Maandag 7 november 2022

In de coronatijd werd nog regelmatig over deze problematiek gesproken en we werden destijds ook vaak uitgenodigd om onze mening te uiten en onze kennis te delen.
Hierdoor kregen we goede hoop dat er serieus naar oplossingen werd gezocht, temeer omdat onze aanbevelingen altijd werden omarmd en er met lovende woorden over werd gesproken.
We mochten jullie stem niet alleen neerleggen bij de landelijke politiek, maar ook bij de Europese.
Nu zijn we ons er terdege van bewust dat de politieke molens altijd tergend langzaam draaien, maar het is inmiddels al ruim een jaar doodstil en het lijkt erop dat andere onderwerpen deze problematiek van de agenda’s hebben verdrongen.
Voor ons is het dus zaak om de discussie weer aan te slingeren en te zorgen dat het probleem onder de aandacht blijft.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Nog altijd hebben vrachtwagenchauffeurs moeite om parkeerplaatsen te vinden waar ze hun verplichte rust kunnen nemen, omdat steeds meer gemeenten besluiten dit niet meer op industrieterreinen toe te staan.
Als je de gemeenten hierop wijst geven ze vaak aan dat er een speciale locatie is aangewezen waar men langere tijd kan blijven staan, maar deze plekken worden vaak bezet door de lokale bevolking en de gemeenten laten na hierop te handhaven.
Op papier kan men dus wel netjes zijn, maar de werkelijkheid vertelt een heel ander verhaal.

Overigens zien we ook gemeenten die enkel de vruchten willen plukken, maar de lasten niet willen dragen.
Wanneer men bedrijven toestaat zich in de gemeente te vestigen moet men ook de aan- en afvoer van producten regelen, en daarbij hoort ook de zorgplicht voor de vrachtwagenchauffeurs.
Een gemeente verdient veel geld aan bedrijven die zich daar vestigen, waardoor het des te zuurder is dat veel gemeenten bezuinigen op degenen die hun verdiensten mogelijk maken.

Bij de bestaande parkeerplaatsen zien we steeds meer verwaarlozing ontstaan, wat volgens ons ook puur te wijten is aan bezuinigingen.
Dan zijn er nog de betaalde parkeerplaatsen waaraan een uitbater is verbonden. Hier zien we veel beloftes, maar waar het uiteindelijk alleen maar om draait is met minimale uitgaven en maximaal rendement een soort binnenplaats van een gevangenis na te bootsen.

Het is dus van groot belang om jullie stem weer te laten klinken, zodat we dit probleem opnieuw onder de aandacht kunnen brengen.
Daarom vragen we jullie het onderstaande formulier in te vullen, waarmee jullie ons ook de kracht geven het onderwerp op de agenda te blijven houden.

Zie hier een video van de telegraaf (Geschreeuw, irritatie en discussie. Tientallen chauffeurs kunnen geen kant op wanneer op donderdag 3 november met 1220 kilometer file een nieuw record wordt behaald.)


Meer artikelen? klik hier


Klik de afbeelding 

Reactie plaatsen

Reacties (1)

Beugel Hendrik
7 november 2022 - 13:08

....

Reageren

Reageer op Beugel Hendrik

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht