag 27 september 2022

Nog niet zo lang geleden werd een mooi rapport over criminaliteit in de transportsector uitgebracht en men noemde het “De Doorbraak”. Deze naam bleek nogal ongelukkig gekozen, want het is na het uitbrengen van “De Doorbraak” akelig stil gebleven. Dit zien we wel vaker met onderzoeken; er wordt een aantal dagen aandacht aan gegeven en dan gaan de organisaties weer verder met hun eigen agenda.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Transportcriminaliteit is niet te onderschatten en kan een chauffeur of mensen in het algemeen in een situatie doen belanden die het leven in negatieve zin voorgoed verandert. Daarom willen we dit onderwerp blijvend onder de aandacht houden. Inklimming, drugs en diefstal zijn gebeurtenissen waar een chauffeur of een bedrijf vaak niets mee van doen heeft, maar ze moeten wel een lange slopende weg afleggen om dat te bewijzen. Dat je onschuldig bent tot je schuld is bewezen betekent niet dat je door kunt gaan met je leven zoals je gewend bent. Wanneer je als goed mens wordt beschuldigd en als verdachte wordt aangemerkt ontstaat al snel een gevoel van oneerlijkheid, maar ook angst kan een factor worden als je voor een vergrijp wordt aangehouden.  Naast deze negatieve gevolgen zul je je moeten verantwoorden, waarbij het inzetten van een advocaat vaak de eerste stap is. Door hoe het in films gaat denken veel mensen wel te weten hoe alles in zijn werk gaat, maar dit is uiteraard een utopie en voor je het weet graaf je je eigen graf.

Voorkomen is beter dan genezen

Vorig jaar zijn we begonnen met een meldpunt voor verdachte omstandigheden.
Dit meldpunt is werkelijk voor alle meldingen en ook bij kleine diefstallen of insnijdingen in zeilen en dergelijke handelen we snel en discreet. Er zijn al meerdere grote meldingen door ons opgepakt, en niet zonder succes. Na diefstal van complete vrachtwagens vinden we de meeste daarvan via het platform terug, vaak zelfs binnen 24 uur. Meldingen van verdachte ladingen en locaties pakken we op met een specialistisch team en we hebben daarmee vorig jaar en dit jaar al diverse malen succes gehad. Tachograaffraude, uitbuiting en dergelijke pakt het meldpunt ook aan en ook hier halen wij successen. Kortom: het meldpunt is er voor alles in het transport en wij zien erop toe dat er ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt.

Het helpt je ook

Alle meldingen worden bewaard en zijn enkel met door ons gecontroleerde goede reden toegankelijk voor bevoegde instanties als douane, ILT, politie etc. Maar het bewaren is vooral in jouw voordeel: als je een melding hebt gedaan en als verdachte wordt neergezet kunnen we aantonen dat juist jij degene bent die de juiste stap heeft gezet. Daarom is ons advies alles te melden en het meldpunt op te slaan onder je favorieten.

Ga naar het meldpunt

Meer artikelen? klik hier

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht