Zondag 10 januari 2021

We kunnen niet bepaald zeggen dat de ontwikkeling van niet leveren aan het Verenigd Koninkrijk geheel onverwacht komt.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Al jarenlang worden transportbedrijven geteisterd door de migrantenkwestie, en in het afgelopen jaar zijn de aantallen zelfs verviervoudigd.

In 2020 hebben meer dan 9.500 migranten geprobeerd illegaal Het Kanaal over te steken. Het is voor beroepschauffeurs al te vergelijken met een oorlogsmissie om tot een overtocht te komen en de kosten voor schade en boetes voor bedrijven zijn enorm. Veel chauffeurs willen nu ook helemaal niet meer die kant op.

transporteffect line trucks

Douaneformaliteiten

Nu komt daar ook de papierenkwestie nog eens bij, plus de PCR testen van 150 euro per keer die de chauffeurs moeten ondergaan. Dit betekent wederom extra kosten voor bedrijven, en omdat het telkens de heen- en de terugweg betreft kost dit veel tijd en dus ook nog eens daadwerkelijk geld.

Het EU-VK-handelsakkoord leidt tot meer ingewikkelde procedures en douaneformaliteiten.

Het wordt zeker niet eenvoudig gemaakt en we zien dat totaal andere, meer complexe procedures nodig zijn dan bij andere grensovergangen, zoals die van Zwitserland en Noorwegen.

Vrachtwagens weggestuurd

In de eerste week zijn dan ook duizenden vrachtwagens weggestuurd omdat de papieren niet in orde waren en men niet aan de eisen voldeed. Maar dit is niet het enige meer.

Klachten

We krijgen nu zelfs klachten binnen dat vrachtwagens in Engeland bijna nergens meer kunnen overnachten en dat waarschuwingen en wielklemmen bij bosjes worden uitgedeeld.

Door het ontmoedigingsbeleid worden bedrijven wel gedwongen de handel met het VK te verbreken.

Het is voor bedrijven als DPD (koeriersdienst) en veel kleinere bedrijven al gewoon dat alle formaliteiten en tegenwerking vooral veel energie en geld kosten.

Zelf de spullen in Europa ophalen

Het ziet ernaar uit dat het Verenigd Koninkrijk straks zelf de spullen in Europa moet ophalen en dat steeds minder Europese bedrijven hun spullen zullen brengen.

Goed nieuws is wel dat Ierland, dat nog wel bij de EU hoort, een veerdienst van Frankrijk direct naar Ierland krijgt, waardoor men niet meer door het VK heen hoeft.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht