Maandag 18 april 2022

Update 18 nov. 2022

We lopen tegen veel gesloten deuren aan. Natuurlijk geven we niet op en waar een wil is, moet ook een weg zijn.
De voornaamste problemen zijn verzekering en aansprakelijkheid, maar het is ook een probleem dat de bestaande uitzendbureaus niet graag willen dat een zzp'er zonder wagen zichzelf kan uithuren.
Veel uitzendbureaus geven aan dat werkgevers alle kosten betalen en dat werknemers daar niet voor opdraaien, maar uit wat jullie aangeven begrijpen we dat dit in de praktijk anders ligt.
Wij vinden dat een werknemer gegarandeerd moet zijn van een goede beloning voor het geleverde werk, waarbij we erop doelen dat iemand zich wel moet kunnen uithuren zonder een wagen te bezitten. Bijkomend voordeel is dat hiermee de chauffeurstekorten kunnen worden verminderd.
We vragen de chauffeurs die in deze situatie zitten om geduld te hebben terwijl we hard bezig zijn een manier te vinden om deze misstand uit de wereld te helpen.

Meer artikelen? klik hier

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Ons eerder artikel over het onderwerp

Wederom komt Kiwa in beeld en wederom blijkt dit een zeer machtige organisatie te zijn, die altijd wegkomt met woekerprijzen voor chauffeurs- en andere kaarten en hoge prijzen voor vergunningen vergeleken bij de rest van Europa.

Ook heeft ex-minister Schultz dubieuze contracten met deze partij afgesloten, waarvan haar echtgenoot uiteindelijk de vruchten heeft geplukt.

werkgeversverklaring

Een transportbedrijf mag alleen gebruik maken van chauffeurs die:

• bij het bedrijf in loondienst zijn, aan te tonen met een verklaring van dienstbetrekking (werkgeversverklaring) via www.kiwaregister.nl;

• ingehuurd zijn via een uitzendbureau dat is aangewezen door de minister van Infrastructuur en Waterstaat voor het uithuren van chauffeurs, aan te tonen met een verklaring van terbeschikkingstelling via www.kiwaregister.nl.

ZZP

Waar wij moeite mee hebben is de regel dat je jezelf als persoon niet aan transportbedrijven kunt uithuren. De grote vraag is: waarom? Het kan in elke sector, behalve bij het transport. Dit is in onze ogen zeer scheef en we vinden het, zeker in deze tijd van enorme chauffeurstekorten, ook erg vreemd.

Je kunt jezelf nu alleen uithuren wanneer je voldoet aan deze eisen:


• de ZZP'er beschikt zelf over een (Euro-)vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg;
• de ZZP'er beschikt zelf over het vrachtvoertuig waarmee de goederen worden vervoerd. Dit mag koop, lease of huur zijn en moet schriftelijk vastgelegd zijn en aangetoond kunnen worden (eigendomsbewijs, lease-overeenkomst, huurovereenkomst);
• het (Euro-)vergunningbewijs op het vrachtvoertuig staat op naam van het transportbedrijf van de ZZP'er.

Uitzondering

De enige uitzondering is inhuur via een uitzendbureau dat door Kiwa is erkend voor het uithuren van chauffeurs. Maar dat is toch gek? Een uitzendbureau voldoet ook niet aan de eisen die zijn opgesteld om tegen te gaan dat een chauffeur als ZZP'er gaat werken. Uiteraard zijn uitzendbureaus er heel blij mee, want die kunnen deze markt nu domineren en er geld uittrekken. Een uitzendbureau vangt per uur een percentage, dat moet worden afgedragen door de chauffeur en niet door het bedrijf dat hem heeft ingehuurd. Daarbij heb je geen inbreng over je werkplek. Een chauffeur die zich wil uithuren heeft vaak de contacten al en is bekend met het bedrijf, terwijl je als uitzendkracht maar moet afwachten waar je wordt neergezet. Je kunt ook niet zomaar in vaste dienst komen, mocht je dat willen voor je eigen toekomst.

Manier

Wij vinden dat er toch een manier moet komen waarop een chauffeur zichzelf gewoon als persoon kan uithuren, net als bij de andere sectoren. Wij zij vooral aan het kijken of we hierin zelf via onze stichting (zonder eigen winst) iets kunnen betekenen, maar dat houdt wel in dat Kiwa ons dan ook zal moeten willen erkennen.

Heb je een idee hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen? Of wil je gewoon een opmerking plaatsen? Schroom niet, wij zitten er klaar voor!

Opmerkingen


Je kan jezelf via een erkend KIWA bureau verhuren als chauffeur. Je betaald als zzp'er niet bij ieder uitzendbureau een vergoeding. Wij rekenen deze door aan de opdrachtgever (die jij ook zelf mag kiezen).

Je factuur word per week betaald, eigenlijk alleen maar voordelen dus ?


Een uitzendbureau vangt per uur een percentage, dat moet worden afgedragen door de chauffeur en niet door het bedrijf dat hem heeft ingehuurd.

graag had ik dit bovenstaande regel veranderd zien omdat dat niet juist is. en volgens mij meg het niet eens (wettelijk).de betreffende chauffeur krijgt bij de meeste uitzendburo's gewoon zijn salaris conform cao uitbetaald en de winsten die worden wel degelijk bij de kostprijs voor de opdrachtgever gerekend en worden niet op de chauffeur verhaald.

groet Alain S. een ervaren uitzendchauffeur


Inderdaad een bezopen regel, volgens een insider van de IL&T schijnt het zelf een regel te zijn van heel veeeeel jaren geleden en past absoluut niet meer in deze tojd. Afschaffen die regel!!!


Volgens mij geldt dit alleen voor het Beroepsgoederenvervoer. Wanneer het Eigen vervoer is, en je op papier niet voor een transportentiteit rijdt mag het volgens mij wel.


Je eigen inschrijven als zijnde uirzenbureau en 1 iemand met diploma en alles is rond oja wel ff een g rekening openen he .

-----------------------------------

De regels zijn op zich niet heel raar. Dit om schijnconstructies te voorkomen. Het enigste wat hieraan vreemd is en wat aangepast zou kunnen worden is dat je als zzper met eurovergunning wel jezelf kan verhuren maar dan zonder voertuig. Zo heb je wel alle kennis is huis en ben je als zzper goed voorbereid. En zo zal niet gelijk elke chauffeur als zzper aan de gang gaan. Ook is het in mijn ogen een vereiste dat elke zzper een verplichte aov moet afsluiten. Wettelijk geregeld.

OpmerkingEn dan word het goedgekeurd en heb je er steeds meer die zich voor een appel en een ei gaan verhuren en de hele markt kapot maken. Kijk naar koeriersdiensten 0,35€ per km met eigen auto. Of er moet een wettelijk minimum komen en er moet op gecontroleerd worden. Met torenhoge boetes voor de inhurende partij. Dan denken ze wel 2 kaar na.
OpmerkingEn de cao nog verder onder druk laten zetten?Zijn jullie wel goed....Kunnen de uitknijpbaasjas nog meer verdienen,Ik zie net iemand schrijven een chauffeur verdient de helft van wat een zzp'er krijgt,Alleen moet men wel beseffen dat een werknemer duurder is dan een inhuur (belasting), en dat je als zzp een flexkracht bent, en er dus zonder pardon weggestuurd kan worden als ze je niet meer nodig hebben
Ik heb al mijn rijbewijzen op bus na. Ook mijn code 95 behaald wat ook totaal een geldmachine is en nergens op slaat. Ik wil mezelf uithuren want ik heb mijn contacten al maar moet ik een transport niwo vergunning gaan halen. En als ik in loondienst ben niet. En verdien je maar € 17.50 per uur. Ja let op bruto. En als zzp'er ruim het dubbele.. dit kan gewoon niet waar zijn. Dit zijn machtsspelletjes en afspraken. Ik denk misschien te makkelijk maar het gewoon voor de rechter gaan gooien. Want dit begrijpt niemand. Europa 1 toch. Ja als het Nederland uitkomt.Hartelijke groet,

Je kunt de opdrachtgever een huurcontract laten maken, daar hoeft géén prijs op te staan, dus € 10 per week zou kunnen.Als ik het goed heb begrepen is de volgende stap dat als je een NIWO vergunning hebt ook minstens één vrachtwagen op je naam moet hebben, anders wordt je vergunning ingetrokken.Ik heb alle 15 rijbewijzen, Code 95, NIWO vergunning, ADR diploma, heftruck certificaat, persoonsvervoer certificaat, een Nederlandse BV, maar zou niet mogen rijden......

Ik vind ZZP of VOF of BV of wat dan ook dan je eigen papieren dient te behalen! En als je vergunning geen transport manager van buiten op de NIWO hebt staan vind ik dat je je als chauffeur mag uit huren. De NIWO en KIWA moet actie ondernemen met vergunning die transport managers hebben die niet werkzaam zijn in het bedrijf. Hoef niet uit te leggen maar op marktplaats bieden ze het aan! Doe daar iets aan ipv zzp lastig vallen als ze zich verhuren bij bedrijven om te rijden!
Die regel hadden ze 20 jaar terug al af moeten schaffen, eigen vergunning prima, maar niet als zzp-er mogen rijden op een ander z'n auto kan eigenlijk niet. Das discriminatie. Zelfs advocaten werk als zzp-er.

Ja, Edwin Leuris van ABC-Specials & https://www.vipbus.nl won de rechtszaak die CAO partijen tegen hem hadden aangespannen, dit omdat CAO partijen een kaetel vormde om ZZP-ers bij CAO te boycotten door de CAO tot wet te verheffen middels de AVV. Maar daar begaven CAO parijen zich buiten hun domein. Bij het beroepsgoederenvervoer is t lastiger, daar staat de eis tot dienstbetrekking meen ik in de wet en niet in de cao. Waarom t dan in de wet staat is mij ook n raadsel en is al zeker niet van deze tijd maar in een rechtszaak zal de rechter altijd kijken naar de wet en wordt t toch lastig dit omver te werpen. CAO partijen goederenvervoer zullen t prima vinden dat t in de wet blijft staan, hun miljoenen belang.

Goed initiatief mijn stem heb je om het voor elkaar te krijgen

Volgens het nieuwe EU besluit zijn uitzendkrachten voor grensoverschrijdend vervoer sinds 28 februari 2021 verboden.Dat Kiwa uitzendkrachten registreert is volgens het Europese Mobility Pack niet mogelijk. Wat wel mogelijk is een coöperatie transport bedrijf beginnen met 1 Eurovergunning is collegiale inleen mogelijk. Een ZZP'er kan lid zijn van de coöperatie en rijden voor een collega vervoerder. Het heeft alles te maken met slechte branche organisatie, vakbonden en overheid. Wetgeving technisch kan je met een Euro vergunning meerdere chauffeur inzetten. Een ander optie is België en Duitsland dat je via een constructie via een buitenland transport bedrijf jezelf bij een Nederlands transport bedrijf verhuurd. Neem het salaris van een Belgische chauffeur wat elk jaar automatisch geïndexeerd word en niet afhankelijk ben van een CAO. Er was al een niet legale weg om via Cyprus de sociale lasten te ontlopen. Maar als Zzp'er heb je dat probleem niet en als je een week in België of Duitsland rijd heb je drie weken over om voor je eigen klanten in Nederland te rijden.

7maanden per jaar werkzaam in Afrika.Overige maanden wil ik als chauffeur in Europa werkzaamheden uitvoeren.In bezit van NIWO vergunning, voor deze 5maanden kan ik geen vrachtwagen aanschaffen.

Goede middag. Graag wil ik reageren over met name het deel over uitzenden. Het is voor een uitzendkracht zeker niet waar dat die maar af moet wachten waar die geplaatst wordt. Daarin beslist de persoon in kwestie zelf. Daarnaast heeft de uitzendkracht welke op basis van een uitzendbeding wordt uitgezonden geen enkele verplichting en kan per direct zonder reden opzeggen. De inlener in kwestie kan dat natuurlijk dan ook.Daarnaast wordt een zzp’er niet als zodanig uitgezonden. Dat kan namelijk niet omdat de zzp’er dan in dienst komt bij het uitzendbureau en dus een arbeidsovereenkomst heeft. Het uitzendbureau kan wel bemiddelen voor een zzp’er. Maar de regelgeving verandert dan niet mbt het hebben van een vergunning, truck etc.Voor nadere informatie wil ik u graag verwijzen naar de site van het NBBU.

Ik heb een bestelbus en verhuur mijzelf als chauffeur ik heb bij een aantal klanten (in het verleden) steeds een huurovereenkomst oplaten stellen en huurde dan de vrachtwagen van de opdrachtgever.Dit was vooral als de ladingen te groot waren voor mijn bestelwagen, maar ook om vakanties, zieken en seizoensdrukte op te vangen bij mijn opdrachtgevers.Ik denk wel dat we er voor moeten waken dat niet iedereen zomaar op de vrachtwagen gezet kan worden en de vaste chauffeurs in loondienst zo vervangen worden en dat de werkgevers hierdoor de sociale lasten willen ontduiken.Tevens moet er een regel komen dat de zzper minimaal het bruto uurloon van een vaste kracht kan doorbelasten zodat die zzper alleen ingehuurd wordt indien noodzakelijk zo wordt het dus niet interessant voor werkgever om vast personeel te vervangen voor zzpers (momenteel kom je incl alle lasten voor vaste chauffeurs om €32 en een beetje dus dat zou dan zeker de vergoeding per uur ook voor de zzper moeten zijn)Zo zou je moeten voorkomen dat er dus alleen met zzpers wordt gewerkt maar dat deze alleen ingezet worden bij drukte vakanties en ziekte.Zo bescherm je de markt en toch kunnen er veel meer mensen ingezet worden en dus het tekort terug dringen.Wel denk ik dat je van een zzper mag verwachten dat deze een eigen vakbekwaamheidsdiploma moet hebben, dit om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen.Heel kort door de bocht een zzper zal zich veelal meer inzetten voor een klant tevredenheid dan chauffeur in loondienst puur en alleen om dat de chauffeur in vaste dienst z’n geld toch wel krijgt en de zzper zich altijd zal moeten bewijzen omdat ie anders niet meer gebeld gaat worden.

Jezelf verhuren als ZZP is een prima oplossing.Mits de ZZP in het bezit is van het diploma vakbekwaamheid goederenvervoer.


In dienst gaan bij een bedrijf op een 0 uren contract dan heb je alle vrijheid . Of zie ik dat verkeerd ??


Dan zit je misschien wel met 10 contracten.


Net als in personen vervoer een rechtszaak beginnen, deed Edwin Leuris van ABC specials ook en won met vlag en wimpel….


Hetzelfde geldt ook voor koeriers


Eigen vervoer is hier ook een uitzondering op, maar het blijft niet van deze tijd…------------------------------------Daar je in veel sectoren ziet dat mensen in loondienst onder druk komen te staan om als zzp-er verder te gaan, vindt ik het een goede zaak dat dit in het transport niet kan.-----------------------We leven in een ka...... land met een stel zelf verijkende smeerlappen die er alles aan zullen doen om alles en iedereen naar de godverdomme tehelpen-----------------------------------Dat je als zzp-er moet beschikken over een Eurovergunning is nog wel het minste probleem.Wat straks wel lastiger begint te worden is dat per 1 mei ook een kenteken van een vrachtwagen op jouw naam moet staan. Heb je dat niet dan kun je je als zzp-er eigenlijk niet meer verhuren.-----------------------------------Er staat een fout in bij ZZP nl.: het voertuig hoeft niet alleen koop, huur of lease te zijn maar mag ook op bruikleen.-------------------------------

Inderdaad, het transportvak heeft in vergelijking met andere branches geen enkel raakvlakken meer met een normale wetgeving, wetjes en regeltjes die enkel voor de chauffeurs gelden.

Het zou tijd worden, dat dat vrij gegeven gaat worden.

Ieder transportbedrijf moet ook een uitzendbureau worden.

Laten we eerst eens beginnen om de monopoliepositie van de kiwa aan te pakken. Ze maken misbruik van die situatie door onder andere te hoge prijzen te vragen voor iets wat wettelijk verplicht is en wat in andere landen vele malen goedkoper kan.


Beste, ik ga in de loop van dit jaar beginnen aan het behalen van mijn NIWO vergunning. Ik ben internationaal chauffeur met inmiddels wat jaren ervaring en ik ben in het bezit van oa lzv/adr uitgebreid. De reden waarom ik deze opleiding wil doen is om mij op de toekomst te richten. Ik heb het naar mijn zin bij mijn werkgever. Maar ik vind ook, dat ik zonder eigen vrachtwagen mijzelf moet kunnen uithuren aan derden. Echter, ben ik wel van mening dat deze zzp-chauffeur over zijn eigen NIWO vergunning moet beschikken. Dit is gewoon van belang om als zzper succesvol te zijn. Je krijgt de juiste handvaten mee om er wat moois van te maken. Echter. De regelgeving houd het nu tegen. Je niwo vergunning moet geldig zijn als zzper. Je moet hiermee jezelf gewoon kunnen uithuren. Graag, als jullie hulp nodig hebben meng ik mij in deze discussie! Dit is namelijk zeker in het belang van alle chauffeurs.

Ooit gehoord van schijn-zelfstandigheid? Om dat te voorkomen is o.a. die regel van toepassing. Daarbij wonen ZZP' ers niet alleen in Nederland...

Hoezo je mag je toch laten detacheren? Als je zorgt voor alle papieren die je nodig hebt om te chaufeuren mag dat toch??

Daar je in veel sectoren ziet dat mensen in loondienst onder druk komen te staan om als zzp-er verder te gaan, vindt ik het een goede zaak dat dit in het transport niet kan.

Gewoon het zelfde doen als in andere sectoren.. ben wel benieuwd naar de ontwikkelingen..

Laten we eerst eens beginnen om de monopoliepositie van de kiwa aan te pakken. Ze maken misbruik van die situatie door onder andere te hoge prijzen te vragen voor iets wat wettelijk verplicht is en wat in andere landen vele malen goedkoper kan.

Ieder transportbedrijf moet ook een uitzendbureau worden.

Het zou tijd worden, dat dat vrij gegeven gaat worden.

Inderdaad, het transportvak heeft in vergelijking met andere branches geen enkel raakvlakken meer met een normale wetgeving, wetjes en regeltjes die enkel voor de chauffeurs gelden.

Wat is er zo leuk aan zzpr zijn dan?Als je toch werken wil kun je toch net zo goed in loondienst gaan?!3 dagen of 4 je kunt alles afspreken tegenwoordig.En je bouwt pensioen op en je bent verzekerd en je krijgt een sinasappel tussen de middag.

Volgens insiders v d IL&T ( inderdaad kheb navraag gedaan). Schijnt dit een hele oude wet/regel te zijn, die op de één of andere manier lastig is om aan te passen. Had vroeger iets te maken met bescherming v d chauffeurs. Maar het is geen vroeger meer want we werken ook niet meer met werkboekjes ?. De regel past helemaal niet meer in deze tijd, dus moet aangepast worden om zodoende o.a. het chauffeurs tekort aan te pakken, en flexibeler te worden in het opvangen van pieken. Het heeft niets meer te maken met zgn chauffeurs beschermen. Transportbedrijven gaan heus niet alleen dan maar ZZP- ers aannemen i.p.v. vast personeel. Afschaffen die wet!!

Goedemorgen. Ik als startende ondernemer als int chauffeur zou graag de wet omtrent uitzending chauffeur bij de 2 e kamer willen versoepelen gefeliciteerd mevrouw met uw onderneming bij KVK Dan gebeurt er niets meer. Ik moet geld verdienen maar hoe. Die NIWO kost 5000 en als klap op de vuurpijl 9000 euro op mijn rekening hebben staan en bewijs goed gedrag en mijn kwaliteiten laten zien. Ik ben 40 jr int bezig op de truck met CE. Heel Europa gezien en wil graag nog jaren zelfstandig verder. Nou KVK is ok een boekhouder gezocht. Beetje starters geld op mijn nieuwe zakelijke rekening. Heb klanten die me willen maar kan nog lang niet beginnen omdat ik geen NIWO en geld heb. Kan ik in de 2 e kamer komen praten 

Wat is er zo leuk aan zzpr zijn dan?
Als je toch werken wil kun je toch net zo goed in loondienst gaan?!
3 dagen of 4 je kunt alles afspreken tegenwoordig.
En je bouwt pensioen op en je bent verzekerd en je krijgt een sinasappel tussen de middag.

Volgens insiders v d IL&T ( inderdaad kheb navraag gedaan). Schijnt dit een hele oude wet/regel te zijn, die op de één of andere manier lastig is om aan te passen. Had vroeger iets te maken met bescherming v d chauffeurs. Maar het is geen vroeger meer want we werken ook niet meer met werkboekjes . De regel past helemaal niet meer in deze tijd, dus moet aangepast worden om zodoende o.a. het chauffeurs tekort aan te pakken, en flexibeler te worden in het opvangen van pieken. Het heeft niets meer te maken met zgn chauffeurs beschermen. Transportbedrijven gaan heus niet alleen dan maar ZZP- ers aannemen i.p.v. vast personeel. Afschaffen die wet!!

Goedemorgen. Ik als startende ondernemer als int chauffeur zou graag de wet omtrent uitzending chauffeur bij de 2 e kamer willen versoepelen gefeliciteerd mevrouw met uw onderneming bij KVK Dan gebeurt er niets meer. Ik moet geld verdienen maar hoe. Die NIWO kost 5000 en als klap op de vuurpijl 9000 euro op mijn rekening hebben staan en bewijs goed gedrag en mijn kwaliteiten laten zien. Ik ben 40 jr int bezig op de truck met CE. Heel Europa gezien en wil graag nog jaren zelfstandig verder. Nou KVK is ok een boekhouder gezocht. Beetje starters geld op mijn nieuwe zakelijke rekening. Heb klanten die me willen maar kan nog lang niet beginnen omdat ik geen NIWO en geld heb. Kan ik in de 2 e kamer komen praten

Alles en iedereen mag ZZP-er worden behalve in het transport het is een schande! Als er een eis is van eigen NIWO prima! maar eigen auto? Nooit!
ik ben zzp geworden voor een lekker gevarieerde arbeid rijd van vuilniswagen tot koelwagen en hijskraan een heerlijk bestaan.ik weet dat niet alles mag maar ja tis niet anders iederedag de zelfde rondjes en collega’s dan kan ik wel weer op kantoor gaan werken en rustig aftellen tot mij. Pensioen.

Ik heb het eind jaren 90 gedaan via Spanje, helaas ten onder gegaan aan het eigen succes. Het was toen mogelijk via EU regelgeving weet niet zeker of het nu nog mogelijk is.

Ik deel jullie mening. Ik heb nu een goede baan buiten het transport, maar ben 17 jaar chauffeur geweest. En zoals bij zovelen blijft het diesel in je bloed zitten, en ben dus best bereid om af en toe een ritje te doen.
Ik heb een KVK nummer, maar kan me helaas toch niet uithuren. Chauffeurs te kort? Ik kan al 5 personen die in dezelfde situatie zitten dan ik, en die een vervoerder best willen helpen door af en toe een ritje te doen naast hun vaste werk.
En allen hebben we Code95 omdat we ons rijbewijs niet op willen geven.
Ik blijf dit graag volgen!

Mogge, ik zet me al jaren in voor de zzp chauffeurs beroepsgoederenvervoer. De vraag ligt niet bij de Kiwa, maar bij het Fnv en Tln. Deze partijen krijgen jaarlijks miljoenen alszijnde subsidie uit het Soobfonds, en strijden onder het mom van ondermijning van het Cao voor art 2.11 wet wegvervoer.

Reactie plaatsen

Reacties (8)

Joop
18 november 2022 - 19:14

Sinds 5 jaar ZZP chauffeur 70% in het eigen vervoer en de rest als invaller in specialistisch transport bij ziekte en vakantie, waar geen uitzendbureau je iemand voor kan leveren. ZZP'ers worden lekker tegenhouden en mensen met de juiste kennis verlaten het vak omdat ze meer ambitie hebben want door Nederland worden ze tegengewerkt in het flexibel zijn in werk en ontwikkeling.

Reageren

Reageer op Joop


Joop
18 november 2022 - 19:14

Sinds 5 jaar ZZP chauffeur 70% in het eigen vervoer en de rest als invaller in specialistisch transport bij ziekte en vakantie, waar geen uitzendbureau je iemand voor kan leveren. ZZP'ers worden lekker tegenhouden en mensen met de juiste kennis verlaten het vak omdat ze meer ambitie hebben want door Nederland worden ze tegengewerkt in het flexibel zijn in werk en ontwikkeling.

Reageren

Reageer op Joop


Curd Dion van der Erf
26 november 2022 - 19:00

Ik wil alleen dit kwijt al jullie vakbonden doen niets voor de chauffeur lonen zijn nooit verhoogd lonen zijn lager dan andere inkomens jullie werven alleen maar leden om geld te verdienen met als TLN CNV en noem ze maar op de chauffeur staat er alleen voor dat is steeds maar bewezen jullie komenaaraar met loze beloftes als je maar weer een lid erbij heb en jullie salaris hoog is dat is jullie bonden en organisatie waar het omgaat niet om de chauffeur

Reageren

Reageer op Curd Dion van der Erf


Gerard Nielsen
7 december 2022 - 15:17

Ik sta perplex van deze ‘wet’. Ik heb HTS bedrijfskunde gedaan, in 1981 mijn groot rijbewijs gehaald, diverse managementsfuncties gehad bij KPN, 27 jaar een eigen bedrijf gehad als zzp er en nu ik mijn pensioen heb ben ik mijn code 95 weer aan het halen en nu zou ik mijzelf niet mogen verhuren als inval chauffeur? Het lijkt wel de zeventiger jaren toen ik mocht werken voor f3,52 en het bedrijf f35,- mocht betalen aan het uitzendbureau. Geen idee welk doel deze wet zou dienen.

Reageren

Reageer op Gerard Nielsen


Jan
28 januari 2023 - 09:06

Wanneer ik een autobus wil huren (zonder chauffeur) krijg ik ook te horen dat het niet mag. Belachelijk toch. Ik heb alle kwalificaties.

Reageren

Reageer op Jan


Gregor
28 januari 2023 - 18:11

Ik ben in verleden zzp'er geweest als chauffeur had een eigen niwo en mijn auto was een bestel auto die meer dan 750 kg mocht laden verhuurde ik mij aan bevriend transport bedrijf officieel niet langer dan 6 weken en in eigen vervoer is er ook geen probleem maar het is belachelijk dat het niet voor langer mag dit word gewoon door de politiek in stand gehouden. De prijs vechters houd je toch wel maar je bepaalt zelf je prijs en vooral als je in het iets meer specialistiche werk komt zijn de prijzen veel beter. Maar als jij je netjes wil verzekeren een leuk pensioen wil opbouwen en een leuk loon eruit halen dan is het verschil tussen loondienst en zelfstandig maar minimaal is mijn ervaring. Het gaat er uiteindelijk om waar iedereen zich goed voelt ben uiteindelijk bij een opdrachtgever in loondienst gegaan

Reageren

Reageer op Gregor


Gregor
28 januari 2023 - 18:11

Ik ben in verleden zzp'er geweest als chauffeur had een eigen niwo en mijn auto was een bestel auto die meer dan 750 kg mocht laden verhuurde ik mij aan bevriend transport bedrijf officieel niet langer dan 6 weken en in eigen vervoer is er ook geen probleem maar het is belachelijk dat het niet voor langer mag dit word gewoon door de politiek in stand gehouden. De prijs vechters houd je toch wel maar je bepaalt zelf je prijs en vooral als je in het iets meer specialistiche werk komt zijn de prijzen veel beter. Maar als jij je netjes wil verzekeren een leuk pensioen wil opbouwen en een leuk loon eruit halen dan is het verschil tussen loondienst en zelfstandig maar minimaal is mijn ervaring. Het gaat er uiteindelijk om waar iedereen zich goed voelt ben uiteindelijk bij een opdrachtgever in loondienst gegaan

Reageren

Reageer op Gregor


Robert van Loon
29 januari 2023 - 03:30

Heel interessant! Denk dat het voor veel mensen n ideale oplossing is als je jezelf kunt verhuren als chauffeur!

Reageren

Reageer op Robert van Loon

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht