Donderdag 18 februari 2021

Beroepschauffeurs wederom de speelbal van de politiek! Kerstsituatie UK nu in Italië en Tsjechië!

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

PCR-TEST VERPLICHT EN MAAR 48 UUR GELDIG

‘In de Tsjechische Republiek en grote delen van Tirol is momenteel het besmettingsgevaar op het hoogste risico ingesteld! Een test mag niet ouder zijn dan 48 uur en er wordt gecontroleerd. De boete 200 euro, en deze kan zelfs oplopen tot 1450 euro. Beroepschauffeurs weer in het nauw! Nog steeds blijkt dat landen alles aangrijpen om toch weer fictief een grensblok te creëren. Een manier is het blokkeren van goederen; dan kunnen ze aandacht krijgen. Dit hebben we met de kerst in Frankrijk gezien, en nu blijken Italië/Oostenrijk/Tsjechië en Duitsland aan de beurt te zijn. Transporteffect pcr test Pionnen op het schaakbord Wederom is duidelijk dat we de pionnen op het schaakbord van de politiek zijn, en men beseft nog steeds niet dat zonder de pionnen een schaakspel niet kan worden gewonnen. Dit is schandalig, en ongeloof en afschuw schieten bij velen die met deze situatie te maken krijgen door het hoofd. Media vinden het blijkbaar geen nieuws meer en de Europese politiek rept er ook met geen woord meer over. Het klopt natuurlijk dat nieuws pas nieuws is als het incidenten zijn. Bij het transport over de weg zijn het allang geen incidenten meer.

Kortzichtigheid

Het feit is dat wederom rijen vrachtwagens en hun bestuurders dag na dag bij de grenzen staan aan te schuiven. Oostenrijk doet al lange tijd moeilijk met het vrachtverkeer; we weten allemaal de blokverplaatsingen die Oostenrijk hanteert bij de grens met Italië. Maar ook is er altijd wel een Oostenrijkse politicus die inspeelt op de kortzichtigheid van de burger door te roepen dat er helemaal geen vrachtverkeer door Oostenrijk mag. Dat men producten nodig heeft om de leefbaarheid te behouden schijnt op dat moment niet belangrijk. Nee, men wil zichzelf op de kaart zetten en maakt zich niet druk over de lange termijn, zoals hogere kosten voor de burger en juist meer milieubelasting. Hoogste risiconiveau Nu volgen andere landen, volgens ons om het moeilijker te maken dan noodzakelijk. Het ingestelde hoogste risiconiveau in de Tsjechische Republiek en grote delen van Tirol houdt dus in dat men altijd een real-time PCR test op zak moet hebben. Deze test mag niet ouder zijn dan 48 uur, maar wanneer men in de file staat overschrijdt men deze tijd geregeld. Daardoor heeft men opnieuw een PCR test nodig, maar ook dan is het maar weer de vraag of men binnen 48 uur de grens over komt. Ook als men meerdere ritten uitvoert betekent dit minimaal 3 keer per week testen.

Schandalig is niet het goede woord

Controle wordt gedaan bij bv. de tollocatie in Italië en op de grensovergangen, en wanneer men geen test heeft ondergaan heeft men een probleem. Locaties waar deze real-time PCR testen kunnen worden afgenomen zijn vaak niet bereikbaar met een vrachtwagen en ook overheden stellen niets in het werk om beroepsgoederenvervoer te kunnen laten testen. Schandalig is niet het goede woord, hier zijn gewoon geen woorden voor! Er worden wetten gemaakt, maar die zijn onmogelijk uitvoerbaar en kosten de maatschappij veel geld. Dan vragen wij ons af wat het doel is? Vrachtwagenchauffeurs rijden voor 99% alleen door deze gebieden heen en komen niet uit hun wagen. Schandalig Na aandringen heeft Oostenrijk nu het volgende ingesteld. De staat Tirol is al grotendeels afgezet om de verspreiding van het gemuteerde virus tegen te gaan. Alleen met een negatieve test kun je het land verlaten om naar het buitenland of naar andere Oostenrijkse deelstaten te gaan. Naleving van de nieuwe maatregel wordt gecontroleerd door ongeveer 1.200 politieagenten en soldaten. De boete voor een overtreding kan oplopen tot 1.450 euro. Uitgesloten van deze regel zijn kinderen, goederenvervoer en doorvoer zonder tussenstop. Let op: een negatieve PCR-test blijft op voorhand nodig! Deze week is gebleken dat er zelfs te weinig testkits aanwezig waren en het probleem werd bij de chauffeur gelegd! Inmiddels wordt bij ons gemeld dat chauffeurs urenlang vaststaan. Ook hierbij is weer geen enkel respect te zien. Sanitair of voedsel is niet voorhanden. Chauffeurs zijn verplicht de tijd in hun cabine (2,5 bij 2,5 meter) door te brengen en informatievoorziening is schaars. Gelukkig is het nu geen zomer, anders zou men zeker een hitteberoerte oplopen wanneer men geen standairco heeft. Een woordvoerder vertelde dat bij binnenkomst vanuit Tirol en Tsjechië doorgaans een quarantaine van tien dagen geldt, die pas na vijf dagen kan worden verkort door een tweede negatief testresultaat. Gelukkig is daar voor vrachtwagenchauffeurs nog een uitzondering op.Het kan dus nog erger! Met vriendelijke groet.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht