Dinsdag 9 maart 2021

Het blijft ons bevreemden dat beroepschauffeurs keer op keer de speelbal zijn. Vakbewegingen spraken vorig jaar nog over 5% loonsverhoging in de cao en nu zeggen ze opeens dat ze 3,5% willen. Dat is best vreemd, omdat dat de vakbewegingen eind 2019 juist actie hebben gevoerd voor die 5%. We horen ook veel eenzijdige verhalen van de vakbewegingen, terwijl de werkgeversorganisaties openbaar niets bevestigen en maar weinig loslaten. Dit vinden wij natuurlijk erg jammer, want op zo’n manier kunnen vakbewegingen roepen wat ze willen en kunnen ze ook de regie in handen houden.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

8 maart

Ook op 8 maart 2021 zagen we twee tegenstrijdige berichten; de vakbewegingen zeggen dat de werkgevers niet hebben gereageerd op het voorstel om met elkaar te spreken, terwijl de werkgevers aangeven dat wel een poging is gedaan. Ultimatum vakbondenReactie TLN

Geen olie op het vuur gooien Het is de eerste keer dat de werkgeversorganisatie van zich laat horen, wat voor ons aangeeft dat er achter de schermen meer aan de hand is. Chauffeursnieuws/Transporteffect kan op het moment ook geen enkele uitspraak doen zolang de informatie enkel van de vakbeweging af blijft komen. Wij willen juist geen olie op het vuur gooien, omdat het hele plaatje niet zichtbaar is. Het kan heel goed zo zijn dat werkgevers over een cao van bijvoorbeeld 5 jaar veel meer bieden, maar dat bv. vakbewegingen alleen het eerste jaar belichten. Vakbewegingen hebben veel nood aan leden en daarom zullen ze ook graag tot korte, goedkope acties overgaan op plaatsen waar veel chauffeurs rondlopen. Hierbij kun je denken aan de DC van de supermarkten. Opruiïng Natuurlijk is transport meer dan dat en wij vinden dat er sowieso in het transport breed moet worden gekeken en dat rekening moet worden gehouden met de verschillen takken van transport.

Wij hopen dat de werkgevers meer van zich laten horen en dat ook van hun kant duidelijk wordt gemaakt wat ze bieden. Wij willen opruiïng voorkomen , omdat we niet kunnen uitgaan van wat een enkele partij openbaar maakt. Zolang we niet het hele plaatje kunnen zien, willen wij geen enkele uitspraak doen. 

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht