Maandag 19 juni 2023

Veel ouderen weten het: als je jong bent ben je niet bezig met de toekomst.
Aangezien we zelf ook jong zijn geweest begrijpen we dit zeker, maar dat wil niet zeggen dat we er geen aandacht aan moeten schenken. Iedereen wil op een gegeven moment toch een gezin hebben dan wel zijn leven op orde brengen om zijn toekomst veilig te stellen. Van dag tot dag leven is er dan vaak niet meer bij en huisje, boompje, beestje wordt belangrijker.
Er is ook geen ontkomen aan; op een gegeven moment besef je dat je ouder bent en vaak denk je terug, waarbij je je afvraagt waar de tijd toch is gebleven.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Bij onze vakvereniging HZC & TransportEffect komen dagelijks vragen binnen over hoe het zit met onder andere pensioen of wat de partner kan verwachten als die alleen zou overblijven.
Ook merken mensen op oudere leeftijd dat het werken hen niet meer zo makkelijk afgaat en dat brengt problemen met zich mee.
Dit soort vragen komt vaak later in de carrière naar boven en hier knelt natuurlijk ook de schoen. Je zou eraan moeten denken wanneer je nog jong bent en je zou toch een inschatting moeten maken van jouw toekomst en hoe je dan verzekerd kunt zijn van genoeg geld om van te leven.

Maar stel dat de toekomst opeens dichterbij is dan je had verwacht. 
Als je bijvoorbeeld zelf omkomt bij een ongeval, hoe is het dan voor je gezin geregeld? In welke problemen komt je partner en heeft die hulp om alles financieel in goede banen te leiden? Verzekeringen doen vaak moeilijk en juist in zo'n situatie is het belangrijk dat er steun is.
Als je om welke reden ook je werk niet meer kunt doen waardoor je thuisloopt, hoe zit het dan met je inkomsten? Het UWV is vaak niet de makkelijkste in deze situaties.
En wat als je als beroepschauffeur opeens niet meer mag rijden doordat je niet door een medische keuring komt?

Het zijn allemaal voorbeelden waarbij je vaak niet stilstaat wanneer je jong en gezond bent, en dit is in onze ogen toch een probleem aan het worden. Het leven zit vol onverwachte dingen en niemand kan garanderen dat je tot je pensioen kunt blijven werken.
Wij vinden het daarom erg belangrijk dat er een goede vakvereniging is die zaken als begeleiding richting het UWV en het bijstaan van nabestaanden ook meeneemt. Vakbewegingen zijn per slot van rekening in het leven geroepen om zich op alle vlakken in te zetten voor de werknemers.


Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht