Woensdag 30 november 2022

De gezelligheid onder de chauffeurs zoals het eerder was, is inmiddels verdwenen. Nog niet zo heel lang geleden zaten de chauffeurs bij elkaar aan tafel of stonden in de rij om naar huis te bellen. Gesprekken met elkaar waren aan de orde van de dag en de saamhorigheid was groot. Elke chauffeur kende veel collega’s en bij het laden en lossen kwam men vaak een bekende tegen.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Dit is er helaas niet meer bij. Jongere generaties die we spreken hebben hier vaak geen gevoel bij, doordat men die tijd niet heeft meegemaakt. Bij de wat oudere generaties merken we dat het gemis erg groot is en dat het ook invloed heeft op het welzijn van de chauffeur.

Gezellige tijden

Eerder kon je over elke situatie die je onderweg tegenkwam je ei wel kwijt en was er genoeg advies te krijgen. Sterke verhalen waren vaak ook een uitkomst om je kop eens niet enkel bij het rijden te hebben. Nederlandse chauffeurs stonden veel vaker het weekend in het buitenland over en dat waren toch altijd gezellige tijden.

Nu wordt het straatbeeld bepaald door wagens uit de Oost-Europese landen die de weekenden in de westerse landen overstaan, en zelfs doordeweeks staat men vaak enkele dagen stil om te wachten op lading. Bij deze chauffeurs zie je wel de onderlinge band die de Nederlandse chauffeurs ook ooit hadden. Deze onderlinge band zorgt in onze ogen voor goede dingen en daarom willen wij de band onder de Nederlandse chauffeurs graag behouden.

Informatiebus

Doordat onze informatiebus door Nederland rijdt hebben we veel contact met de beroepschauffeur, ook staan we dagelijks in contact via onze platforms met de beroepschauffeur. Wij zijn van mening dat in de laatste 40 jaar niet één organisatie is opgestaan die echt als belang had er te zijn voor het welzijn van de beroepschauffeur. Ook zijn wij van mening dat contact onder de collega’s moet blijven, net als de ouderwetse chauffeurstafel.

Daarom vinden wij het in deze tijd zo belangrijk om de digitale mogelijkheden te benutten. Facebook is ons grootste platform onder de beroepschauffeurs en voor ons van grote waarde om te weten wat er speelt. Ons team is praktijkgericht en bestaat uit beroepschauffeurs. Echter hoe meer input, des te meer wij deze kunnen gebruiken voor verbeteringen. Ook onze webpagina loopt goed en daarbij staan we met ruim 6.000 bedrijven in contact. Het is van groot belang een brug te slaan tussen politiek en werkgeversorganisaties om het welzijn van de beroepschauffeur te kunnen verbeteren.

Meningen

Schroom dus niet om ons te contacteren en blijf ons uw mening doorgeven. Wij zijn ervoor dat onze chauffeurs de verloren elitestatus in Europa terugkrijgen. Bedrijven zullen hun spullen bij wijze van spreken naar de klant willen vervoeren per privéjet in plaats van met een lijnvlucht. Alleen dan kunnen de vrachtprijzen omhoog, wat goed zal zijn voor de Nederlandse chauffeur. Immers, wanneer goede vrachtprijzen worden betaald kan men ook goed voor het personeel zorgen. Hier moeten we met ons allen naartoe en daar hebben we iedere chauffeur en organisatie voor nodig.

Word lid bij ons

Meer artikelen? klik hier

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht