Donderdag 8 september 2022

Velen zullen denken: "daaraan heb ik geen boodschap hoor, dat zijn enkel weer maatregelen om de beroepschauffeur dwars te zitten".
Ook wij hadden in 2017 dit idee wel een beetje en daarom wilden we in ieder geval aan de tekentafel staan.
Onze insteek was vooral het niet moeilijker te maken dan het al is en in verweer gaan als de chauffeur weer zwaar de dupe wordt van al de regels, maar gaandeweg kwamen we tot de conclusie dat er met het Europees mobiliteitspakket juist veel mogelijkheden lagen om het vak als beroepschauffeur te waarborgen.
Het werd al snel onze missie om overal onze stem te laten horen en zodoende het belang voor en het welzijn van de chauffeur te verbeteren.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Iedereen weet nu wel dat het jaren heeft geduurd voordat het mobiliteitspakket daadwerkelijk rond was.
Zo hebben wij alleen al met vier Europarlementariƫrs te maken gehad tijdens de totstandkoming van het pakket.
Keer op keer moesten we onze pleidooien opnieuw doen om het belang ervan voor de chauffeur aan te tonen.
Uiteindelijk is de goedkeuring gekomen en nu zijn wij nog steeds samen met Vera Tax bezig om de afspraken tot hun recht te laten komen.
Jullie welzijn en ervoor zorgen dat er in de toekomst nog banen zijn die door eigen mensen kunnen worden uitgevoerd, waren en blijven voor ons belangrijk
We hebben daarom vol ingezet op het stoppen van oneerlijke concurrentie en het uitbannen van gigabedrijven die als paddenstoelen uit de grond kwamen.

Al 30 jaar is er vrije handel in Europa, met als resultaat dat de vrachtmarkt in een waar slagveld is veranderd.
Het leek wel of iedereen - en daarbij bedoelen we ook organisaties - voor het geld ging in plaats van de vrachtmarkt en het landsbelang te beschermen.
Nederlandse bedrijven keken en weken uit naar het buitenland waar ze zo min mogelijk kosten hadden, maar lieten de wagens wel continu in andere - duurdere - lidstaten de vrachten wegkapen.
Werkgevers- en werknemersorganisaties hielpen deze bedrijven, waardoor de beloningen en de concurrentie onder grote spanning kwamen te staan.

Simpel gezegd: als een westers bedrijf 2 euro moest rekenen om uit de kosten te komen gingen deze bedrijven daar ver onder zitten, omdat die maar enkele centen nodig hadden om uit de kosten te komen.
In onze ogen heeft iedereen dit laten gebeuren en geaccepteerd. De genen die moesten opstaan keken alleen toe.
Het was zelfs zo erg dat opdrachtgevers dachten dat zij een vervoerder uit eigen lidstaat namen, maar dat de vracht achter hun rug om weer werd doorverkocht aan een goedkopere vervoerder.

De markt is kapot en de problemen worden nu zichtbaar en voelbaar in Europa.
Natuurlijk had zelfs een kind dit kunnen zien aankomen, maar de mensen gingen voor hun eigen belang en schoven het probleem door naar latere generaties.
Bij dit punt zijn we nu beland en daardoor vonden we dat er een sterk mobiliteitspakket moest komen voor heel Europa. We zijn nog dagelijks bezig om de uitvoering te waarborgen en overleg te voeren over verbeterpunten voor het volgende pakket.
We beseffen dat velen dit onderwerp niet interessant zullen vinden, maar we zien het als noodzaak het te proberen zodat jullie ook begrijpen waarom wij onze energie erin hebben gestoken en nog steeds in steken.
Wij zijn er voor jullie welzijn en we willen graag dat het vak blijft bestaan, en dan zo dat mensen daarbij ook een goed leven kunnen leiden.

Reactie plaatsen

Reacties (1)

Brecht dewulf
9 september 2022 - 21:55

Wanneer wordt eens gekeken voor soepelder rij en rust tijden, en gemakkelijk hanteerbaar, zodat we onze 15u kunnen vol werken ipv stilstaan omdat rijuren op zijn,

Reageren

Reageer op Brecht dewulf

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht