Dinsdag 9 november 2021

Zou jij een tweedehands elektrische wagen kopen? Als het op waterstof zou zijn dan kunnen we ons nog voorstellen dat een elektrische wagen ooit van eigenaar verandert. Maar wat als je je elektrische wagen met batterijenpakket na vier of vijf jaar wilt verkopen? Zou er een koper te vinden zijn?

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Kort leven

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat de capaciteit van een batterij afneemt als je die vaak oplaadt. Zowel de ontwikkeling van elektrische auto’s, inclusief de benodigde stroomvoorziening om de batterijen op te laden, als het korte leven van zo’n (vracht)auto lijken ons allesbehalve milieubewust.

Voor de economie is het uiteraard wel gunstig wanneer een wagen maar 5 in plaats van 15 jaar of langer meegaat. Maar wordt de druk om over te stappen niet te groot? België zegt nu al dat alle nieuwe wagens vanaf 2027 elektrisch moeten zijn. Dit is volgens ons nog veel stappen te ver. Niet alleen zouden veel mensen zich dit niet kunnen veroorloven, maar het voelt ook alsof zij in de hoek worden gedrukt. Gelukkig is dit in Nederland nog niet gesuggereerd, maar het geeft volgens ons wel de honger naar een nieuwe economie en het deels ontnemen van de mobiliteit van de mensen aan.

Oude wagens


Dat er aan het milieu moet worden gedacht zullen we niet ontkennen. Maar het lijkt er sterk op dat het hier niet om het milieu gaat, maar alleen om hoe ze het geld kunnen laten rollen en dan vooral richting overheden of daarmee damenwerkende organisaties.

Waar moeten we straks met alle oude wagens heen?


Er zijn miljoenen wagens op fossiele brandstof die dan niet meer kunnen worden verkocht. Is daar wel eens over gedacht? Ze willen alles snel en ze voeren de druk enorm op. Brandstofprijzen rijzen de pan uit en je wordt dagelijks gebombardeerd met berichten waarom je moet overstappen naar elektrisch. Is de wereld hier wel klaar voor en is het allemaal wel realistisch? In onze ogen is dit hongeren naar een economie van elektriciteit en laadpalen waar miljarden in omgaan, maar nog niet klaar zijn voor de transitie naar een volledig elektrische mobiliteit. Hoe denkt u hierover?

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht