Maandag 22 augustus 2022

Een tijdje geleden hebben we gevraagd naar jullie ervaringen bij de ferryovertochten in Europa
Nu hadden wij zelf al veel verschillen in service en hygiëne gezien, maar omdat het de media verbaasde dat chauffeurs tijdens een overtocht tegen de regels in toch in de cabine verbleven, vonden we het nodig ook jullie ervaringen te laten spreken.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid. Jullie welzijn is onze missie.

De brand in een ferry van rederij Grimaldi deed bij velen de wenkbrauwen fronsen, maar deze mensen zijn duidelijk niet bekend met de rederij.
We hebben gezien dat de mensen die deze rederij wel kennen totaal niet verbaasd waren dat het een keer mis zou gaan.
We waren dan ook blij dat zo veel chauffeurs ons hebben geholpen om in kaart te kunnen brengen hoe rederijen hun ferry’s verzorgen en waar zeker controle moet komen.

Het moet toch niet kunnen dat rederijen alles doen - of laten - om vooral grof geld binnen te harken, waarbij de mensen onderaan de ladder worden gezet.
Het lijkt wel een wildwestverhaal waarin rederijen het voor het zeggen hebben en overal mee wegkomen, iets dat we nu ook weer bij de overtochten naar en van het VK zien.
Er ontstaan opnieuw enorm lange rijen, waarbij de chauffeurs worden veroordeeld tot vele uren durende wachttijden zonder enige voorziening.
We kregen zelfs verhalen van chauffeurs die 2 dagen in een rij stonden om de overtocht te kunnen maken.
Bij de politiek lag er blijkbaar niemand wakker van, want het komt nog steeds regelmatig voor dat er vele uren moet worden gewacht.

Het transport betaalt altijd al de hoofdprijs omdat de ferrymaatschappijen donders goed weten dat er geen alternatief is, maar wanneer je als beroepschauffeur niet anders kunt dan gebruik maken van ferrydiensten vinden wij dat je ook mag verwachten dat het goed geregeld is.
Het blijft voor ons niet te verteren dat de politiek de kop in het zand blijft steken als er dingen mis zijn in plaats van voor het volk op te komen, terwijl je dat laatste toch van een echte volksvertegenwoordiging mag verwachten.
Daarom is het belangrijk dat wij niet stil zitten en dat we er niet alleen over schrijven, maar ook in actie komen.

We hebben ons rapport bij de Europese Unie neergelegd, waarbij we hebben aangegeven dat zij er zijn om hun burgers te beschermen en dat het hun plicht is deze taak uit te voeren.
Het rapport ligt dan wel bij de EU, maar het is nu zaak dat ook vakbewegingen uit heel Europa ons gaan steunen en de druk gaan opvoeren om verbetering af te dwingen, wat volgens ons toch een van hun taken is.
De komende tijd zullen we blijven aandringen en we zullen er alles aan doen om dit onderwerp niet te laten doodbloeden.

Nogmaals onze dank aan de chauffeurs die ons aan de nodige informatie hebben geholpen.

Zie ons rapport hier op deze link

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect | HZC. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht