Donderdag 16 februari 2023

Tijdens het begin van corona werd er veel stampij gemaakt over de uitbraak van het virus met alle gevaren vandien en natuurlijk gaat ons hart uit naar alle mensen die hierdoor een dierbare hebben verloren.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Wat ons opviel is dat zeker in het begin het transport is vergeten en de chauffeurs hun werk moesten blijven doen.
Wij hebben hier ook meteen aandacht voor gevraagd en daarna werd de transportsector tijdens toespraken zo af en toe wel genoemd, maar werden vooral sectoren als de zorg en andere essentiële beroepen toch altijd meer naar voren geschoven.
Op de vraag of dit begrijpelijk is kunnen we geen antwoord geven, maar het is wel zo dat iedereen gewend is dat supermarkten vol liggen en dat alles voorradig is.
Het zou pas zichtbaar zijn geworden wanneer vrachtwagens ook niet meer hadden gereden, want dan waren zowel de consument als de andere essentiële sectoren die wel vaak in het nieuws waren zwaar onthand geweest omdat er zonder transport geen producten voorhanden waren.
Het was de afgelopen twee a drie jaar voor ons wel zichtbaar; bij vlagen waren we belangrijk en als het weer goed liep in Nederland waren we net zo snel weer vergeten.
Natuurlijk hebben alle chauffeurs een hart en doen zij het werk ook om het welzijn van de mensen te waarborgen. Zij hoeven over het algemeen niet op het podium te staan en willen gewoon zorgen dat de economie blijft draaien.
Toch vragen we ons af welke prijs de chauffeur de afgelopen 2 a 3 jaar heeft moeten betalen.

Hoeveel chauffeurs hebben corona opgelopen en hoeveel van hen hebben daar tot op de dag van vandaag nog last van?
We vinden dat er maar weinig over wordt gesproken en ondanks dat chauffeurs hun werk in zogenaamde hoogrisicogebieden moesten doen is het toch vreemd dat er zo weinig over de gevolgen daarvan bekend is.
Beroepschauffeurs zijn zeker in het begin ernstig blootgesteld aan de gevaren van het virus, de sector had zeer laat toegang tot beschermingsmiddelen en men bleef ook verstoken van de juiste informatie.

We zouden graag willen weten of er beroepschauffeurs zijn die nu nog thuis zitten door de gevolgen van corona of dat men andere problemen ondervindt. (De grote vakbewegingen geven er ook geen aandacht aan)

Alle reacties zijn welkom.


Reactie plaatsen

Reacties (3)

Erik looman
9 september 2022 - 11:00

Nooit corona gehad en nooit gevaccineerd. Op 1 incident na nooit echt problemen gehad afgezien van belabberde behandeling bij bedrijven of tankstations.

Reageren

Reageer op Erik looman


Bianca
9 september 2022 - 11:48

Ja, ik heb in okt 2020 corona opgelopen. Niet via het werk, maar ik heb wel in de periode ervoor ervaren dat ik nergens naar 't toilet mocht, als man ga je dan net even wat makkelijker tegen een boom staan. Nergens geen koffie meer, etc etc. Nu al bijna 2 jr ziek met long-covid, de Wia aanvraag is de deur uit. Ik kan momenteel nog niet, maar het is in het chauffeursvak lastig re-intregeren. Hopelijk kom ik nog weer ah werk, ben 49 jr en wil nog wel een paar jaar sturen. Voel me soms wel achtergesteld aan zorgpersoneel, dat een jaar langer in de ZW mag blijven. En tot op zekere hoogte ontslagbescherming krijgt.

Reageren

Reageer op Bianca


Ikkie
9 september 2022 - 19:45

Jan 20 ziel geweest Herbesmetring feb 22 Inmiddels met 5 maanden vertragong in de wia grstrand Ook ik kan nog niet Maar waneer wel en ik ga er nog altijd van uit dat het weer komt Dan is het re-intregeren best een lastig ding in de transport

Reageren

Reageer op Ikkie

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht