Petitie - Redelijke Overgangstermijn voor Zero Emissie Bedrijfswagens is nodig

Wij, chauffeursnieuws.com en Transporteffect, een toonaangevende stem voor de belangen van chauffeurs en transportondernemers in Nederland, komen in beweging om onze stem te laten horen tegen de onnavolgbare strenge eisen voor zero emissie bedrijfswagens in stedelijke gebieden.

Wijzigende wet- en regelgeving vereisen dat bedrijfswagens in stedelijke gebieden volledig overgaan op zero emissie. Deze maatregel, hoewel goedbedoeld voor het milieu, plaatst een danige financiële last op veel kleine- en middelgrote ondernemingen, inclusief veel van onze lezers en leden. De (te) snelle transitie naar emissievrije voertuigen zadelt velen van ons op met enorme verplichtingen en investeringen.

Wij verzoeken dan ook een heroverweging van de implementatie tijdlijn voor de verplichte overgang naar zero emissie bedrijfswagens in stedelijke gebieden. Ons doel is het uitstellen van deze verplichting, zodat er voldoende tijd is voor bedrijven om te transformeren en voor de overheid en industrie om betaalbaardere en praktischere technologieën te ontwikkelen. De impact en gevolgen zijn namelijk groot:

Financiële Impact

De overgang naar emissievrije bedrijfswagens is niet alleen op de transportsector van toepassing maar op het hele Midden- en kleinbedrijf en brengt aanzienlijke afschrijfkosten, hogere onderhoudskosten en dure reparaties met zich mee. Deze kosten zullen onvermijdelijk worden doorberekend. Dat leidt direct tot hogere prijzen voor diensten en producten voor de consument aan de kassa.

Technologische Vooruitgang

De technologie voor emissievrije voertuigen is sterk in ontwikkeling alleen de noodzakelijke infrastructuur ontwikkelt minder hard. De huidige infrastructuur in Nederland is nog onvoldoende ingericht op ZE. Meer tijd zou leiden tot betere en goedkopere technologische oplossingen en zorgt dat de overgang voor midden- en kleine bedrijven haalbaar wordt.

Economische Diversiteit

Het midden en kleinbedrijf is cruciaal voor de Nederlandse economie. Door het MKB voldoende tijd te geven om zich aan te passen, beschermen we niet alleen de economische diversiteit maar ook banen en zorgen we samen voor economische stabiliteit.

Oproep tot Actie

Wij roepen iedereen op – ondernemers, werknemers en bezorgde consumenten– om deze petitie te ondertekenen en steun te betuigen voor een redelijke en haalbare overgang naar een gezamenlijke duurzamere toekomst. Dank u voor uw steun en solidariteit. Samen maken we het verschil zorgen we voor een rechtvaardig beleid dat rekening houdt met de realiteit van alle betrokkenen.

Teken hier de Petitie


Filters
Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht