Donderdag 7 januari 2021

Goed idee! DFDS opent een transportlijn (veerdienst) tussen Frankrijk en Ierland

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.
De Brexit is een veel besproken onderwerp. Het blijft ons doen denken aan de miliuumbug toen zogenaamd alle computers op hol zouden slaan bij de overgang van het jaar 1999 naar 2000. Ook toen was er veel paniek en er werd veel geld geïnvesteerd voor zogenaamde oplossingen. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand en het luchtkasteel verdween als sneeuw voor de zon. Ook met de regels voor handelsverkeer tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk worden bewust moeilijk gemaakt en er gaan nu miljarden in om. Voorbeelden hoe het ook kan zijn er genoeg, denk bv alleen maar aan Zwitserland of Noorwegen. Transporteffect ferry Het wiel uitvinden Maar nee, men wil daar niet naar kijken en het wiel moet opnieuw worden uitgevonden om het geld te laten rollen en problemen te veroorzaken zodat men zijn werk houdt. Dit gaat natuurlijk ten koste van anderen, wat we onder andere met kerst zagen toen duizenden vrachtwagens werden gegijzeld. Anno 2021 en met de huidige technieken moet de digitale manier uitkomst bieden. Men kan op voorhand de echt noodzakelijke papieren al klaarmaken en verzenden. Het kan zeker met een QR-code die men scant bij de overtocht om te laten zien dat men alle vereiste documenten heeft aangeleverd en voor de overtocht heeft betaald. Maar nee, men wil alles zo moeilijk mogelijk maken.

DFDS

DFDS (ferry company) springt hier nu zeer handig op in. Op 2 januari 2021 neemt DFDS een nieuwe veerverbinding voor vrachtwagens tussen Duinkerken in Noord-Frankrijk en Rosslare in de republiek Ierland in gebruik. De route wordt bediend door drie veerboten, die elk een capaciteit van maximaal 125 vrachtwagens en hun bestuurders in coronabestendige eenpersoonshutten hebben. Vanuit beide havens komen zes afvaarten per week, in de middag of de avond. De overtocht duurt 24 uur. Mooi is dat men gelijk de wettelijke korte weekendrust erin kan zetten. Ook zal het qua tijd al met al niet veel uitmaken vergeleken met de route via het Verenigd koninkrijk. Zal Ierland nu een doorvoerland worden? Veel transportbedrijven spreken er nu al over het Verenigd Koninkrijk te mijden. Door deze veerdienst te nemen worden veel problemen omzeild. Bij aankomst in Rosslare en Duinkerken zijn de chauffeurs helemaal uitgerust en kunnen ze direct doorrijden; alles binnen het kader van hun wettelijke rijbeperkingen. De reis over zee vermindert bovendien de afhankelijkheid van de Britse route over land en opent directe mogelijkheden voor handel binnen de interne EU-markt, zonder de douaneformaliteiten en eventuele wachttijden die het einde van de Brexit-overgangsperiode voor het goederenverkeer over de weg door Groot-Brittannië met zich meebrengen.

Oplossing

Wij zien dit als een goede oplossing voor transportbedrijven die toch handel met de eilanden willen drijven. Het is natuurlijk wel zo dat alle kaarten anders kwamen te liggen als de transportbedrijven eens een keer zonder uitzondering zouden samenwerken en een maand niet aan het Verenigd Koninkrijk zouden leveren. Met vriendelijke groet

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht