Woensdag 8 september 2021

Dit zal voor vele ondernemers niet te bevatten zijn. Wanneer men ook maar iets fout doet is de wereld te klein en de schade vaak groot. Niet bij een bedrijf als PostNL, zo blijkt. Nadat de PTT in 1989 overging naar PostNL is het bedrijf geprivatiseerd, en is het vooral de laatste jaren keer op keer slecht in het nieuws verschenen. 

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Toch zien we maar geen verandering en blijft het bedrijf doorgaan zichzelf in een kwaad daglicht te stellen. Kijken we naar soortgelijke bedrijven als TNT of DHL, dan valt op dat we daarover amper of geen slechte verhalen horen. De conclusie is dan ook dat het dus wel kan om niet slecht in het nieuws te komen.

transporteffect postnl

Imagoprobleem

Wat ook opvalt is dat het ministerie van SZW blijkbaar niet in actie wil komen en hooguit af en toe enkel wat speldenprikjes uitdeelt om de mensen gerust te stellen. Afgelopen week is PostNL weer een boete opgelegd, ditmaal van maar liefst 288.000 euro. Menig bedrijf zal zo'n boete niet kunnen dragen, maar PostNL schijnt er niet wakker van te liggen.

Ook over het imagoprobleem maken ze zich niet druk; anders zou men de regels wel naleven en het sociale aspect waarborgen. Op 14 september 2020 heeft het tv-programma Pointer (voorheen de Monitor) hieraan een uitzending gewijd, waarin duidelijk werd hoe PostNL zijn personeel en onderaannemers behandelt. https://pointer.kro-ncrv.nl/bezorgd-door-postnl

De raad van Commissarissen

We zijn nu een jaar verder en het blijkt dat men er geen notitie van heeft genomen; nog steeds blijft het klachten regenen. Dit is natuurlijk uitermate triest. We durven te wedden dat menig bedrijf voor veel minder in ernstige problemen is gekomen, en dat was vaak nog niet eens bewust. Op de een of andere manier ontduiken ze telkens de wetten tegen arbeidsuitbuiting en wordt er geen onderzoek gestart. Dit blijft ons nogal verbazen als jaar op jaar wel iets negatiefs over het bedrijf naar buiten komt.

De raad van Commissarissen bij PostNL De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen PostNL. Dus als het mis gaat heeft men geen toezicht gehouden, waarbij je je kunt afvragen waarom zo'n raad dan bestaat. De raad bestaat uit personen die elders hoge functies hebben. Gezien de ervaring en de kennis van deze mensen mag men toch verwachten dat ze zien wanneer het verkeerd gaat.

Waarom worden er dan geen consequenties aan verbonden wanneer het mis gaat? Zouden er wellicht andere belangen meespelen? Agnes Jongerius is sinds 2013 lid geweest van deze raad. Wij hebben onze verbazing hierover vele malen uitgesproken, omdat Agnes juist staat voor eerlijkheid en voor het welzijn van de mens in de EU. Dan is de vraag of ze wel bij deze club hoort, zeker nu elke keer zoveel negatieve berichten op straat komen. Op 20-4-2021 is zij dan ook afgetreden met als reden haar werkzaamheden voor het Europees Parlement. Gezien waar zij voor staat, zijn wij natuurlijk blij dat ze heeft ingezien dat PostNL niet voor haar is.

Tot slot

Wij vinden dat er aandacht moet blijven voor bedrijven die andere belangen boven die van de mensen zelf zetten. Ook denken we dat ministeries geen onderscheid mogen maken door simpelweg geen onderzoek te doen wanneer een bedrijf veel invloed heeft of grote werkgelegenheid biedt. Naar onze mening is het voor elk bedrijf mogelijk op een goede en correcte manier zaken te doen, zodat niemand wordt benadeeld of voorgetrokken.

Een kleine opsomming van feiten:

2 september 2021 - Boete voor PostNL om illegale inzet buitenlandse chauffeurs

8 mei 2021 - De strijd om jouw pakje: structurele fraude bij koeriers PostNL en GLS? "Oneerlijke concurrentie voor Bpost"

12 november 2020 - Inspectie: veel misstanden bij pakketbezorgers

04 oktober 2019 - Sandd krijgt boete om mogelijke onderbetaling, rekening naar PostNL

03-april-2018 - Te zware pakketten, te weinig loon: sorteerders zetten druk op PostNL

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zien maar weinig positief nieuws, enkel steeds meer uitbreiding.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht