Donderdag 20 mei 2021

Op 19 mei vond een zwaarbewapende overval plaats nabij de firma Wonder (De edelmetalen winkel ernaast) aan de Meeuwenlaan te Amsterdam. Het filmpje hieronder geeft de eerste melding weer en er is duidelijk te horen hoe men te werk ging en hoe vaak er is geschoten. Zoals in de media verscheen is de politie in actie gekomen en is er een klopjacht geweest.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

Aandacht

Wij willen graag aandacht vragen voor deze chauffeurs van Brink’s waardetransport. Zelfs de politie geeft aan dat dit een grote impact op iemand heeft, maar in de media vernemen we niets over de chauffeurs. Natuurlijk is nooit helemaal uit te sluiten dat er medeplichtigen zijn, maar daarvan kunnen we niet uitgaan. Daarom vragen wij aandacht. Dit soort overvallen op geldwagens kan chauffeurs traumatiseren en dit zal hen zeker niet in de koude kleren zitten. Wij hebben dan ook diep respect voor chauffeurs die dit werk willen doen. Al vanaf 2014 is Brink’s waardetransport bezig het personeel te mogen voorzien van een wapen. Tot nu toe is deze toestemming er niet vanuit de overheid.

Gevaarlijk beroep


Er is natuurlijk wat voor te zeggen dat men geen wapen draagt; de crimineel weet dit ook en hoeft dan ook niet gericht te schieten. Toch blijft het, zoals we gisteren op de beelden zagen, zeer gevaarlijk.

Daarom nogmaals diep respect voor de chauffeurs van Brink’s waardetransport. De chauffeurs worden betaald volgens de cao Particuliere Beveiliging en dit zijn niet bepaald grote beloningen; zo is het startsalaris maar € 13,35 bruto per uur. Wij vinden dat het toch een taak moet zijn voor de grote vakbewegingen om zeker naar deze kleine groep te kijken. Voor nu wensen wij de chauffeurs veel sterkte toe bij het verwerken van wat ze tijdens de overval van gisteren hebben meegemaakt.

Kanttekening: We hebben begrepen dat het hier gaat om Brinks waardetransport die in Duitse handen is.

Filmpje op hoe gevaarlijk het kan zijn.

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht