Donderdag 13 oktober 2022

Het is weer te bizar voor woorden dat je ook nu niets hoort of ziet van de gevestigde organisaties met hun vele miljoenen in kas, en we vragen ons dan ook af of zij de ANBI-status wel mogen hebben. 90% van het opgehaalde geld zou moeten gaan naar het doel waarvoor de inzameling is geweest, maar wij hebben hierover zo onze twijfels.
Een flink aantal kleinere organisaties klopte aan bij het Rode Kruis, omdat die met groot vertoon de schijn wekten zich voor de situatie in Oekraïne in te zetten. Het was voor ons niet verrassend dat daar niemand thuis gaf en dat men het moest hebben van de mensen die wilden geven aan de organisaties die wel elke cent gebruiken voor hun doel.
Zo hebben ook wij een inzamelingsactie gehouden. De verantwoording daarover staat gewoon zoals het hoort op het internet en is te bekijken op www.hartvooroekraine.nl
De grote goededoelenorganisaties zouden hier eens een voorbeeld aan kunnen nemen.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Tijdens onze actie hebben wij Gert Koekoek leren kennen en we hebben samen met hem veel kunnen doen voor de mensen in Oekraïne.
Gert heeft gezorgd voor opslagruimte en via zijn bedrijf Groenteproductie Flevoland werden er veel verse producten verzameld en werd de distributie geregeld.
Gert heeft net als velen het gevoel dat je mensen niet in de kou kunt laten staan. In de wereld zijn we allemaal broeders en zusters en we moeten elkaar helpen bij een ramp of, zoals in dit geval, een oorlog. De situatie in Oekraïne is nog altijd zeer heftig en er is erg moeilijk aan voedsel en andere basisbehoeften te komen.
Mensen die in vrede leven en bij wie alles vanzelfsprekend is, moeten zich maar eens indenken hoe het zou zijn als dit allemaal weg is en je op straat moet leven waar de dood je elke minuut in de ogen staart.

Oktober 2022 - weer een mooi konvooi naar Oekraïne

Afgelopen week is er weer een prachtig transport naar Oekraïne gegaan.
Op 30 september begonnen de voorbereidingen. Documenten sorteren, lijsten maken en noem maar op; het was een heel karwei om alles voor elkaar te krijgen.
De groep bestaat uit 15 mensen, die allemaal de nodige ervaring hebben om de kwesties die je onderweg tegenkomt aan te kunnen.
Zo'n trip is immers nooit zonder gevaren en het is altijd weer afwachten wat er op je pad komt.

3 oktober was het dan zover.


Met 4 vrachtwagens, een bakwagen en een paardentrailer, alles tot de nok volgeladen, was de colonne compleet.
Dominee G.H. Labooy sprak een gebed uit en de groep werd door velen uitgezwaaid.
Vanaf startpunt Kampen ging het konvooi via Oldenzaal Duitsland in, waarna de reis werd vervolgd over Osnabrück - Magdeburg - Dresden - Wrocław- Krapkowice – Przemysław, naar het einddoel Ternópil.
In Duitsland was men wat nieuwsgierig en de Polizei (foto) wilde wel even een inspectie houden. Uiteraard was alles goed geregeld en kon de reis zonder problemen worden vervolgd.
Op 5 oktober in de avond bereikte de karavaan Ternópil en de hele trein is nu op de terugweg.
Bekijk hier de foto’s van de trip:

Meer artikelen? klik hier

De dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.


Liever per factuur? Stuur een mail naar redactie@transporteffect.nl

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht