Maandag 17 april 2023

Keer op keer melden chauffeurs zich bij ons met een situatie tussen werkgever en werknemer of andere juridische zaken. Zij zijn geen lid van een organisatie en ze gaan ervan uit dat ze kwesties zelf kunnen regelen omdat ze een rechtsbijstandverzekering hebben. We horen heel vaak: “Ik dacht met een rechtsbijstandverzekering mijn recht te kunnen halen”.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Dit is deels een misvatting waar je pas achterkomt wanneer je het nodig hebt. Natuurlijk kun je met deze verzekering op juridische bijstand rekenen, maar welke jurist is aan de verzekering gekoppeld en kent deze het transport en de bijbehorende cao?

Aangewezen jurist

Een door een rechtsbijstandverzekering aangewezen jurist zal zich nooit zo goed kunnen inzetten als een jurist die per uur volwaardig betaald krijgt, maar ook dan moet je zelf alles voorbereiden en inbrengen. Chauffeurs komen in zulke gevallen vaak naar ons en dan is het meestal te laat. Men zegt dan "Ik heb een advocaat toegewezen gekregen, maar ik moet zelf alles op een dienblad aanreiken".

Dit klopt en het is ook normaal; een rechtsbijstandjurist gaat vaak enkel uit van jouw aangevingen en jij zult zelf met bewijzen moeten komen. Je mag niet verwachten dat een toegewezen jurist alles gaat uitpluizen en dat deze bekend is met de voor jou geldende cao, maar ook als je achterstallig loon wilt vorderen zul je zelf met berekeningen moeten komen. Een jurist zal alles toetsen en waar nodig enkel jouw brieven qua schrijfstijl aanpassen om ze juridisch steek te laten houden.

Met andere woorden: wanneer je de jurist niet de juiste informatie geeft is de zaak vaak al verloren.

Hollywood

Een jurist zal in het echte leven niet zoals in de films zelf op onderzoek uitgaan of de onderste steen proberen boven te krijgen. Het is daarom van belang dat onze experts er voor u staan, zodat het voortraject meteen staat als een huis. 81% van de gevallen worden bij ons zelfs opgelost zonder dat er een jurist aan te pas moet komen en wij zorgen er juist voor dat de werksfeer stabiel blijft.

Uiteraard kunnen onze leden volop gebruik maken van onze service, waarbij we benadrukken dat het belangrijk is ons direct op de hoogte te stellen bij het begin van een kwestie of bijvoorbeeld de gedachte aan het nemen van ontslag.

Samen met vakvereniging HZC zijn wij dé expert voor jullie. 

Word daarom nu nog lid en wees zeker van je toekomst.


Lees ook: Mededeling: Samen sterk met HZC


Bereikbaar 24/7 via WhatsApp + 31 6 396 10 780 (Antwoord dezelfde dag)

(Kantooruren ook telefonisch mogelijk.)


Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht