Zaterdag 3 september 2022

Het onderstaande betreft niet alleen het transport, maar is een traditie voor elke burger aan het worden.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Hoe vaak horen we niet "dit is ons beleid" of "dit is ons protocol"?
De klant of burger staat al langere tijd niet meer op de eerste plaats. Nee, die is gereserveerd voor de organisaties en dan vooral als er "rijks" en/of “overheid” in voorkomt.
Instellingen als KIWA en CBR hebben een monopoliepositie in Nederland omdat de overheid hier alles in eigen hand houdt. Niemand kan - of eigenlijk mag - hetzelfde doen als deze organisaties en men is altijd van hen afhankelijk wanneer men een rijbewijs wil verkrijgen of vergunningen en dergelijke moet hebben.
Maar ook grote multinationals als brandstofleveranciers maken dikke winsten over de rug van de burger. Als we dan bedenken dat ruim 60% van de opgestuwde prijs naar de overheid gaat kunnen wij dit niet anders dan zorgwekkend vinden.
Er worden miljardenwinsten gemaakt en de overheid profiteert daar lustig van mee.

"Alles wordt duurder", wordt steeds geroepen, maar vergeet niet dat de BTW-opbrengsten ook veel hoger zijn. Is de BTW met voorbedachten rade van 19% naar 21% opgeschroefd en die op voedsel van 6% naar 9%? Dit is natuurlijk alleen maar gissen en we kunnen het niet hard maken, maar opvallend is het wel.
Het is toch op z'n minst vreemd dat de overheid nu aanzienlijk meer binnenharkt, maar dat we elke keer weer te horen krijgen dat ze geld tekortkomen.
Het is bijna weer Prinsjesdag en we kunnen nu al voorspellen wat de riedel zal zijn: we zullen het moeilijk krijgen en we moeten met z’n allen sterk zijn. Misschien niet exact in deze woorden, maar dit zal wederom de boodschap zijn. We zeggen bewust wederom, omdat het al jaren hetzelfde liedje is.

De energieprijzen rijzen de pan uit en de meesten vragen zich af waarom. Wat is er anders dan 10 jaar geleden?
Eerst werd de coronapandemie als excuus aangevoerd en toen kwam het opeens door de oorlog in Oekraïne. Het leek wel of de hele wereld draaide op de economie van Oekraïne. Daarnaast is het klimaat een goede kapstok gebleken om het steeds verder uitknijpen van het volk aan op te hangen.

Wat we ook zien is dat organisaties en bedrijven al jaren aan het verharden zijn. De klant heeft niets meer te zeggen en het zijn de bedrijven die aan de touwtjes trekken.
Schiphol is zo'n bedrijf en de wachttijden waren wereldnieuws. Het aangevoerde excuus was personeelsgebrek, maar was dit echt zo of wilden ze voor een dubbeltje op de eerste rang zitten? Arbeidskrachten zijn de grootste kostenpost van een bedrijf. Door geen of te weinig personeel aan te nemen hebben ze uiteraard heel veel geld bespaard en zelfs winsten gemaakt, terwijl de mensen met de gevolgen werden opgezadeld.

Als we naar de toekomst kijken worden we er ook niet vrolijker op.
De overheid en zo'n beetje alle overheden in de wereld willen dat iedereen elektrisch gaat rijden. Nu de transitie blijkbaar niet snel genoeg gaat worden er telkens meer absurde regels bedacht om de mensen te dwingen.
Nu de energieprijzen door het dak gaan valt er voor vrachtwagens die afstanden rijden amper meer voordeel te behalen, maar ontstaan er juist veel problemen.
Toch wordt de sector min of meer gedwongen om de portemonnee te trekken en de overgang te bekostigen.
Wij stellen elkaar vaak de vraag wie die 'volksvertegenwoordigers' nu eigenlijk echt vertegenwoordigen.
Telt de gewone burger nog wel, of is deze verworden tot een melkkoe voor de machthebbers?

Meer artikelen? klik hier

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht