Dinsdag 18 oktober 2022

Velen van jullie hebben het inmiddels gezien: het filmpje waarin een chauffeur van VSDV in een ondoordacht moment ogenschijnlijk gevaarlijke capriolen uithaalt door rechtopstaand masturbatiegebaren te maken uit het raam van zijn vrachtwagen.
Een bekende die op de linkerstrook reed en met wie hij op dat moment aan het dollen was heeft dit vastgelegd en het filmpje op de sociale media geplaatst.
Het is niet moeilijk te bedenken dat zo'n filmpje heel snel viraal gaat en dat dit niet alleen de chauffeur in z'n hemd zet, maar ook het imago van het bedrijf onderuit haalt.
Omdat niets menselijks ons vreemd is zijn ook wij iets te impulsief in het moment meegegaan door het filmpje te delen. Dit hadden we natuurlijk nooit mogen doen en het filmpje is inmiddels van onze platforms verwijderd.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

We hebben gesproken met Rober van Straalen, de eigenaar van VSDV, die ontzettend geschokt was.
Hij vertelde ons dat deze chauffeur niet alleen was in de vrachtwagen en dat zijn bijrijder even het stuur vasthield, maar dit is op het filmpje niet te zien.
Hoe dan ook valt dergelijk gedrag niet goed te praten en is wat als grapje was bedoeld allerminst grappig te noemen.
Er is simpelweg niet over gedacht dat er ook andere weggebruikers zijn en dat je dit soort dingen gewoon niet kunt maken.

Uiteraard kan dit niet door de beugel en geeft het enorme imagoschade, aldus Rober.
Dit kunnen wij ons goed indenken.
Je kunt nu eenmaal niet altijd als een politieagent bij elke chauffeur zitten en je moet er ook van uitgaan dat een chauffeur de nodige normen en waarden heeft.
Daarom vinden we het dieptriest dat een bedrijf ervoor gestraft wordt wanneer een werknemer in de fout gaat.
Rober geeft ook aan dat zowel het publiek als zijn klanten hemzelf en zijn personeel hier persoonlijk verantwoordelijk voor houden, en dat hij zelfs gelijkwaardige wagens aan de kant moet houden.
Voor ons gevoel is dit net zo erg als, of misschien wel erger dan het gebeurde zelf.

Het bedrijf heeft meteen actie ondernomen en heeft de chauffeur ter verantwoording geroepen. Deze chauffeur kan vanzelfsprekend niet meer voor VSDV werken en is tot zijn ontslag op non-actief gezet. Daarnaast zal de politie nog een onderzoek instellen.
Hier staan we geheel achter.
Het filmpje laat duidelijk zien dat dit echt niet kan en dat er een grens wordt overschreden, maar we vinden ook dat VSDV hier geen enkele blaam treft.
We hopen dat ook jullie genoeg gezond verstand hebben om zowel het bedrijf als de overige werknemers ervan niet af te rekenen op de onbezonnen actie van een enkele persoon.

Ander nieuws? klik hier


Dit is de verklaring die we van Rober ontvingen:

Maandag 17 oktober om 14:00 uur werd ik via app geattendeerd op een filmpje welke op social media werd verspreid.Ik schrok me wild toen ik zag dat een chauffeur welke in een auto van VSDV reed uit zijn raam hing en trekkende bewegingen maakte. Wat een lol las ik van het gezicht van de chauffeur maar mijn grond zakte onder mijn voeten weg. Meteen heb ik actie ondernomen en de chauffeur gebeld dat hij meteen naar het hoofdkantoor moest komen. Daar hem de enige en passende oplossing geboden die op dat moment kloppend was. De hele dag word ik gebeld, geappt, gemaild en ik snap dat, alleen wat kunnen wij als VSDV doen aan dit gedrag?! Wij vragen onze chauffeurs zich te gedragen onderweg, bij de klanten en in hun dagelijkse doen en laten maar dit soort acties hebben wij niet in de hand. Ons bedrijf is dagelijks bezig met veiligheid en na dit gebeuren zullen wij hiermee zeker doorgaan. Onze eigen mensen, chauffeurs die met veel passie hun werk doen, mensen om ons heen, steunen mij, steunen ons bedrijf en daar wil ik ze voor bedanken. Een dag later, dinsdag 18 oktober gonst het nog steeds, een slapeloze nacht en het gaat gewoon door. De kranten bellen, andere chauffeurs worden geweigerd bij klanten welke denken dat hun het waren. Mensen ik wil jullie vragen om de rust te bewaren en neem van mij aan dat er door ons juist gehandeld is jegens de chauffeur. Groet Rober van Straalen. (VSDV)


Van Straalen de Vries (VSDV) is een logistiek familiebedrijf dat geboren is vanuit ondernemerschap. Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld tot dé vervoerder van ondernemend Nederland. 

Meer informatie? Klik hierReactie plaatsen

Reacties (1)

Gerard Baars
19 oktober 2022 - 12:08

Betreft vsdv ,dit bedrijf treft geen enkele blaam,maar chauffeur nieuws2.0 zit zo vaak dingen in negatief daglicht ,dat ik echt geen lid wil worden,of zware truck ongevallen die voor de betreffende personen al erg genoeg zijn daar doet chauffeur nieuws nog een schepje boven op ,en nu met dit geval alweer ,als jullie niks beters weten dan chauffeurs negatief te bejegenen stop er dan mee

Reageren

Reageer op Gerard Baars

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht